SPORTURI  »  HANDBAL  »  FEMININ

Dezastru pe stânga! Bătăi mari de cap pentru Martin Ambros: primele trei jucătoare s-au accidentat. O singură soluție rămasă

Camelia Hotea (32 de ani) într-un duel cu Carmen Martin din Liga Națională // FOTO Bogdan Bălaș (Brașov)
Camelia Hotea (32 de ani) într-un duel cu Carmen Martin din Liga Națională // FOTO Bogdan Bălaș (Brașov)

Articol de - Publicat joi, 10 noiembrie 2016 00:00

Camelia Hotea și Ana Maria Tănăsie s-au accidentat grav și ratează Euro 2016. După ce și Elisei s-a rupt, România poate miza pe extrema stânga doar pe Ana Maria Iuganu.

Bătăi de cap mari pentru selecționerul României, Ambros Martin, înainte de Campionatul European din luna decembrie. Selecționerul spaniol a rămas cu o singură opțiune pe postul de extremă stânga!

În lotul lărgit de 28 de jucătoare, din care Martin trebuie să le aleagă pe cele 16 cu care va merge la Euro, mai e aptă de joc doar Ana Maria Iuganu, extrema de la CSM Roman.

Rând pe rând, Elisei, Tănăsie și Hotea s-au accidentat grav, ultima chiar la antrenamentul de ieri al Coronei Brașov.

Ghinioanele se țin scai

Pe 30 septembrie, Valentina Elisei s-a accidentat în meciul cu CSM București, jucătoarea de la SCM Craiova operându-se între timp de ligamente. Ea va reveni pe teren abia în aprilie 2017.

Accidentarea Anei Maria Tănăsie a survenit în primă fază în iulie 2016, în turneul echipei României din Norvegia. Doctorii au evaluat accidentarea, inițial, ca fiind ruptură de ligamente, la genunchiul drept, dar jucătoarea nu s-a operat și a continuat să joace.

A ratat însă Jocurile Olimpice de la Rio. "Am vorbit cu doctorii care m-au operat prima oară, am fost la Timișoara, am făcut tot ce era nevoie ca să-și dea seama dacă am un ligament rupt și nu este așa. Am avut o entorsă cu o întindere, dar nicidecum nu a fost rupt. Verdictul lor a fost că puteam să fiu la Rio", a declarat supărată Ana.

Numai că, în această toamnă, ligamentul artificial de la genunchiul drept a cedat, jucătoarea Dunării Brăila urmând să se opereze din nou!

Încă un turneu final ratat

Ultima "ghinionistă" pe lista naționalei e Camelia Hotea. Extrema stânga și-a rupt ieri la antrenament tendonul lui Ahile de la piciorul stâng și va lipsi de pe teren cel puțin patru luni.

Camelia a mai ratat din cauza accidentărilor Olimpiada din 2008, Mondialul din 2009 și Europeanul din 2012. Soarta i-a surâs când a prins "la mustanță" lotul pentru Rio 2016, luându-i locul Anei Maria Tănăsie. Acum e iar ghinionistă și ratează Euro 2016.

În aceste condiții, singura variantă pe postul de extremă stânga rămâne Ana Maria Iuganu, o jucătoare de 26 de ani care nu are însă mare experiență, ea fiind debutantă la un turneu final.

Ce debut la Cluj!

Dunărea Brăila a suferit ieri prima înfrângere în actuala ediție de campionat, echipa pregătită de Costică Buceschi fiind învinsă la scor de U Cluj Napoca: 30-18. A fost debutul perfect pentru noul antrenor al ardelencelor, Florentin Pera, fostul tehnician al Romanului.

Portarul Ionica Munteanu a fost cea mai bună jucătoare a partidei, evoluții apreciate având și Chintoan 8 goluri și Sheiko 6 reușite. A fost ultimul meci al Brăilei înainte de jocul cu Byasen Trondheim din turul 3 al Cupei EHF.

Partida tur se va disputa la Brăila, pe 13 noiembrie, returul în Norvegia, 20 noiembrie. Dacă va trece de Byasen, Dunărea se califică în premieră în grupele Cupei EHF.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează