SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

Sezon rotund pentru Dinamo » Alb-roșiii au reușit din nou eventul

Dinamo București, echipa de handbal masculin
Foto: Imago
Dinamo București, echipa de handbal masculin Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 17 mai 2022 09:40 / Actualizat marti, 17 mai 2022 09:40

Dinamo a adăugat weekendul trecut Cupa României titlului național câștigat deja, acesta fiind al treilea event al lor din istorie, al doilea la rând și primul cu antrenorul Xavi Pascual pe bancă.

Dinamo a reușit eventul și în acest an, după ce a câștigat Cupa României în Final Four-ul de la Constanța și și-a concretizat hegemonia instalată în handbalul românesc de 6 ani. Steaua a demonstrat și în finală că rămâne pentru dinamoviști o adversară de luat în seamă, iar Dobrogea Sud și Minaur Baia Mare își confirmă palmaresul, fiind echipe de top în România.

S-au schimbat polii de putere în Liga 1! Raport șocant al ultimilor 20 de ani: Bucureștiul, îngenuncheat definitiv
PLAY-OFF
S-au schimbat polii de putere în Liga 1! Raport șocant al ultimilor 20 de ani: Bucureștiul, îngenuncheat definitiv

Dinamo-Steaua, finală de nivel european

După o semifinală fără istoric împotriva lui Minaur și câștigată de Dinamo cu 33-23, bucureștenii au avut ceva emoții în meciul pentru trofeu cu eterna rivală, Steaua. Militarii au jucat excelent mai bine de 45 de minute și, datorită portarului Iancu și a interului Hanțaru, au sperat că pot produce surpriza. 

Din păcate pentru roș-albaștri, după o semifinala epuizantă, câștigată în prelungiri cu Dobrogea Sud, nu au mai putut ține ritmul și cu Dinamo, iar campionii au câștigat Cupa, cu scorul de 24-23. Este al doilea event consecutiv al dinamoviștilor, după care antrenorul Xavi Pasqual s-a descătușat și s-a bucurat alături de jucători.

„A fost destul de grea finala, mai ales cu Steaua. Nu am avut emoții, chiar dacă a fost un meci echilibrat. Nicio clipă nu m-am gândit că putem pierde trofeul. Și Pasqi a fost foarte fericit după finală, pentru că este primul său event în România”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor Vali Ghionea, dinamovistul cu cele mai multe Cupe în palmares, 7.

Învinsa din finală, Steaua, rămâne cu aprecierea tuturor după F4 și cu speranțe pentru sezonul viitor, mai ales dacă va reuși să-și întărească lotul. Steliștii încearcă să-i transfere pe Bannour, Nantes, Mousavi și Hebo, dorind astfel să rămână aproape de Dinamo. Antrenorul Ovidiu Mihăilă și-a felicitat jucătorii după turneu și este mulțumit că Steaua va juca în cupele europene.

„În sport, pentru a câștiga trofee ai nevoie și de șansă. Dinamo nu ne-a surprins cu nimic, dar eu îmi asum că în momentele în care adversarul a jucat 7 contra 6, nu am găsit soluții pentru a contracara. Oricum, trebuie să fim mândri de ce am realizat, mai ales că vom juca în cupele europene”, a spus pentru Gazetă, antrenorul Stelei, Ovidiu Mihăilă.

F4=Top 4 real

La turneul F4 de la Constanța toate echipele au jucat un handbal foarte bun, iar finala a fost de nivel european, după cum au declarat majoritatea celor implicați. Chiar dacă nu s-au calificat în finală, Dobrogea Sud și Minaur au arătat și ele un handbal de calitate, demonstrând că nu întâmplător sunt între primele 4 echipe ale României. În partida pentru locul 3, gazdele din Constanța au câștigat cu 22-20. 

Echipele au lăudat și arbitrajul, cuplurile delegate la turneu demonstrând că atunci când nu au presiune indusă și fluieră ce văd pe teren, pot fi actori pozitivi în spectacolul handbalistic. Patru jucători rămân cu amintiri unice de la turneu, după ce au fost premiați. Ionuț Iancu (Steaua) a fost declarat cel mai bun portar, Robert Militaru (Dinamo) cel mai bun apărător, Andrei Mihalcea (Steaua) a marcat cele mai multe goluri, iar MVP-ul turneului a fost ales stelistul Dragoș Hanțaru.

7 Cupeale României a câștigat Dinamo, prima în 1979

3 eventuriare Dinamo în palmares, primul în 2017

Citește și alte știri despre handbal:

Minaur Baia Mare a pierdut finala mică din EHF European League la 7 metri

Carlos Viver, antrenorul echipei de handbal feminin a Rapidului, se destăinuie: „Capul, inima îmi cereau să antrenez în fiecare zi”

Playtech: ȘOC! Putin, pus la pământ de SUA. Decizia istorică luată ACUM! E INCREDIBIL


Comentarii (3)
parintele.clapon.rahoviteanu
parintele.clapon.rahoviteanu  •  18 Mai 2022, 10:44

Surprinzător și specific logicii gigiste românești păguboase acest articol!.... Steaua a surprins numai prin duritatea excesivă, nesancționată de arbitrii *** din finala cu Dinamo București!... De aceea iancu a și apărat mai multe mingi dubioase! .... Sa fie seriosi! Dinamo este net peste steaua la toate capitolele! ...au deranjat și simulările excesive, teatrale și caraghioase ale steliștilor!.... Cum sa acorzi 3 titluri din 4 Stelei!!??... Poate Iancu trebuia premiat. Dar hantaru și Mihalcea au fost premiați pentru nimic! .... Victoria lui Dinamo București a fost logică și obstrucționată de arbitrajul din finala care în ultimele 10 minute a dat totul împotriva lui Dinamo! Pedepsele au fost duble la dinamoviști! Gratuit! Despre ce vorbim!?.... Să spui că Dinamo a câștigat norocos *** Punct.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ceaiuri
ceaiuri  •  17 Mai 2022, 21:56

o victorie norocoasa(stelistii au ratat un 7m si un atac de 40sec)intr-un meci de nivel....romanesc(totusi se joaca altceva intre echipele puternice)ibericul bate pasul pe loc(alb -rosii raman datori in jocul prestat si mai ales in jocurile din C.L. )si poate e momentul sa se faca o schimbare

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  17 Mai 2022, 14:02

In acest articol dedicat performantei lui Dinamo se scrie mai mult despre steaua.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează