SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFERURI

Dinamo își face planul pentru sezonul viitor » Miza pe trei jucători sârbi de Liga Campionilor

Petar Nenadic într-un meci al actualei sale echipe, PSG Foto Imago
Petar Nenadic într-un meci al actualei sale echipe, PSG Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 14 mai 2023 17:00 / Actualizat duminica, 14 mai 2023 18:49

Campioana României, Dinamo, continuă să-și consolideze lotul, fiind la câțiva pași de a aduce trei jucători sârbi valoroși: interul Petar Nenadic, extrema Bogdan Radivojevic și portarul Vladimir Cupara.

După ce l-a anunțat pe pivotul maghiar Miklos Rosta, care va veni din vară de la Pick Szeged, Dinamo este foarte aproape să aducă noi întăriri. Campioana României are în vedere trei jucători sârbi, care evoluează în Liga Campionilor.

Bogdan Radivojevic, aproape de Dinamo

Sursele Gazetei Sporturilor au confirmat că acești trei handbaliști și-au dat acordul să joace pentru Dinamo din sezonul viitor, dar transferurile vor fi anunțate odată ce echipele unde evoluează termină cel actual. 

Dacă despre portarul Cupara se știe că va juca sigur din 2024 în Ștefan cel Mare, iar conducătorii alb-roșilor trebuie să-i despăgubească pe cei de la Veszprem pentru a-l avea pe sârb din această vară, dinamoviștii și-au asigurat în mare măsură serviciile extremei dreapta Bogdan Radivojevic.

Sârbul în vârstă de 30 de ani a terminat contractul cu Pick Szeged, unde a jucat din 2019 și a împărțit postul cu croatul Mario Sostaric. Format la Partizan Belgrad, Radivojevic a câștigat Liga Campionilor în 2014 cu germanii de la Flensburg și a mai jucat în Bundesliga la Lowen.

Dinamo își face planul pentru sezonul viitor » Miza pe trei jucători sârbi de Liga Campionilor
Bogdan Radivojevic într-un meci al naționalei Serbiei Foto Imago

Petar Nenadic, geniul capricios

Dinamo s-a înțeles până la urmă de principiu și cu sârbul Petar Nenadic, care joacă la PSG până în vară, după ce a fost dat afară de la Veszprem în luna februarie. Singurul posibil impediment în realizarea transferului ar fi prețul destul de mare pe care ar trebui să-l achite alb-roșiii pentru a-l aduce. Peste tot unde a jucat până acum, Nenadic a avut salarii consistente.

Jucător genial, dar extrem de capricios și uneori indisciplinat, Nenadic a avut probleme de comportament în timpul carierei atât la Pick Szeged, cât și la Veszprem. 

Ajuns la 36 de ani, s-a maturizat ca jucător cu trecerea timpului și a evoluat excelent la Fuchse Berlin între 2014-2018, de unde Veszprem l-a luat oferindu-i un contract de 500.000 de euro pentru 2 ani și jumătate, apoi i-a prelungit până în 2023. Nenadic joacă inter stânga sau centru, a fost golgheter în Bundesliga, a câștigat Cupa EHF cu Berlin și argintul european cu Serbia în 2012. 

Campioana României a avut cel mai bun sezon în Liga Campionilor în formatul actual, ajungând până în playoff-ul pentru sferturile de finală, unde a fost eliminată în de THW Kiel.

  • Un posibil prim "7" pentru Dinamo: Cupara, Negru, Kuduz, Nenadic, Kasparek, Radivojevic, Rosta

Citește și: 

Marele rival al lui David Popovici a revenit după aproape un an de absență » Misterul din spatele pauzei
ÎNOT
Marele rival al lui David Popovici a revenit după aproape un an de absență » Misterul din spatele pauzei
Primul meci oficial după detenția din Rusia » Brittney Griner: „Trebuie să dau jos pânzele de păianjen”
WNBA
Primul meci oficial după detenția din Rusia » Brittney Griner: „Trebuie să dau jos pânzele de păianjen”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  18 Mai 2023, 16:19
Postat de cirus11 pe 14 Mai 2023, 17:11

Mai pastreaza vreun roman in lot?

Intrebarea e daca romanii au valoare sa joace in Champions League.

pafnutie.gigel.becaliu
pafnutie.gigel.becaliu  •  14 Mai 2023, 21:05

Oricum transferurile sunt importante!

pafnutie.gigel.becaliu
pafnutie.gigel.becaliu  •  14 Mai 2023, 21:04

Românii să joace dacă au valoare. Ce să facă, sa țină în teren români care să-i tragă în jos! In final four nu te întreabă nimeni câți români ai in echipă!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează