SPORTURI  »  HANDBAL  »  DIVIZIA A

Dinamo sau Rapid, asta-i întrebarea! » Meci URIAȘ, joi, la handbal feminin! Se joacă promovarea în prima ligă!

foto: Marius Ionescu +1   FOTO
foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 05 aprilie 2017 15:00

Joi se joacă promovarea în prima ligă. Rapid a câștigat în tur cu 24-16, iar nou-înființata echipă din "Ștefan cel Mare" are nevoie de un succes la 9 goluri diferență!

Rapid e un nume vechi în handbalul feminin. De cinci ori campioană a României, echipa de lângă Podul Grant a câștigat și două cupe europeane: în 1964, Cupa Campionilor și în 2000, City Cup. În ultimii ani însă, "vișiniile" s-au zbătut în mediocritate și au făcut mai mult naveta între prima și a doua ligă. Omul care a câștigat cu Rapid singurul trofeu european, Vasile Mărgulescu, e și acum antrenor și speră să readucă Giuleștiul pe harta handbalului.

Dinamo e nou-înființată, dar are ambiții mari. Și-a făcut planuri de preamărire, transferă jucătoare cu nume sonore. Echipa e susținută de omul care a condus și CSM București către primul său titlu de campioană: Constantin Căliman. Meciul din "Ștefan cel Mare" pleacă însă cu un avantaj net al Rapidului, care s-a impus în tur la 8 goluri diferență. Va putea Dinamo să întoarcă? Va reuși Rapidul să arate că are jucătoare călite în prima ligă?

Derby-ul Ligii a doua e comentat de două foste mari internaționale ale României, coechipiere la echipa "națională", care joi, de la ora 16:00, vor fi însă adversare: Ramona Farcău (Dinamo) și Alina Dobrin (Rapid).

"O echipă nu se face peste noapte!"

Alina Dobrin a ajuns la 41 de ani și încă joacă  în tricoul vișiniu. Anul trecut plângea că Rapidul, echipa sa de suflet, a retrogradat și se întreba dacă va mai avea putere să o ia de la capăt. A avut. Acum speră să mai joace cel puțin un sezon în prima ligă.

-Alina, a venit meciul pe care-l așteptați de câteva luni bune!
-Sunt emoții, dar nu foarte mari. Suntem o echipă mai experimentată și am trecut prin fel și fel în viața asta, în cariera de sportiv. Așteptăm ora meciului să trecem de hopul ăsta.

-Aveți 8 goluri avantaj. Veți apăra cele 8 goluri?
În handbal 8 goluri nu sunt extraordinar de multe. De asta trebuie să mergem să jucăm ca și cum ăsta ar fi primul joc. Mergem să câștigăm, nu ne gândim la avantajul de 8 goluri sub nici o formă.

-Dinamo s-a întărit foarte mult, au venit multe jucătoare noi. E alta situația față din turul campionatului?
-Dinamo are o echipă mult mai puternică, are câteva jucătoare experimentate, are trei străine, două ucrainence și o braziliancă, e Laura Popa, care a jucat și în echipa națională, o speranță a handbalului românesc, clar echipa e alta față de meciul din tur. Plus Alina Horjea, Gabi Dobre, 90 la sută echipa e schimbată. Însă este foarte greu să faci echipă peste noapte ca și relații de joc. Noi suntem un pic avantajate. Pot câștiga însă, chiar și la 9 goluri. Cine va fi mai lucid la ora meciului, cine va face mai puține greșeli va avea sorți de izbândă.

-Care sunt atuurile Rapidului?
-Am spus, jucăm de mai mult timp împreună, suntem o echipă unită și avem suporterii minunați în spate, care ne dau aripi la fiecare meci.
-Ar fi un cadou extraordinar pentru tine ca la 42 de ani să mai reușești o promovare cu Rapidul!
-41 de ani, nu mă face mai bărână decât sunt (râde)! 41 îi fac în august. Ar fi formidabil, îmi doresc ca să atragem oameni cu bani lângă noi, să avem șanse să ne și menținem în prima ligă. Indiferent de rezultat, mai există șansa barajului.

-Procentual, pe cine vezi mai aproape de prima ligă?
-E foarte greu de spus, eu zic că șansele sunt 50-50. Chiar dacă am câștigat la 8 goluri. Eu am un trăit meci, în trecut, cu Rulmentul Brașov. Cu 13 minute rămase de joc eram conduse la 8 goluri diferență și am câștigat la un gol. Așa că orice e posibil. Din experiență spun că 8 goluri nu sunt foarte multe în handbal. Ce o vreau Dumnezeu, ce-o fi să se întâmple!

  • Alina Dobrin a fost campioană cu Rapid, iar pentru echipa națională de senioare a jucat de 154 de ori, marcând 418 goluri 

"Dinamo trebuie să promoveze!"

Ramona Farcău e un nume uriaș în handbalul românesc. Tricoul cu numărul 2 al echipei naționale a fost îmbrăcat de ea de aproape 200 de ori. Golgeterul JO de la Beijing, Ramona joacă acum, la 37 de ani, la Dinamo. Vrea ca în "alb-roșu" să retrăiască gloria de altădată, pentru că încă se simte în formă.

-Ramona, din tur numai la meciul ăsta v-ați gândit, nu?
-E meciul meciurilor pentru noi. Proiectul Dinamo s-a făcut pentru promovare și de meciul ăsta depinde promovarea în prima fază.

-Ați pierdut în Giulești 16-24. Ce s-a întâmplat?
-Nici acum nu-mi dau seama ce s-a întâmplat. Fetele cred că s-au speriat, nu mai trăiseră un meci cu o așa miză, nu aveau experiența unor partide cu suporteri în spate, a fost presiunea prea mare.

-Acum au venit câteva jucătoare cu experiență. Se pot schimba lucrurile?
-Bineînțeles că se pot schimba. Fiecare detaliu va conta acum, echipa care va greși mai puțin va câștiga. Eu cred că apărarea poate face diferența, în defensivă putem câștiga acest meci.

-E greu de remontat 8 goluri în handbal?
-E foarte greu, dar nu e imposibil. Am trecut prin multe meciuri. Am un meci în minte, când jucam la Zalău, pe care l-am câștigat acasă la 9 goluri diferență, cu Zaporojie, dar am pierdut în Ucraina la 11! Adică, asta spune că nimic nu e imposibil. Invers nu-mi aduc aminte, că nu prea am mai pierdut la opt goluri diferență.

-Cum te simți la 37 de ani? Sunt multe jucătoare din generația voastră care încă mai joacă!
-Eu mă simt într-o formă fizică foarte bună, dar cred că faptul că facem cu plăcere ceea ce facem, ne-a adus aici. Mie îmi place enorm să joc, momentul când intri în teren, când simți emoția meciului, când ești apreciat...

-E greu să joci în liga a doua?
-E foarte greu. Întâlnești echipe, nu știu cum să spun, mult sub nivelul primei ligi, e greu să te concentrezi în asemenea meciuri, intri în jocul lor, e foarte mare diferență între prima și a doua ligă. De aceea vreau să scăpăm de liga a doua.

-Procentual, ce șanse dai lui Dinamo să reușească să remonteze?
-Din punctul meu de vedere, plecăm cu șanse egale, 50-50. Eu așa cred, chiar dacă ne-au bătut rău în tur. Asta ne dorim, nu ne subestimăm adversarul, dar speranța moare ultima.

  • 196 de selecții și 656 de goluri are Ramona Farcău în echipa națională. În carieră a jucat la Zalău, Oltchim, Brăila și Ploiești. Dar acum e dinamovistă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
magura
magura  •  06 Aprilie 2017, 17:40

24-16=6? De cand? Dar facem gat...

1576164249379310
Florin Bălănescu  •  05 Aprilie 2017, 20:43

Numai şi numai prostii scriu *** ăştia de la jesepe! Înainte de toate, de ce ar fi... "uriaş" (!!!) un meci oarecare de prin divizia a doua?? Numai pentru că pe o echipă scrie Rapid, iar pe cealaltă Dinamo?? Şi ce-i cu asta?? Contează ele în vreun fel în handbalul actual? Taaare proşti mai sunteți! În al doilea rînd, cînd vă tot spun că sunteți ***, de ce mă cenzurați? Am terminat cu limba română, trecem la aritmetică. 24-18 înseamnă o diferență de 6 (şase) goluri; de unde ați scos voi... 8, prostovanilor? Şi mai şi întăriți că perdantele din tur trebuie să cîştige returul la 9 goluri! Chiar aşa de-ar fi, din tîmpeniile pe care le-ați scris nu rezultă asta. ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fangigi
fangigi  •  05 Aprilie 2017, 19:04
Postat de bakunin pe 05 Aprilie 2017, 16:28

Hai guvidu', hai stavridu', hai pestele oceanic!

De ce nu ramai la *** ta??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează