SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele Final Four de la Hamburg!

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele Final Four de la Hamburg
Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele Final Four de la Hamburg

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2024 12:13 / Actualizat vineri, 03 mai 2024 17:09

Echipa masculină de handbal Dinamo București va înfrunta echipa germană Flensburg-Handewitt în Final Four-ul European League. Cealaltă semifinală se va disputa între alte două echipe din Bundesliga, Fuchse Berlin și Rhein Neckar.

Final Four-ul va fi găzduit de Hamburg, în perioada 25-26 mai. Finala mică și finala mare au loc pe 26 mai, în timp ce meciurile din semifinale sunt pe 25.

Iată cele două semifinale din Final Four:

  • Flensburg - Dinamo
  • Fuchse Berlin - Rhein Neckar

Flensburg este pe locul 3 în Bundesliga, unul dintre cele mai tari campionate de handbal masculin. Adversara lui Dinamo are 44 de puncte în liga germană, fiind depășită de o altă echipă din Final Four, Fuchse Berlin, cu 50, și Magdeburg, tot 50.

Primele reacții despre semifinala Dinamo - Flensburg: „Vrem 2.000 de fani în tribunele din Hamburg”

„Sunt 3 echipe germane, toate la același nivel, din punctul meu de vedere. În campionatul Germaniei, oricine poate bate pe oricine, deci era irelevant cu cine o să jucăm. Odată ajunse în semifinale, echipele vor dori trofeul. Toți jucătorii se vor mobiliza. Nu ne putem compara cu Flensburg din punctul de vedere al bugetului, de acord. Au campioni olimpici în echipă, deci salarial nu ai cum să te bați cu ei. Dinamo are 50-50% șanse cu Flensburg. Îmi doresc peste 2.000 de fani români la Hamburg, așa va fi presiune pe nemți. Am încredere în strategul Xavi Pascual, știe ce are de făcut și chiar îmi doresc să am dreptate”, a declarat Ionuț Popa, președintele lui Dinamo, pentru GSP.

„A fost o tragere Liga Zimbrilor vs Bundesliga. Cred că avem adversarul cel mai greu. Acum, Dinamo trebuie să demonstreze că își merită locul în Champions League. Va fi un meci greu, dar este deschis oricărui rezultat. Nu o dau favorită clară pe echipa germană, dar Flensburg este redutabilă. Era mai bună Rhein Neckar, care era cea mai accesibilă. Dar va fi un meci disputat, băieții nu se vor face de râs”, a declarat Vasile Stângă pentru GSP.

O semifinală de vis împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume. Dar mai puțin important este ca întâlnim Flensburg în semifinală, misiunea ar fi fost la fel de dificilă împotriva oricărui adversar. Să fim sinceri, putem spune fără rețineri că oricare din aceste echipe ar putea fi prezentă în orice an în Final 4 Champions League, așa ca putem doar să ne bucurăm de această performanță istorică și că avem șansa să luptăm pentru trofeu.
- Robert Militaru, jucător Dinamo

Obiectivul lui Dinamo este finala, spune Xavi Pascual

Xavi Pascual, antrenorul celor de la Dinamo București, a fost foarte hotărât, după calificarea în Final Four: echipa sa trebuie să se bată pentru finală!

Adversarele din Final Four sunt trei echipe care pot evolua în Liga Campionilor, pentru noi e o experiență mare și vom pregăti bine meciurile și vom vedea ce se întâmplă. În acest moment eu nu m-am gândit la ce șanse avem, ne jucăm șansa, vom încerca să câștigăm primul meci și după aceea vom vedea, cel mai important e că avem timp să recuperăm jucătorii. E fantastic, obiectivul e măreț, am stabilit de când am început sezonul că se poate ajunge la Final Four, e incredibil, pentru noi e un sezon foarte important. Eu sunt foarte exigent, asta e realitatea, am atins un obiectiv mare, OK, dar acum obiectivul e schimbat. Pentru noi, acum obiectivul în Final Four e finala, după care să încercăm să o câștigăm. Toată lumea vorbea la începutul sezonului că putem câștiga această competiție, e dificil pentru că avem echipe puternice rămase în competiție, dar mergem acolo și vedem

Cum s-au calificat echipele din Final Four:

  • Dinamo, după victoria 66-61 la general cu Skjern;
  • Flensburg-Handewitt, 69-59 la general cu Savehof;
  • Fuchse Berlin, 70-63 cu Nantes;
  • Rhein Neckar, 60-58 cu Sporting.

EXCLUSIV Gestul neștiut făcut de Ion Țiriac pentru Cristina Neagu » Dezvăluire în platoul GSP

Felicitări, Dinamo! » Costi Prună, opinie după calificarea campioanei României în Final 4

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (6)
emil1986
emil1986  •  04 Mai 2024, 09:57
Postat de creeperno534 pe 03 Mai 2024, 22:50

Dinamo detine în palmares cele mai multe titluri olimpice si mondiale cât si medalii de aur, argint si bronz fata de orice alt club din Romania

Dinamo e cel mai urat club din Romania, clubul fostei securitati comuniste, institutia care a terorizat aproape 50 de ani poporul roman.

emil1986
emil1986  •  04 Mai 2024, 09:55
Postat de Todor pe 03 Mai 2024, 13:05

2000 de români ca să vadă ce? „elevii lui Xavi Pascual au fost de pus în ramă. Cu Ante Kuduz și Luka Cindric în zi de gol...”

Sa vada o echipa formata numai din straini, care reprezinta cel mai urat club de la noi, clubul MAI-ului, al fostei securitati comuniste, institutia care a terorizat aproape 50 de ani poporul roman.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  04 Mai 2024, 04:07
Postat de buze.dulci pe 03 Mai 2024, 14:50

Nu e treaba ta sa apreciezi ceva! Ești frustrat, evident un stelist frustrat pentru faptul ca steaua nu exista in handbalul actual! Dar nu e vina lui Dinamo!...Ai putea sa iți calci pe inima si sa fii obiectiv. Ar vedea lumea ca raționezi nu doar ca ești ticălos fără rost!....Bun! Haideți întâi sa fim 2.000 la Hamburg si sa ne facem simțiți in sala așa cum stim noi!!...Dinamo nu are nimic de pierdut! Trebuie sa forțeze destinul! Avem o echipa si un antrenor care pot forța percepția generala asupra competiției!!.... Trebuie sa fim acolo! Si sa luptam pentru fiecare minge!!...Hai Dinamo!! ...C'mon Super Reds!!

dinamo are echipa buna .. hai sa fim optimisti! asta ti-o spune un fost Stelist(volley)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează