SPORTURI  »  HANDBAL  »  EUROPEAN LEAGUE

Dinamo și CSM Constanța în căutare de puncte în European League » „Meci greu cu Chambery” + „Adversar de Liga Campionilor”

Nicușor Negru revine după o accidentare Foto Cristi Preda
Nicușor Negru revine după o accidentare Foto Cristi Preda

Articol de , - Publicat luni, 23 octombrie 2023 15:23 / Actualizat luni, 23 octombrie 2023 16:59

Dinamo și CSM Constanța își dispută marți, 24 octombrie, meciurile din etapa secundă a competiției a doua ca valoare în Europa, în deplasare la Chambery, respectiv acasă, cu Sporting. Echipele tricolore vin după victorii în primele partide

Atât campioana României, Dinamo București, cât și CSM Constanța au pornit pozitiv pe traseul european din acest sezon. Alb-roșiii au avut o etalare de forță contra bosniacilor de la HC Izvidac, în timp ce jucătorii de pe litoral s-au impus în deplasare pe terenul formației maghiare Tatabanya.

Dinamo, speranțe mari la Chambery 

Pentru Dinamo urmează duelul din Franța, cu Chambery Savoie Mont Blanc Handball.

Este un meci foarte important pentru noi, ne-am pregatit pentru el și vrem să reușim o victorie care ne pune într-o poziție bună în grupă”, a declarat pentru Gazetă interul dreapta Javier Humet.

„Va fi un meci greu cu Chambery, sunt o echipă cu experiență în Europa, dar au și un campionat foarte puternic. Consider ca am pregătit meciul foarte bine, ca să îl câștigăm trebuie să rămânem concentrați și să ne luptăm până în ultimul minut”, a spus și interul stânga Dan Racoțea.

350 de goluriare Dinamo după 9 etape în Liga Zimbrilor, cel mai bun atac

Drum cu avionul și autocarul, Nicușor Negru recuperat

Dinamo s-a antrenat luni dimineață, apoi toată delegația a luat masa de prânz la club, iar la ora 13:00 s-a plecat la aeroport. Apoi, de la 15:40, cu avionul pe ruta București - Belgrad – Lyon, și încă un drum cu autocarul de o oră și jumătate până la Chambery. În dimineața meciului au programată o oră de acomodare cu sala.

O veste bună vine dinspre partea medicală: extrema stânga Nicușor Negru a fost recuperat după o entorsă la gleznă. El nu a jucat în meciul cu Izvidac.

Dinamo a evoluat vineri, 20 octombrie, în Liga Zimbrilor, câștigând cu 29-25 în deplasarea cu CSM Sighișoara. E neînvinsă în campionatul intern după 9 meciuri disputate.

Chambery, înfrângere dură în liga franceză

Chambery a jucat în etapa a 7-a a ligii franceze acasă cu Nantes, în fața căreia a capotat la o diferență mare, 25-39, deși suporterii locali așteptau cu speranță meciul, după victoria cu Dunkerque din runda precedentă și după evoluția bună cu Fuchse Berlin din European League.

Dinamo și CSM Constanța în căutare de puncte în European League » „Meci greu cu Chambery” + „Adversar de Liga Campionilor”
Alejandro Costoya de la Chambery în meciul cu Nantes Foto Imago

Prima repriză a fost foarte slabă, nedemnă pentru o echipă care joacă în competiții europene, nu e onorant să joci așa pe teren propriu”, a fost reacția dură a antrenorului principal Erick Mathe.

Chambery se află pe locul 9 în clasamentul întrecerii interne dominate de PSG și Montpellier, cu 3 victorii și 4 înfrângeri.

George Buricea: „Ne așteaptă un meci infernal”

Constanța o întâmpină pe teren propriu, în Sala Sporturilor Simona Amânar, pe Sporting HC.

Ne așteaptă un meci infernal, cu o echipă foarte bună, care din punctul meu de vedere este de Liga Campionilor”, a avertizat antrenorul George Burice. ”Practică un handbal foarte rapid, au o apărare agresivă și un atac pozițional cu o viteză două în plus față de ce am văzut până acum. 

Dinamo și CSM Constanța în căutare de puncte în European League » „Meci greu cu Chambery” + „Adversar de Liga Campionilor”
Mikalai Aliokhin aruncând la poartă Foto Facebook CSM Constanța

Suntem pregătiți și așteptăm meciul cu nerăbdare pentru că asta ne-am dorit, să ne măsurăm forțele cu cei mai buni din Europa”, a spus el pentru Gazetă.

„M-am uitat pe rezultatele lor și am văzut că în ultimul an au pierdut doar două meciuri, cu un gol la Montpellier și un gol la Porto. În rest, au câștigat tot și la diferențe foarte mari. 

Băieții sunt nerăbdători și fericiți de oportunitățile astea, să-ți măsori forțele cu cei mai buni jucători din Europa”, a precizat Buricea.

255 de goluria înscris CSM Constanța în 9 etape din Liga Zimbrilor, al șaptelea cel mai bun atac per total

George Buricea: „Vom da totul pe teren”

”Sperăm să facem un meci la fel de bun, vom da totul pe teren, asta cu siguranță, același spirit de sacrificiu, determinare care ne caracterizează”, a punctat el, adăugând că speră în recuperarea lui Călin Căbuț până la ora meciului.

Sporting vine după o victorie clară în campionatul intern, 38-20 în deplasare cu Vitoria SC. Se află pe primul loc în competiția internă cu 27 de puncte, urmată de FC Porto, 23 și un meci mai puțin jucat. 

În prima etapă a European League, team-ul portughez s-a impus dominant acasă, 37-20 cu polonezii de la KGHM Chrobry Glogow. 

Constanța a învins-o acasă vineri, 20 octombrie, pe CS Universitatea Cluj, 29-26, Aliokhin, cu 8 goluri, fiind principalul realizator. Ocupă locul 2 în clasamentul intern, cu 22 de puncte.

Citește și: 

Metz - Rapid 33-22 » Vicecampioana României, spulberată în Franța! Înfrângere usturătoare contra campioanei din Hexagon
METZ - RAPID
Metz - Rapid 33-22 » Vicecampioana României, spulberată în Franța! Înfrângere usturătoare contra campioanei din Hexagon
CSM București, încă un eșec în Liga Campionilor » Fanii i-au cerut demisia lui Adi Vasile!
CSM BUCUREȘTI - BREST BRETAGNE
CSM București, încă un eșec în Liga Campionilor » Fanii i-au cerut demisia lui Adi Vasile!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează