SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Dinamo, victorie cu Silkeborg în turul play-off-ului pentru sferturile European League. Cu ce avantaj merg „dulăii” în Danemarca

Dinamo - Silkeborg // FOTO: Raed Krishan +8   FOTO
Dinamo - Silkeborg // FOTO: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat marti, 26 martie 2024 19:44 / Actualizat marti, 26 martie 2024 21:53

Dinamo a învins-o pe Silkeborg în turul play-off-ului pentru sferturile EHF European League, scor 37-34. Returul va avea loc pe 2 aprilie, ora 19:45, în Danemarca.

Cronică Roxana Fleșeru după Dinamo - Silkeborg

Dinamo a ajuns în faza meciurilor eliminatorii în EHF European League. Marți seara, în sala din Ștefan cel Mare, unde s-au adunat 2.400 de fani, campioana României s-a confruntat cu Silkeborg, o echipă de tradiție în handbalul danez, care ocupă momentan locul patru în liga internă. Formația antrenată de Xavi Pascual a pornit din postura de favorită în această dublă manșă.

Akimenko a fost cel care a deschis scorul, iar primele minute au fost echilibrate, nicio echipă nereușind să se desprindă la mai mult de un gol. Dinamo a jucat bine în atac, dar a suferit în apărare, așa cum le-a transmis și Xavi Pascual la primul time-out pe care l-a luat.

Handbaliștii lui au intrat apoi într-o criză de idei și s-au văzut conduși în minutul 24 cu 15-12. Cu un pic mai multă atenție în apărare și cu o eficiență crescută în atac, Dinamo a revenit pe tabelă grație reușitelor lui Nicușor Negru, Miklos Rosta și Ali Zein și a intrat la vestiare cu 18-16.

6 goluria marcat pivotul Miklos Rosta în prima repriză, el fiind cel mai bun marcator al lui Dinamo

Dinamo, spectacol total în repriza a doua

Elanul a fost păstrat și pentru primele minute ale reprizei a doua, campioana României reușind să se distanțeze la patru goluri, 20-16. Ritmul handbaliștilor din Ștefan cel Mare a tot crescut și, într-o atmosferă de mare derby, Dinamo a pus gol după gol pe tabelă.

În minutul 40, roș-albii conduceau cu 25-20. Miklos Rosta, Ali Zein și Luka Cindric reușind faze spectaculoase. Antrenorul celor de la Silkeborg a vrut să-i trezească pe jucătorii săi cu time-out, a încercat să joace 7 contra 6, dar această schema nu a funcționat, portarul lui Dinamo, Cupara, reușind și el să înscrie din poartă în poartă în minutul 44.

Campioana României a profitat de jocul mai puțin inspirat al adversarilor, construind un avantaj considerabil.

Cu 10 minute înainte de final, scorul era 34-26. Apoi ritmul a scăzut, câteva ratări și danezii s-au apropiat la patru goluri, 34-30 în minutul 53. Cupara a apărat când a fost nevoie, Ali Zein și-a reglat aruncările și campioana României conducea cu 35-30. Până la urmă a fost 37-34.

FINAL » Dinamo - Silkeborg 37-34

  • min. 60: Wiliam Bogojevic (Silkeborg) înscrie cu 26 de secunde înaintea meciului și închide tabela la 37-34.
  • min. 58: Dinamo tremură în finalul de meci. De la 35-30, avantajul „dulăilor” a fost redus la două goluri, 35-33, iar Xavi Pascual a apelat la ultimul lui time out.
  • min. 53: de la 26-34, Silkeborg a revenit la 30-34 cu 4 reușite consecutive, fără replică din partea lui Dinamo.
  • Dinamo se desprinde la 8 goluri, „dulăii” sunt descătușați în aceste minute.
  • min. 41: minute excelente pentru elevii lui Xavi Pascual, care punctează la toate acțiunile. Miklos Rosta este cel mai bun marcator al lui Dinamo, 9 goluri din 10 aruncări.
  • Gol Alex Pascual după o incursiune excelentă, 20-16.
  • Repriza secundă începe cu golul lui Ali Zeinelabedin, 19-16.

VIDEO. Reacție entuziasmantă a publicului la golul care a închis prima repriză

  • Final de repriză fabulos pentru „dulăi”, care înscriu consecutiv prin Miklos Rosta și intră la pauză în avantaj de două goluri, 18-16.
  • min. 26: Dinamo se apropie la un singur gol după reușita lui Miklos Rosta, 14-15, iar antrenorul lui Silkeborg, Patrick Westerholm, solicită un time out.
  • min. 24: minute bune pentru Silkeborg, care se distanțează la 3 goluri, 12-15.
  • min. 20: avantaj temporar pentru Dinamo, Nikolaj Oris Nielsen este eliminat pentru două minute, iar Nicușor Andrei Negru înscrie de la 7 metri.
  • min. 18: Dinamo a egalat la 10 prin Luka Cindric.
  • min. 16: Andrii Akimenko ratează de această dată de la 7 metri, oaspeții rămân în avantaj, 7-8.
  • min. 15: timeout solicitat de antrenorul lui Dinamo, Xavi Pascual.
  • min. 13: Peter Christensen o aduce pe Silkeborg în avantaj pentru prima dată în acest meci, 6-7.
+4 FOTO
  • min. 12: prima reușită pentru Luka Cindric în acest meci, „dulăii” conduc cu 6-5.
  • min. 7: Akimenko înscrie din nou de la 7 metri și o readuce pe Dinamo în avantaj, 4-3.
  • min. 4: oaspeții neutralizează începutul bun al dinamoviștilor, 2-2.
  • 2-0, minutul 3, gol Miklos Rosta.
  • 1-0, Akimenko transformă o lovitură de la 7 metri.
  • Ora 19:45, start de meci în sala Dinamo. Sala este plină, aproximativ 2.500 de oameni asistă
Dinamo, victorie cu Silkeborg în turul play-off-ului pentru sferturile European League. Cu ce avantaj merg „dulăii” în Danemarca
De la stânga la dreapta: Vito și Zeljko Kopic și Andrei Nicolescu. Zeljko este antrenorul lui FC Dinamo, Nicolescu este administratorul special

VIDEO: atmosferă senzațională la Dinamo - Silkeborg

Citește și:

Duel românesc în semifinalele EHF European League » Gloria Bistrița și Dunărea Brăila luptă pentru un loc în finală + Primele reacții
EFH EUROPEAN LEAGUE
Duel românesc în semifinalele EHF European League » Gloria Bistrița și Dunărea Brăila luptă pentru un loc în finală + Primele reacții
Handbalistul legendar al României divorțează, după 53 de ani » Daune uriașe cerute de soție
DIVORȚ
Handbalistul legendar al României divorțează, după 53 de ani » Daune uriașe cerute de soție

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
MaxiP
MaxiP  •  27 Martie 2024, 14:49

E pacat ca nu s-a profitat de un avans atat de mare, pierdut imediat pe final de meci. Teoretic Dinamo a aratat totusi destul de clar superior fata de adversara sa, pare favorita la calificare. Defensiva buna, in atac insa lipsesc jucatorii de clasa, la 9 metri Zein a facut cam tot jocul, Rosta absolut fantastic, extremele asa si-asa. Multe momente haotice in situatii care se puteau rezolva cu calm, ce s-a intamplat si de la avantajul de 8 goluri, pierdut undeva in 3 minute.

MaxiP
MaxiP  •  27 Martie 2024, 14:46
Postat de JanosHorvath07 pe 26 Martie 2024, 23:38

Sa fie bucurosi si cu atat, intr-o tara normala, Steaua si Dinamo ar fi fost desfiintate odata cu inlaturarea comunismului, intrucat au fost aduse, promovate abuziv si impinse de la spate de catre regim. Traim intr-o tara de sosocari, deci nu ma surprinde ca au ramas cele mai iubite echipe din tara. Ma rog, cel putin pentru sudisti.

De ce abuziv? Si daca vine un miliardar care cumpara un club si inchide toata liga ce e? Cum se intampla de pilda la PSG in fotbal si handbal masculin. E doar diferenta de regim politic si economic, nu e niciuna din varianta mai mult sau mai putin abuziva decat cealalta.

concret
concret  •  27 Martie 2024, 00:39
Postat de Ubi_Mortus pe 26 Martie 2024, 21:00

in sportul unde Dinamo nu mai conteaza, pentru ca e in liga a 3-a.

Intre timp nu uita ca Steaua e in play-out-ul ligii secunde. Trist, nu?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează