SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Dinamo - THW Kiel 28-41 » „Dulăii” lui Xavi Pascual, ca și eliminați din Liga Campionilor. Lecție predată de multipla campioană europeană

Dinamo - THW Kiel // foto: Raed Krishan, GSP +19   FOTO
Dinamo - THW Kiel // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , , , - Publicat miercuri, 22 martie 2023 21:14 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 21:19

Dinamo a pierdut clar în fața celor de la THW Kiel pe teren propriu, 28-41, iar șansele de calificare în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la retur sunt aproape inexistente.

  • Returul se va juca peste o săptămână, pe 29 martie, ora 19:45, în Germania.
  • Învingătoarea din această dublă manșă va înfrunta PSG în sferturile Ligii Campionilor. 
„Corinna trăiește ca o prizonieră” » Apropiatul familiei Schumacher dă din casă: „Am vrut să-l vizitez pe Michael. Asta mi-au spus”
STARE
„Corinna trăiește ca o prizonieră” » Apropiatul familiei Schumacher dă din casă: „Am vrut să-l vizitez pe Michael. Asta mi-au spus”

Unul dintre cele mai importante meciuri din acest sezon pentru campioana României a avut un deznodământ dureros. Dinamo a pierdut cu 28-41 prima manșă a play-off-ului pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor, disputată în Sala Polivalentă din București cu tribunele pline.

Echipa antrenată de Xavi Pascual s-a ținut aproape doar în primele zece minute de formația care a câștigat Liga Campionilor de patru ori, ultima oară în 2020. Spre încântarea fanilor din tribune care-i susțineau frenetic. Gurbindo, Kuduz, Pascual și Shebib au fost cei care au marcat pentru a ține Dinamo lângă Kiel.

Dinamo - THW Kiel 28-41 » „Dulăii” lui Xavi Pascual, ca și eliminați din Liga Campionilor

Apoi a urmat căderea, în următoarele șapte minute au găsit drumul spre poartă doar o singură dată, reușita venind din 7 metri, în timp ce germanii au marcat pe bandă rulantă, astfel încât s-a ajuns ca oaspeții să aibă dublul golurilor, 6-12, când mai erau 12 minute până la pauză. 

Formația antrenată de fostul mare jucător Filip Jicha a marcat de la 9 m, de pe extreme într-un ritm amețitor și și-a mărit avantajul, intrând la cabine cu un avantaj de opt goluri, 11-19. Ante Kuduz și Ali Zein au fost cei mai buni marcatori ai campioanei României, cu câte trei reușite, în timp ce de partea cealaltă s-a remarcat Rune Dahmke, cu patru goluri.

+15 FOTO

Diferența s-a păstrat și în primele secvențe ale reprizei a doua, Eric Johansson și Harald Reikind fiind responsabili cu golurile pentru Kiel, în timp ce Dinamo a punctat la impresia artistică prin aeriana finalizată de Stanislav Kasparek în minutul 47. 

Apărarea lui Dinamo a fost greu încercată în lupta cu giganții de la Kiel, în minutul 40 fiind deja zece goluri diferență. Suporterii au cântat, au strigat și chiar dacă Xavi Pascual spunea înainte de meci că „pe teren nu joacă bugetele, noi vom fi 8 datorită galeriei”, dinamoviștii nu și-au putut lua energia din tribune. 

Dinamo, ca și eliminată din Liga Campionilor

Cu umerii plecați, deznădejdea era pe fețele tuturor. Spaniolul a încercat să-i motiveze la time-out-uri, dar e greu când aproape fiecare acțiune a germanilor se termina cu gol. Așa s-a ajuns și la o diferență de 12 goluri și determinarea nu se terminase în tabăra oaspeților. 

Au continuat să țină brațele sus în apărare și să marcheze. În minutul 50, scorul era 35-22. La final diferența a fost de 13 goluri, 28-41. Returul are loc pe 29 martie, la Kiel, iar șansele lui Dinamo s-au micșorat considerabil după demonstrația de handbal făcută de THW Kiel pe parchetul Sălii Polivalente din București.

FINAL » Dinamo - THW Kiel 28-41

  • Final de meci, 28-41. 
  • min. 54: jucătorii lui Kiel nu renunță la intențiile ofensive, în ciuda avantajului liniștitor pe care-l au. Sagosen înscrie golul #37 pentru nemți.
  • O parte dintre fani au părăsit încă de acum Sala Polivalentă. În replică, galeria lui Dinamo cântă: „Suntem cu voi mereu, nu vă vom lăsa la greu”. 
  • min. 47: Ali Zeinelabedin înscrie cu o aruncare puternică, dar Dinamo rămâne departe de Kiel, la 11 puncte în spate.
  • min. 43: nemții sunt de neoprit, au acum 12 goluri în față. 
  • min. 39: nemții au din nou 9 goluri în față, după reușita lui Eric Johansson. 
  • min. 35: după o prăbușire-blitz, în urma căreia a căzut la 9 puncte în urma lui Kiel, 12-21, Dinamo dă semne de revenire și reduce diferența la 7 goluri.
  • min. 31: Dinamo începe ideal repriza secundă, gol Ashem Mamdouh după numai 21 de secunde.
  • Pauză în Sala Polivalentă din București. 
  • min. 30: Kuduz înscrie primul gol al dinamoviștilor după aproape 6 minute. 
  • min. 29: Kiel profită de faptul că poarta lui Dinamo este goală și înscrie golul numărul 19 prin Sander Sagosen.
  • Fanii lui Dinamo produc un cor de huiduieli la fiecare atac al oaspeților și la orice decizie pe care arbitrii o iau în favoarea nemților. 
  • min. 23: Kiel reface diferența de 6 puncte, 9-15. 
  • min. 21: Kasparek înscrie un supergol, iar Dinamo se apropie la 4 puncte, 9-13.
  • min. 18: Reinkind ratează în prima fază, dar înscrie din a doua încercare.
  • min. 16: Eric Johansson înscrie golul 10 pentru Kiel. Diferența de 4 goluri din acest moment este cea mai mare de până acum.
  • min. 14: Kiel se distanțează la 3 goluri, 8-5, iar Xavi Pascual cere time-out. „Trebuie să vă amintiți planul nostru!”, a strigat antrenorul spaniol la elevii săi.
  • min. 10: Alex Pascual înscrie de la 7 metri. La câteva secunde distanță, Ekberg lovește pentru nemți. 
  • min. 8: Kuduz egalează la 3! 
  • min. 7: Dahmke înscrie golul 3 pentru Kiel. Până acum este perfect, 3 goluri din 3 aruncări. 
  • min. 5: Ante Kuduz o readuce pe Dinamo în avantaj cu o aruncare puternică și precisă la colțul lung. 
  • min. 4: Rune Dahmke egalează pentru nemți.
  • min. 2: „dulăii” mușcă primii, prin Gurbindo Martinez! 1-0 pentru Dinamo. 
  • Ora 19:45 - A început meciul. Oaspeții au posesia. 

4 Ligi ale Campionilora câștigat THW Kiel

Citește și: 

Dinamo e all in în partida cu Kiel: „Nu contează că jucătorii lor câștigă mai mult. Avem și noi un avantaj”

Pățania incredibilă a unui pilot român: „Chiar sunt curios pe ce bază am fost amendat” + „Voi lua legătura cu un avocat!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  24 Martie 2023, 15:41
Postat de boierasul pe 24 Martie 2023, 06:07

Amice, UE este pe marginea prăpastiei nu numai Germania. Cât despre "harnicii Europei", pot spune sigur că suntem printre cei mai buni și inteligenți muncitori din Germania. Nu suntem apreciați la adevărata valoare tot din cauza mentalității noastre. Cât despre PIBul Renaniei.... nu te contrazic pentru că nu am datele, dar sunt curios ce PIB are Baden Württemberg sau München?) După calculul tău cred că împreună cu aceste 2 landuri trecem pe alt continent. Oricum lipsa gazului rusesc se simte.

UE e pe marginea prapastiei? De cand?

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  24 Martie 2023, 15:37
Postat de rocky3 pe 22 Martie 2023, 22:10

Mentalitate pe draku! Intre Dinamo și Kiel, e exact aceeași diferență ca între România eșuată și Germania, motorul economiei Europei! Si ne mirăm ca prostii că ne bat?:)))

Pai si intre Romania si Slovenia ce diferenta e?

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  24 Martie 2023, 15:36
Postat de tarnaveanu pe 22 Martie 2023, 20:58

Nu mai țin minte, grosul banilor pt echipa de handbal vin de le un privat, nu de la CS Dinamo.

Ce privat ma? Las-o mai moale pe asta cu privatul, grosul de bani vine de la minister, restul vine de la sponsori.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează