SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO-GORENJE VELENJE, AZI, 20:00, DIGI, TELEKOM

Dinamoviștii vor să se revanșeze după înfrângerea categorică din primul meci în Ligă: "Trebuie să ne reabilităm!"

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor
Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 23 septembrie 2017 13:09

După înfrângerea categorică din prima etapă, Dinamo are o singură șansă de a-și îmbuna suporterii: printr-o victorie contra slovenilor de la Gorenje Velenje.

Primul meci pe teren propriu în grupa C a Ligii Campionilor pentru Dinamo va avea loc azi, de la ora 20:00, în sala proprie. "Alb-roșii" au suferit etapa trecută, la Skjern (Danemarca), una dintre cele mai categorice înfrângeri în Ligă, 28-39.

"Meciul acela nu poate rămâne fără urmări. Am prins o zi groaznică acolo. Skjern cred că e favorita grupei, cea mai valoroasă echipă dintre cele șase, dar nu avem nici o scuză pentru prestația noastră", a declarat antrenorul Eliodor Voica.

Tehnicianul crede că echipa sa e motivată acum pentru a spăla "rușinea" din Danemarca. "Trebuie să ne reabilităm în fața suporterilor, în primul rând. Îi așteptăm alături de noi. În sezonul trecut, fiecare meci din Ligă l-am jucat într-o atmosferă extraordinară. Sper să se repete și acum", a declarat oficialul.

Nevoia de Ligă

Eliodor Voica spune că Dinamo trebuie să câștige pentru a rămâne în cărți la primele două locuri, care duc în play-offul pentru "optimi". "Avem nevoie de Ligă, pentru moralul nostru, pentru a întâlni adversari tari, pentru a ne pregăti în cele mai bune condiții. De asta trebuie să câștigăm".

Dinamo a început foarte bine sezonul trecut și a păstrat șanse la calificare până în ultimele etape. Asta își dorește Voica și acum, pentru a crește încrederea campionilor României.

Mixt de experiență și tinerețe

Gorenje Velenje, vicecampioana Sloveniei, a debutat cu o victorie în grupă, pe teren propriu, 23-22 cu Ademar Leon (Spania). "Au o echipă cu profil sârbesc, nu cedează niciodată, luptătoare și bătăioasă. Am văzut meciul cu ibericii, s-au impus greu. Au și jucători cu expereință, dar și tineri de perspectivă", i-a caracterizat Eliodor Voica.

Slovenii s-au înscris în acest sezon și în Liga Regională SEHA, acolo unde joacă și campioana Europei, Vardar Skopje, dar și alte echipe din prima urnă a Ligii Campionilor, precum PPD Zagreb, RK Celje sau Meșkov Brest.

În primele etape, Gorenje a pierdut clar disputa cu Vardar, 19-32 și a fost învinsă de Celje, 22-25. I-a învins pe sârbii de la Dinamo Pancevo, 34-24, și a terminat la egalitate, chiar miercuri, cu croații de la Nexe, 24-24, în deplasare.

"După patru ani de absență, suntem din nou în cea mai prestigioasă competiție. Oamenii din Velenje iubesc handbalul și merită să jucăm cât mai bine la cel mai înalt nivel posibil", a declarat căpitanul slovenilor, Niko Medved.

"Vrem să ajungem în primele 16 echipe ale Europei, dar pentru asta avem de luptat cu câteva echipe foarte bune în această grupă", a adăugat slovenul. 

Antrenor cu nume

Gorenje Velenje este manageriată de croatul Zeljko Babici, cel care a pregătit între 2015 și 2017 reprezentativa Croației. La Euro 2016, Croația cu Babici pe bancă a cucerit medaliile de bronz.

Babici a mai trecut pe la Brest Meșkov, campioana Belarusului, cu care a cucerit campionatul, dar a jucat și finala SEHA League, în 2014 și 2015. 

Program grupa C

  • Azi: Elverum-Skjern Handbold (ora 18:00), Dinamo-Gorenje (20:00)
  • Duminică: Ademar Leon-Kadetten Schaffhausen (18:00)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
699077510215282
Tudor Chirea  •  23 Septembrie 2017, 16:14

Gasca de ***, condusi de tolontan,sunt precupati ***, ***, coman tand actiuni politice, aplaudand mafia din injustitie si pe ***, dar neglijand handbalul! in agenda transmisiilor tv, nu au scris despre meciul Poli Iasi si HCDS, TRANSMIS PE TVR2 si nu este singurul exemplu!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  23 Septembrie 2017, 13:48

hai baieti ! pregatim derbyul la fotbal cu un meci de handbal impotriva unei alte marci de aragaz.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează