SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Dinamovistul Robert Militaru înainte de confruntarea cu Silkeborg: „Nu ne permitem niciun pas greșit!”

Robert Militaru este unul dintre stâlpii apărării dinamoviste FOTO Imago Images
Robert Militaru este unul dintre stâlpii apărării dinamoviste FOTO Imago Images

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2024 17:31 / Actualizat luni, 25 martie 2024 21:14

Dinamo joacă marți, la București, de la ora 19:45, manșa tur cu danezii de la Silkeborg, în play-off-ul pentru sferturile de finală în EHF European League.

  • Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmisă în direct de televiziunile Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Dinamo București s-a calificat în play-off-ul EHF European League după ce a ocupat locul 3 în grupa cu Sporting Lisabona, Fuchse Berlin și CSM Constanța, iar Silkeborg s-a clasat tot pe locul 2 într-o grupă cu Flensburg, Kadetten și Vojvodina.

Campioana României a avut o evoluție fluctuantă în meciurile din grupe, unde a câștigat 6 partide din 10 și a pierdut pe teren propriu cu Fuchse Berlin și Sporting Lisabona.

Jucătorii lui Xavier Pascual speră ca în meciul tur cu Silkeborg să joace ce au pregătit și să ofere fanilor un nou prilej de bucurie.

„Cu siguranță va fi un meci foarte greu. Avem emoții, dar ne-am pregătit foarte bine și trebuie să punem în practică ce am pregătit zilele acestea. Ne dorim victoria și trebuie să profităm că primul meci este acasă, alături de suporteri", a declarat, pentru GSP, interul Dan Racoțea.

Este cel mai important meci al nostru de până acum. Ne-am pregătit 4 zile pentru această întâlnire și cred că apărarea va decide rezultatul.

Au jucători foarte buni, noi i-am studiat și sper să câștigăm. Avem nevoie și de suportul fanilor, sper ca sala să fie plină. Avem niște suporteri minunați", a declarat Nicușor Negru.

Simona Halep a revenit în țară și a răbufnit la adresa danezei Caroline Wozniacki: „Să i se traducă, dacă nu înțelege”
MIAMI OPEN
Simona Halep a revenit în țară și a răbufnit la adresa danezei Caroline Wozniacki: „Să i se traducă, dacă nu înțelege”

Dinamo nu are tot lotul valid!

Dinamo are 3 jucători accidentați: Kuduz, Stanciuc și Saeid, dar antrenorul Xavi Pasqual spune că fanii o vor ajuta pe Dinamo să câștige partida.

„Noi mereu suntem pregătiți, acum vom vedea cum vom juca. Silkeborg este o echipă puternică, cu jucători valoroși, de top. Noi suntem obligați să jucăm bine și să câștigăm.

Trebuie să gestionăm bine cele 60 de minute și apoi vom vedea ce va fi în retur. Suntem Dinamo, jucăm acasă și trebuie să câștigăm!", a declarat antrenorul Xavier Pasqual.

Căpitanul lui Dinamo, Robert Militaru, este convins că partida cu Silkeborg este cea mai importantă de până acum în Europa și crede că „dubla" cu scandinavii este de totul sau nimic, în perspectiva calificării în F4.

„Ne-am studiat foarte bine adversarul și știm că joacă un handbal în viteză, cu diferite scheme. Are în componență atât jucători foarte valoroși, cu multă experiență, cât și tineri dornici de afirmare, ceea ce îi face și mai periculoși.

Nu ne permitem niciun pas greșit și cu o sală plină, împreună cu minunații noștri suporteri, sper să mergem doar la victorie", a declarat, pentru GSP, Robert Militaru

Și veteranul dinamovist Javier Humet este conștient de importanța partidei cu Silkeborg și este convins că toți colegii vor juca la nivel maxim.

Ne dorim să jucăm la cel mai înalt nivel și să ne bucurăm de o victorie alături de suporterii noștri unici. Jucăm împotriva unei echipe puternice, dar acestea sunt partidele pe care ni le dorim dacă vrem să creștem în Europa".

  • Un prim „7" probabil la Dinamo: Ciupara, Negru, Ali Zein, Kukic, Kașparek, Akimenko, Rosta.

Silkeborg vine la București cu toate vedetele!

Silkeborg este o echipă de tradiție în handbalul danez, ocupă momentan locul 4 în liga națională și va juca în play-off, unde sunt calificate primele 8 formații. În ultima etapă a pierdut cu 19-23 la Skanderborg.

La începutul sezonului, Silkeborg l-a readus în fomație, de la Veszprem, pe celebrul campion mondial Lauge Schmidt, dar și pe coordonatorul veteran de la GOG, Morten Olsen în vârstă de 39 de ani, campion olimpic în 2016.

În 2020, Silkeborg îl repatriase de la Benfica pe Rene Toft Hansen campion olimpic, mondial și european, acum în vârstă de 39 de ani, care joacă în apărare pe zona centrală.

Pentru meciul de marți care se va juca în sala din Ștefan cel Mare de la ora 19.45, casele de pariuri o dau favorită pe Dinamo cu o cotă de 1.20-1.26, în timp ce Silkeborg este cotată la victorie cu 5.20-6.80.

  • Un prim „7" posibil pentru Silkeborg: Sjostrand, Friden, Lauge, Olsen, Nielsen, Ilsoe, Lynngaard.

Citește și:

Calificare istorică! Brăila a sfidat toate calculele și s-a calificat în Final Four-ul European League la handbal feminin
EHF EUROPEAN LEAGUE
Calificare istorică! Brăila a sfidat toate calculele și s-a calificat în Final Four-ul European League la handbal feminin
Florentin Pera după ce echipa sa a obținut calificarea în Final Four-ul European League: „Fetele au dat dovadă de caracter, putere de luptă și spirit de sacrificiu”
EHF European League
Florentin Pera după ce echipa sa a obținut calificarea în Final Four-ul European League: „Fetele au dat dovadă de caracter, putere de luptă și spirit de sacrificiu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
creeperno534
creeperno534  •  25 Martie 2024, 22:36

Au corectat

mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  25 Martie 2024, 20:43
Postat de Ubi_Mortus pe 25 Martie 2024, 18:59

ce e aia "confruntarea Silkebrog"?

Fiind un ZCSB-ist, fie nu a avut curajul să scrie corect numele danezilor, fie *** ... brrr!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  25 Martie 2024, 20:42

Silkeborg, un nume care trezeste amintiri placute.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close