SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Dispută între primele două favorite la câștigarea trofeului: Minaur Baia Mare și Astrahanocika Astrahan

Asuka Fujita, în acțiune la meciul cu Storhamar FOTO Dan Potor
Asuka Fujita, în acțiune la meciul cu Storhamar FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat duminica, 24 ianuarie 2021 02:00 / Actualizat duminica, 24 ianuarie 2021 10:20

Minaur Baia Mare a făcut 22 de ore până la Astrahan, acolo unde va înfrunta azi în EHF European League o echipă foarte puternică pe teren propriu.

  • Astrahanocika Astrahan și Minaur Baia Mare se înfruntă azi, de la ora 15:00, în direct pe Digi Sport 3, TV Telekom Sport și Look Sport

Înainte de începerea competiției, Federația Europeană de Handbal (EHF) le dădea pe Minaur Baia Mare și pe Astrahanocika Astrahan, în această ordine, ca fiind primele două favorite la câștigarea trofeului, în acest sezon. Între timp însă, echipa rusă a pierdut surprinzător în Norvegia, cu Storhamar, și a căzut pe locul 4 în topul favoritelor. Astrahanocika este o echipă redutabilă, mai ales pe teren propriu. În campionatul Rusiei, a învins pe ȚSKA Moscova, dar a pierdut cu Lada Togliatti.

Baia Mare a ajuns vineri noaptea la Astrahan, orașul aflat pe râul Volga, la granița cu Kazahstan, foarte aproape de Marea Caspică. A fost un drum lung, de aproape 24 de ore, făcut cu autocarul până la Budapesta și apoi cu avionul, cu escală la Moscova.

Debutează Karoline Helena de Souza

Pentru prima dată, cu Minaur a făcut deplasarea și interul stânga Karoline Helena de Souza. Campioană mondială cu Brazilia în 2013, Karolina a fost adusă de echipa maramureșeană de la Mosonmagyaróvári (Ungaria). Minaur a mai anunțat, în această săptămână, un transfer. Este vorba de fostul portar al naționalei României, Ionica Munteanu, ajunsă la 42 de ani. Ionica a mai jucat la HCM Baia Mare, iar ultima echipă pentru care a evoluat este Crișul Chișineu Criș. Munteanu nu a făcut însă deplasarea cu echipa în Rusia. 

Clasament grupa C

1. Minaur Baia Mare110033-292
2. Astrahanocika Astrahan210162-612
3.  Storhamar Elite210157-552
4. Thuringer HC100122-290

Etapa a 3-a: Astrahan-Baia Mare, Thuringer-Storhamar (7 februarie)
* primele două echipe se califică în "sferturi"

Citește mai multe știri din handbal:

Dunărea Brăila - Siofok 25-27 » Brăila a condus 50 de minute, dar nu a putut scoate nici măcar un punct cu Siofok!

Vine a treia victorie consecutivă pentru Vâlcea? ȚSKA Moscova a pierdut însă un singur meci

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează