SPORTURI  »  HANDBAL  »  NAȚIONALĂ

Doar 11 din 18! Schimbări majore în primul lot convocat de Bogdan Burcea și Robert Licu, noii tehnicieni ai „naționalei” feminine

Articol de - Publicat vineri, 17 ianuarie 2020 09:26

Schimbări majore față de Campionatul Mondial, efectuate de Bogdan Burcea și Robert Licu. Doar 11 jucătoare din lotul de 18 prezent în Japonia au mai fost chemate. CSM București este clubul cu cele mai multe  jucătoare selecționate

Noul cuplu de antrenor al "naționalei" României, Bogdan Burcea și Robert Licu, și-a intrat în rol. Pentru prima perioadă de pregătire a echipei tricolore (19-22 ianuarie, la București), cei doi tehnicieni au convocat 20 de jucătoare.

Schimbări majore în primul lot convocat

Sunt schimbări majore față de ultimul Campionat Mondial. Sunt totuși 11 jucătoare care se regăsesc și acum în lot. Scheletul echipei "naționale" e normal să se facă în jurul handbalistelor experimentate. Nu lipsesc Cristina Neagu, Crina Pintea, cei doi portari Iulia Dumanska și Denisa Dedu, Gabriela Perianu.

Sunt însă și jucătoare care ajung pentru prima dată la echipa națională, de exemplu: zălăuancele Raluca Kelemen, portarul care a avut evoluții constant bune, sau Alexandra Severin, o handbalistă care poate face ambele faze.

Nicoleta Dincă, Bianca Tiron, Ana Maria Țicu revin și ele la echipa națională după o pauză destul de lungă.

Probleme pentru stafful tehnic pe extrema dreapta, acolo unde nu a fost convocată decât Sonia Seraficeanu. Aneta Udriștoiu a anunțat că se retrage din echipa națională, iar Laura Chiper este în recuperare după o operație de menisc suferită la genunchi.

CSM București e clubul cu cele mai multe jucătoare (patru), urmat de trei grupări care dau trei handbaliste: Zalău, Craiova, Buzău. Campioana SCM Rm. Vâlcea a rămas cu o singură handbalistă, Iulia Dumanska, după ce în Japonia a avut cele mai multe: șase.

20-22 martie e perioada în care România va susține turneul preolimpic în Muntenegru. Adversarele "tricolorelor" vor fi Muntenegru, Norvegia și Kazahstan. Primele două echipe merg la JO de la Tokyo
 

Lotul României convocat pentru prima acțiune 

Portari: Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Dedu (CSM București), Kelemen (HC Zalău)
Extreme stânga: Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
Extreme dreapta: Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
Interi stânga: Neagu CSM București), Perianu (CSM București), Tiron (Dunărea Brăila), Severin (HC Zalău)
Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova), Patricia Vizitiu (SCM Craiova)
Centri: Rotaru (Gloria Buzău), Dache (Dunărea Brăila), Țicu (SCM Craiova), Pristăvița (Gloria Bistrița)
Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Abed-Kader (HC Zalău)

De unde provin jucătoarele? 

4CSM București
3HC Zalău
3SCM Craiova
3Gloria Buzău
2Gloria Bistrița
2Dunărea Brăila
1SCM Rm. Vâlcea
1Minaur Baia Mare
1CSM Slatina

Citește și: 

Cu cine va juca România la Turneul Preolimpic: IHF a numit înlocuitoarea Coreei de Nord

Playtech: Imagini de SENZAŢIE cu Ivana Knoll! Cum a apărut la PLAJĂ cea mai frumoasă femeie de la CM, nu vrei să ratezi aşa ceva


Comentarii (9)
908431252639885
Lucian Preda  •  19 Ianuarie 2020, 00:11

O operație de menisc, suferită la genunchi! Pe bune? Unde ar mai putea fi localizată operația de menisc? Ce băieți deștepți!!!

1106890676080193
Silviu Craciun  •  17 Ianuarie 2020, 18:46

Vizitiu e foarte slaba . Pierdere de timp !

110742643367090
Tiberiu Bogdan  •  17 Ianuarie 2020, 16:36
Postat de Takacs Istvan pe 17 Ianuarie 2020, 16:22

Tu cu siguranta comentezi si pe Handbalmagazin,dar nu te dibuiesc care esti:)) Altfel,care zici ca sunt cele 3-4 care nu vor prinde ech de 16,eu zic Kelemen,pt ca rar se pastreaza 3 portari ,desi fata apari constant bine iar Dumanska este intr-o forna sportiva f slaba;nici Dedu nu exceleaza;apoi...Vizitiu cu siguranta,dintre Pricopii si Olteanu,dar inclin spre Pricopii,iar a 4-a dintre Tiron si Severin,...aveti o alta părere? Eu nu vad numele Pricopii in lot, poate imi scapa !

Sa-mi fie cu iertare,in primul comentariu am crezut ca poate-i o gluma,dar vad ca nu-i,pai daca te uiti la handbal cat de cat;de macar 3-4 ani,nu sti cine-i Pricopii;...pai acum e maritata cu pivotul Rotaru si i-a preluat numele,...***! Altfel,daca doresti intra de curiozitate le ,,HandbalMagazin",vei intalni acolo ceva forumisti care chiar iubesc handbalul si sr pricep la acest sport,...apoi daca ai chef poti intra in dialog cu ei!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează