SPORTURI  »  HANDBAL  »  DOBROGEA SUD CONSTANȚA-DINAMO 27-26

Dobrogea Sud Constanța-Dinamo 27-26 // Dinamo pierde al doilea meci al sezonului, unul marcat de numeroase tensiuni

Articol de - Publicat luni, 03 februarie 2020 21:35

Dobrogea Sud Constanța-Dinamo 27-26 // Campioana Dinamo a cedat cu același scor cu care pierduse și în fața rivalei Steaua! Meci cu scântei, încheiat cu trei cartonașe roșii și 17 eliminări de două minute! 

Constanța și-a dorit enorm să câștige în fața rivalilor de la Dinamo. Și acest lucru s-a văzut în înverșunarea cu care au intrat pe teren handbaliștii de la Dobrogea Sud.

Dinamo nu pierduse decât un meci în 15 etape, în fața Stelei, 26-27 la Chiajna, și conduce autoritar în Liga Națională.  

În prima repriză, cele două echipe s-au tatonat multă vreme, conducând când una, când alta, la doar un gol diferență. Ciprian Șandru, fostul jucător al lui Dinamo, și portarul egiptean Karim Hendawi au fost cei mai buni jucători ai gazdelor, dinamoviștii negăsindu-și cadența în atac, acolo unde Kuduz, Vrankovici, Vujici sau Nantes Campos au jucat mult mai slab ca de obicei.

După 13-11 la pauză, Constanța s-a desprins imediat în partea a doua la patru lungimi, 16-12. Portarii dinamoviști Missaoui și Heidarirad au fost și ei de nerecunoscut, totalizând împreună patru parade în tot jocul! 

S-a jucat destul de dur, cei doi arbitri Harabagiu și Stănescu din Moreni arătând nu mai puțin de 17 eliminări de două minute. 

Au fost și trei jucători care au văzut cartonașul roșu pentru cumulul de eliminări temporare: Simovici (Constanța), Mousavi și Savenco (Dinamo).

Final extrem de încins 

Cu 6 minute înainte de final, Constanța părea că a scăpat în câștigătoare. Conducea cu 25-20. Numai că dinamoviștii s-au trezit parcă și au început cursa de urmărire. La 26-25, cu 2 minute înainte de final, președintele HCDS Constanța, Ionuț Rudi Stănescu a intrat pe teren, nemulțumit de câteva decizii ale arbitrilor.

Conform regulamentului, mingea ar fi trebuit dată celor de la Dinamo, dar a rămas la gazde. Acestea au scos aruncarea de la 7 metri și au marcat pentru 27-25. Dinamo nu a mai avut timp să recupereze, marcând doar încă o dată. Au fost și alte decizii de neînțeles ale celor doi arbitri. 

Aceștia au acordat două cartonașe galbene băncii dinamoviste, deși ar fi trebuit să acorde, a doua oară, eliminare de două minute! La ultimul atac constănțean, pe o aruncare a lui George Buricea, din semnalizare de joc pasiv, cei doi arbitri au dictat foarte ușor aruncare de la 9 metri!  

Constanța a meritat însă victoria pentru că a crezut mult mai mult în ea, a jucat cu mai multă ambiție și dorință. 

E și un semnal de alarmă pentru Dinamo, care nu va avea prea multe șanse de reușită în dubla cu Sporting Lisabona, din Liga Campionilor, dacă va juca la fel cum a făcut-o la Constanța! 

Dobrogea Sud Constanța 27 
Șandru 7, Simovici 5, Cikovani 5, Malinovici 4, Nikolici 2, Nistor 2, Buricea 2, Chiuffa 2, Susanu 2, Mocanu 1
Antrenor: Djordje Cirkovici 

Dinamo 26 
Alouini 6, Zulfici 4, Negru 4, Vrankovici 4, Kuduz 3, Asoltanei 2, Vujici 1, Nantes 1, Missaoui 1
Antrenor: Constantin Ștefan 

Rezultate etapa a 16-a 

Poli Timișoara-Potaissa Turda 24-25 
CS HC Buzău-CSM Bacău 28-26 
CSM Reșița-Steaua București 24-30 
Dunărea Călărași-Minaur Baia Mare 31-26 
CSM Vaslui-CSM Focșani 23-22 
CSM București-CSM Făgăraș 35-26 
Dobrogea Sud Constanța-Dinamo 27-26

Clasament Liga Națională:

Dobrogea Sud Constanța-Dinamo 27-26 // Dinamo pierde al doilea meci al sezonului, unul marcat de numeroase tensiuni

Vezi și: 

Gloria Bistrița - MKS Lublin 26-20 // Speranțe în Ungaria » Urmează finala pentru calificare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
 •  04 Februarie 2020, 16:30

Iarasi arbitrajul a facut-o praf pe dinamo ca si in meciul cu steaua. E reteta echipelor mafiote din liga de handbal constanta si steaua. Scenariu bine cunoscut.

ray51
ray51  •  04 Februarie 2020, 09:43

Te invinge o echipa aflata la 14 puncte de tine... Ce atitudine sportiva!?!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează