SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Dobrogea Sud Constanța s-a calificat în turul doi din EHF European League

Constanta are un inceput de sezon perfect
Constanta are un inceput de sezon perfect

Articol de - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 23:59 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 09:31

Dobrogea Sud Constanța s-a revanșat în fața ungurilor de la Csurgoi, cei care-i eliminaseră acum două sezoane. A fost o dublă victorie: 27-23 în Ungaria, 31-28 la Constanța.

Finalista Cupei României în sezonul trecut, HC Dobrogea Sud Constanța, a abordat dubla cu Csurgoi KK din primul tur preliminar al EHF European League cu gândul la precedentul duel european cu formația ungară. În urmă cu doi ani, alb-albaștrii au scăpat printre degete calificarea, chiar la ultima fază a jocului. 

Astfel că gândul revanșei a fost primul care le-a trecut prin minte când tragerea la sorți le-a oferit șansa de a-și măsura forțele cu același adversar. Turul din Ungaria le-a adus prima satisfacție, o victorie consistentă în deplasare, dar ținta principală a rămas calificarea în runda următoare și continuarea drumului către grupele competiției. 

Trei minute perfecte

Manșa secundă, disputată în această seară la Constanța, a început cu ungurii la timonă. Oaspeții au profitat de erorile din apărarea constănțenilor și s-au distanțat rapid pe tabela de marcaj, luând un avantaj de trei goluri. Mai mult, după 10 minute, interul Liviu Caba a văzut direct cartonașul roșu, după un atac destul de dur asupra unui adversar, arbitrii taxând cu exigență intervenția tânărului jucător al HCD-ului. 


Culmea, chiar acest moment i-a ajutat pe colegii săi să strângă rândurile. Câteva contraatacuri rapide și intervențiile eroului din acest debut de sezon, Dani Vasile, au răsturnat situația în doar 3 minute. Gazdele au trecut la conducere, după 4 goluri consecutive, și nu au mai lăsat din mână frâiele jocului. Ba chiar și-au mărit avantajul și la pauză au intrat la vestiare cu 3 lungimi în fața ungurilor, 16-13. 

Calificare en-fanfare

Tot așa a început și repriza secundă, iar avansul a continuat să crească, ajungând la 6 goluri. Aruncările bine țintite ale interului dreapta Marko Buvinici, combinațiile cu pivotul Zoran Nikolici, pasele bine gândite al centrului Leon Paso și soluțiile viclene alese de celălalt inter, de pe partea stângă, Vitaly Komogorov, au făcut șah-mat apărarea ungurilor. 

Oaspeții au încercat să replice, au mai strâns scorul, dar a fost doar un foc de paie. Conduși de căpitanul Ionuț Nistor, "delfinii" au controlat finalul jocului, nedorind să lase posibilitatea unei eventuale remontada. În plus, pe final, ungurii au încasat și ei un cartonaș roșu, Tamaș Borsos adunând 3 eliminări, astfel că ultimele minute au fost liniștite. 

Un succes fără dubii, 31-28, care mai șterge din amintirea dureroasă de acum doi ani și o "dublă" perfectă, care le permite elevilor antrenorului Djordje Cirkovici să înceapă pregătirea pentru asaltul final al luptei pentru un loc în grupele European League. 

Principalii marcatorii au fost Marko Buvinici și Zoran Nikolici, cu câte 6 goluri, pentru HCDS Constanța, respectiv Mladen Krsmancic, 6 goluri, și Mirko Herceg, 5 goluri.

Încă o revanșă?

Pentru duelul din turul al doilea preliminar, constănțenii și-ar dori să joace cu Sporting Lisabona, tragerea la sorți urmând să aibă loc marți. Cele două formații s-au întâlnit și în sezonul trecut al Cupei EHF, HC Dobrogea ratând calificarea pe finalul returului de la Lisabona.

"Aș vrea să jucăm cu Sporting pentru că pare cel mai accesibil adversar, dar și pentru că avem de luat o revanșă și împotriva lor. Ar fi bine dacă am evita echipele din Franța, Germania sau Danemarca, dar, indiferent de adversar, ne vom lupta pentru calificare până la capăt", a spus președintele clubului de pe Litoral, Ionuț Rudi Stănescu. 

"Am început meciul stresați, deși noi, cei din staff nu am pus presiune. Nu știu de ce, mai ales că aveam avantajul din tur. Vreau să picăm cu Sporting, mai alea că anul trecut am fost echipa mai bună, dar am pierdut" 
Djordje Cirkovici 

"Nu a fost ușor, mai ales astăzi, dar ne-am găsit echilibrul și, cu ajutorul acestui public minunat, am reușit să câștigăm. Mă bucur că am reușit să marchez multe goluri, dar importantă este victoria echipei. În turul următor va fi mai dificil și trebuie să ridicăm nivelul jocului pentru a merge în grupe" 
Marko Buvinici

Fără Cristina Neagu, CSM București s-a făcut de râs cu o nou-promovată » Selecționerul Adrian Vasile n-a folosit nicio româncă!

Surpriză uriașă » Dinamo, cu fostul antrenor al Barcelonei pe bancă, a pierdut Supercupa României

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează