SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECES

CSM București anunță că tatăl Cristinei Neagu s-a stins din viață: „Se mândrea mereu cu fiica lui, «Săgeata Albastră»”

Cristina Neagu alături de tatăl ei în 2011. Sursa foto: Libertatea
Cristina Neagu alături de tatăl ei în 2011. Sursa foto: Libertatea

Articol de - Publicat marti, 16 aprilie 2024 20:22 / Actualizat marti, 16 aprilie 2024 21:58

Tatăl handbalistei Cristina Neagu, Constantin, a decedat la vârsta de 68 de ani, a informat în această seară clubul la care este legitimată jucătoarea, CSM București.

Informația a fost făcută publică pe pagina oficială a campioanei României, care a transmis condoleanțe Cristinei.

CSM București anunță decesul tatălui Cristinei Neagu

„Întregul club CSM București este alături de Cristina Neagu în suferința provocată de pierderea celui care se mândrea mereu cu fiica sa, «Săgeata Albastră». Strângem rândurile alături de căpitanul nostru! Condoleanțe, Cristina!” a apărut pe pagina clubului.

Înmormântarea ar fi avut deja loc la Domnești, în condiții extrem de discrete. Niciun membru al Federației Române de Handbal sau al CSM București nu a luat parte la funeralii, precizează Fanatik.

Constantin Neagu a izbucnit în plâns când fiica lui a câștigat primul Balon de Aur

În 2010, când fiica lui era desemnată cea mai bună jucătoare de handbal din lume, Constantin Neagu a izbucnit în plâns în momentul în care a vorbit la telefon cu Cristina.

„Doamna antrenoare Maria Covaci a fost cea care mi-a dat vestea cea mare. Când am vorbit cu Cristina la telefon pentru a o felicita m-au năpădit emoțiile și am izbucnit în plâns”, declarase tatăl lui Neagu în 2011.

Cum l-a uimit Constantin Neagu pe Mihai Bendeac în 2011

În 2011, anul în care fiica lui era desemnată cea mai bună handbalistă din anul 2010, Constantin Neagu lucra la o firmă de taxi din București. Mihai Bendeac o povestit momentul în care a nimerit în mașina condusă de tatăl handbalistei cu 4 Baloane de Aur.

„Un domn în jur de 50 de ani, îmbrăcat simplu, cu o modestie ce rima cu autoturismul destul de îmbătrânit și care-și trăda prin «gemetele» încheieturilor zecile si sutele de mii de kilometri parcurși prin gropile Bucureștiului.

Luându-mi privirea de la el, am observat un «brăduleț» odorizant agățat de oglinda retrovizoare, «brăduleț» pe care era imprimat numele echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Încântat, i-am spus: «Apreciez că aveți în mașină însemnele Oltchimului! Sunt mare fan!». Dau să închid ușa și-l aud pe taximetrist spunându-mi cu niște ochi ce se transformaseră într-un ocean de mândrie: «Da. Îl am de la fata mea».

Curios, am întrebat: «Dar cine e fata dumneavoastră?». Mă așteptam să-mi spună că lucrează ca maseur, ca secretară la club, contabilă sau ceva de genul. Însă raspunsul m-a împietrit: «Cristina Neagu…»

Siderat, i-am întins mâna, zâmbind tâmp, și am îngăimat un penibil «Felicitări, vă rog să-i transmiteți toate cele bune și că sunt fanul ei». Am închis portiera, taxiul s-a îndepărtat și eu am rămas pe alee, împietrit precum statuia lui A.I. Cuza de la intrarea în parcul cu același nume. Unde trăim?!

Cristina Neagu este cea mai bună jucătoare de handbal din lume. Deci nu din România, nu din Europa. Din lume! Cristina are toate şansele să transforme, dacă nu a transformat deja, trio-ul de aur Hagi, Nadia, Ilie Năstase într-un quartet. Ea este Messi a handbalului. Reprezintă, pentru lumea handbalului, cam ce reprezintă Michael Phelps pentru lumea nataţiei.

Sigur, vor fi unii care vor spune: «Şi ce dacă, mă? Dacă fii-sa e cea mai tare handbalistă din lume, ce-ar trebui să facă? Să renunţe la muncă?».

Păi, hai s-o luam aşa… Să presupunem că omul era la 12 și jumătate noaptea, în weekend, pe străzi și nu în mijlocul familiei dintr-o pasiune nebună pentru meseria de taximetrist. Să presupunem că este atât de pasionat de șoferie încât simte treaba asta ca pe o menire.

Chiar și așa… Fiind tatăl unui geniu al sportului mondial, ar fi trebuit să conducă un Bentley galben, pe care să scrie «Compania Neagu Taxi». Uluitor! Şi mai uluitor e faptul că ea, Cristina Neagu, stă într-un apartament.

Avem o ţară ciudată. Nu avem asfalt, dar avem regi ai asfaltului care stau în palat şi conduc Bugatti. În schimb avem handbal, dar regina handbalului stă într-un apartament şi merge cu Logan”, scria actorul pe blogul său în 2011.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
Florin100
Florin100  •  17 Aprilie 2024, 19:29

Condoleanțe, Cristina Neagu! Are dreptate, Bendeac! Tatăl Cristinei Neagu lucra în puținele domenii care au mai rămas accesibile românului de rând, taximatria. Într-o țară din care a mai rămas doar renumele de țară industrială, omul nu mai putea să lucreze decât în taximetrie.

carnag3
carnag3  •  16 Aprilie 2024, 21:39

Condoleanțe Cristina Neagu, păcat că tatăl tău a plecat prea devreme la Dumnezeu. Condoleanțe familiei îndurerate și Dumnezeu să îl aibe în pază !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează