SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Două înfrângeri consecutive pentru naționala României de handbal în disputele cu Slovacia

Naționala României de handbal masculin
Naționala României de handbal masculin

Articol de - Publicat duminica, 13 ianuarie 2019 17:07

„Naţionala” României a învins doar Olanda în stagiul de pregătire de la Sala. A pierdut ambele meciuri cu reprezentativa gazdă.

Reprezentativa masculină a României a susţinut trei partide de verificare la Sala ( Slovacia), prilej pentru selecţionerul Manolo Montoya să-i cunoască mai bine pe "tricolori". Spaniolul a apelat pentru aceste meciuri doar la jucători din campionatul intern, cu două excepţii: Andrei Buzle (FC Barcelona) şi Dan Racoţea (Wisla Plock).

România a câştigat doar primul meci, 30-27 contra Olandei, cedând sâmbătă şi duminică în disputele cu Slovacia. "Tricolorii" au condus de fiecare dată la pauză, dar au pierdut teren în partea a doua. În jocul de sâmbătă, după 13Ă11 la pauză, România a avut şansa să învingă, având un gol avantaj, 22-21 cu patru minute înainte de final. Nu a mai reuşit însă să găsească poarta adversă, primind în schimb două goluri. S-a terminat 22-23.

Duminică, lucrurile s-au repetat. Elevii lui Manolo Montoya au jucat foarte bine în prima repriză, s-au apărat exact şi au intrat la vestiare cu avantaj minim: 11-10. Partea a doua a fost însă una dezastruoasă. Nimic nu s-a mai legat pentru "tricolori" care au cedat la final cu 20-27!

Nimic îmbucurător pentru meciurile oficiale care vor veni, în preliminariile CE 2020, într-o grupă începută cu două înfrângeri categorice: 13-21 cu Portugalia şi 21-31 cu Franţa. Urmează Lituania, cea mai accesibilă echipă, pe 11 aprilie, la Târgovişte.

Rezultatele României în stagiile de pregătire

Decembrie 2018, Polonia

România-Cehia 27-26
România-Polonia 24-24 (5-6 la 7 metri)

Ianuarie 2019, Slovacia

România- Olanda 30-27
România-Slovacia 22-23
România-Slovacia 20-27

Citește și:

Blondă cu ochii albaștri, Laura Leahu e una dintre cele mai frumoase handbaliste din România: „Nu sunt actriță, ci jucătoare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează