SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Duel de foc între Franța și Suedia în semifinalele Campionatului European » „Încă doare, și-au făcut bine temele”

Dika Mem în acțiune Foto: Imago
Dika Mem în acțiune Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 20:50 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 20:55

Franța și Suedia vor disputa a patra semifinală consecutivă la un turneu important, „cocoșii” impunându-se anul trecut la Campionatul Mondial. Meciul din semifinalele EURO 2024 va fi mâine, de la ora 18:45, în direct pe Prima Sport 1 și Digi Sport 2.

Rivalele Franța și Suedia se vor ciocni din nou mâine într-un meci important, având drept miză calificarea în ultimul act al Campionatului European masculin gzăduit de Germania.

Cele două naționale au un istoric bogat din 1998 încoace, Franța reușind 10 victorii, Suedia 5, iar o partidă încheindu-se la egalitate.

Karabatic și colegii săi sunt singura echipă neînvinsă la ediția actuală a Europeanului, ei adunând două victorii și un egal în grupa A, adăugând apoi alte patru izbânzi în grupa principală.

De partea cealaltă, selecționata scandinavă a traversat fără zgârieturi grupa E, dar a pierdut două partide în grupa principală, cu Danemarca, 27-28, și Norvegia, 23-33, ultimul meci, unul lipsit de miză.

41de goluri, cele mai multe pentru Franța, le-a înscris interul Dika Mem

„Statistica nu este relevantă”

„Este ceva incitant că am atins această fază și că pentru a patra oară la rând ne vom înfrunta cu Suedia. Va fi o luptă adevărată. În același timp, suntem foarte încrezători, până acum am avut un turneu grozav”, a declarat Guillaume Gilles, antrenorul Franței, înaintea semifinalelor.

Duel de foc între Franța și Suedia în semifinalele Campionatului European » „Încă doare, și-au făcut bine temele”
Antrenorul Franței, Guillaume Gilles Foto: Imago

Împotriva unui adversar puternic, va trebui să livrăm la cel mai bun nivel. Va fi un meci strâns, tensionat, așa cum este mereu împotriva Suediei. Noi trăim însă pentru a simți acest gen de presiune și pentru a juca asemenea meciuri. Știm că putem face istorie – Guillaume Gilles, antrenor Franța

Pentru pivotul Luka Karabatic, faptul că Franța este singura echipă neînvinsă la Euro nu cântărește atât de mult.

Statistica nu este prea relevantă, știm că Suedia și Danemarca au jucat ultimul lor meci fără presiune. Suedia a pierdut la 10 goluri în fața Norvegiei, așa că fiți siguri că nu ne vom uita la această partidă ca să pregătim semifinala”, a explicat el.

15participări la Campionatul European din tot atâtea posibile are Franța, în timp ce Suedia a ratat o ediție, cea din 2006

Fratele mai mic al lui Nikola a făcut un scurt preview tactic al semifinalei. „Prevăd un meci cu apărări și portari și apărări la înălțime. Cred că Suedia are o defensivă 6-0 foarte bună, de asemenea, sunt iuți pe contraatac”, a explicat el.

„Deseori, când am pierdut în fața lor, au reușit goluri ușoare pentru că noi am făcut greșeli tehnice. Acum vom încerca să facem cât mai puține posibil”, a promis Karabatic.

„Jucăm la un nivel diferit față de anul trecut”

De partea cealaltă, Glenn Solberg, antrenorul norvegian al Suediei, a subliniat că „fiecare meci este special, dar cred că jucăm la un nivel diferit față de anul trecut. Ambele echipe se cunosc foarte bine, va fi a patra semifinală dintre noi.

Întâlnim una dintre cele mai bune formații din lume, dar și noi suntem puternici, avem mare încredere în noi și sunt sigur că vom avea ceva de spus”.

Andreas Palicka, portarul Suediei, nu a uitat înfrângerea din semifinalele Campionatului Mondial de anul trecut, 26-31. „Încă doare. Atunci când joci un asemenea campionat acasă, ai așteptări mari.

Îi bătusem de două ori înainte, însă și-au făcut temele și cred că au reușit una dintre cele mai bune evoluții din ultima perioadă. Au fost foarte puternici”, a spus veteranul suedez în vârstă de 37 de ani.

Duel de foc între Franța și Suedia în semifinalele Campionatului European » „Încă doare, și-au făcut bine temele”
Andreas Palicka la un antrenament înaintea semifinalei Foto: Imago

El va juca împotriva unor coechipieri de la Paris Saint-Germain, ceea ce ar putea fi un avantaj.

42de intervenții reușite din 114 aruncări a avut Andreas Palicka în cele 5 partide pe care le-a jucat la EURO, eficiență de 36,84%

„Va fi o experiență uimitoare contra Franței, îl știu pe Nikola Karabatic de câțiva ani, Luka este și el o persoană fantastică. E 50-50 atunci când îi cunoști pe colegii de la club, încerci să dai toate informațiile când ajungi la echipa națională”, a indicat Palicka.

Citește și: 

De nicăieri! Una dintre cele mai bune handbaliste din lume se retrage la 32 de ani: „Am obosit. Vreau să fiu aproape de iubitul meu și de familie”
Retragere
De nicăieri! Una dintre cele mai bune handbaliste din lume se retrage la 32 de ani: „Am obosit. Vreau să fiu aproape de iubitul meu și de familie”
A devenit tată în mijlocul Campionatului European 2024! » „Îi mulțumesc soției, mi-a permis să revin la meciuri”
CAMPIONATUL EUROPEAN
A devenit tată în mijlocul Campionatului European 2024! » „Îi mulțumesc soției, mi-a permis să revin la meciuri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close