SPORTURI  »  HANDBAL  »  QATAR-FRANŢA, AZI, ORA 18:15, ÎN DIRECT PE DOLCE 2

Duelul improbabil » Finala la care nimeni nu se aştepta se joacă azi: Qatar - Franţa, de la ora 18:15

Articol de - Publicat duminica, 01 februarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 31 ianuarie 2015 22:22

Franţa şi Qatar joacă azi pentru titlul mondial, într-o finală pe care nimeni n-ar fi pariat la începutul Campionatelor Mondiale.

"Dacă echipa Franţei îşi face jocul, Qatarul nu are nici o şansă, iar scorul va fi unul drastic", a spus Christian Goudin, campion mondial cu Franţa în 1995 şi 2001 şi fost antrenor al naţionalei României pentru două meciuri. El a adăugat pentru L'Equipe că îl felicită pe tehnicianul Valero Rivera că a reuşit să facă o echipă din jucători atît de diferiţi şi de atîtea naţionalităţi. "Germanii în sferturi de finală, cît şi polonezii în semifinale au vorbit despre arbitraje părtinitoare, dar jucătorii Qatarului au fost cei care au marcat golurile, nu arbitrii".

Naţionala Qatarului, care a adunat jucători din Spania, Bosnia, Tunisia, Siria, Egipt, Muntenegru şi Cuba, are în componenţă şi un francez, pe Bertrand Roine, campion mondial în 2011 cu echipa "cocoşilor".

"Încă nu-mi vine să cred că sîntem în finală. E incredibil, sîntem un grup genial! Am muncit enorm timp de şase luni pentru a ajunge aici, nu mi-am mai văzut familia de multă vreme. Dacă mi-ar fi spus cineva că voi juca finala mondială cu echipa Qatarului nu l-aş fi crezut. Aşa că de ce să nu credem şi în victorie? Va fi greu, sîntem obosiţi, avem jucători accidentaţi, iar Franţa nu prea pierde în finală", a spus Roine pentru L'Equipe.

Înfruntarea pentru aur dintre cele două echipe va avea loc de la ora 18:15, la Luisal. Qatarul este prima echipă noneuropeană care joacă ultimul act al CM în istoria de 77 de ani a competiţiei.

Franţa, aproape de un record
Echipa naţională masculină a Franţei poate deveni azi cea mai medaliată cu aur echipă din istorie. Pînă acum "cocoşii" au strîns patru titluri mondiale cucerite în 1995, 2001, 2009 şi 2011. Ei sînt egalitate cu echipele Suediei şi României, care au şi ele cîte patru. "Tricolorii" s-au întors în ţară cu medaliile de aur de la CM 1961, CM 1964, CM 1970 şi CM 1974. Suedezii s-au impus în 1954, 1958, 1990 şi 1999.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
goghe
goghe  •  01 Februarie 2015, 18:19

Goudin sa se stearga la gura de ra h at cind spune ca jucatorii au marcat si nu arbitrii! Qatar a demonstrat inca o data ca in lumea de azi poti cumpara orice - inclusiv o finala sau de ce nu un titlu! In toate sporturile arbitrii pot influenta - iar in handbal mai mult decit oriunde. La cum a jucat Qatar nu trecea de grupe!! O mizerie de campionat!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează