SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI - SEMIFINALE / OŢELUL GALAŢI - DUNĂREA BRĂILA 27-22

După fotbal, gălăţenii mai au un motiv de mîndrie » Oţel beton

Handbalistele de la Galaţi s-au bucurat enorm la final Foto: Gabriela Arsenie (Bacău)
Handbalistele de la Galaţi s-au bucurat enorm la final Foto: Gabriela Arsenie (Bacău)

Articol de - Publicat sambata, 21 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 21 mai 2011 13:14

După ce fotbaliştii au luat campionatul, handbalistele de la Galaţi au şi ele de aseară un motiv de mîndrie s-au calificat în finală şi vor juca azi cu Oltchim

Finala din semifinale. Aşa s-ar putea numi meciul de aseară de la Bacău, dintre Oţelul Galaţi şi Dunărea Brăila. Miza era una foarte mare. Echipa care cîştiga ajungea în finala Cupei României şi juca astfel în Europa, în Cupa Cupelor. De victorie în faţa Oltchimului nu poate fi vorba, avînd în vedere valoarea campioanei, neînvinsă în România de 64 de meciuri!

Cunoscută fiind rivalitatea dintre cele două echipe de la Dunăre, jucătoarele de la Oţelul şi Dunărea au dat totul pentru a-şi îndeplini obiectivul, mai ales că în campionat terminaseră pe locurile 7, respectiv 6. Puteau salva astfel sezonul. Galaţiul nu mai cîştigase de patru ani în faţa Brăilei. A făcut-o aseară, la capătul unui meci pe care l-a dominat clar. A fost 27-22 şi gălăţencele au încins la final hora bucuriei.

Daciana Curtean, sora fotbalistului de la Poli Timişoara, era foarte fericită. "Ele ne-au bătut pe unde ne-au prins, dar noi am învins cînd trebuia". Antrenorul Galaţiului, Liviu Paraschiv, nu ştia ce să facă: să se bucure că a dus echipa în finală sau să fie supărat că azi va sta pentru ultima dată pe banca Oţelului. "Am vrut să-mi fac treaba pînă la capăt. Conducerea clubului m-a anunţat că nu-mi va mai prelungi contractul, dar eu le-am spus fetelor să joace şi pentru mine!", a declarat Paraschiv.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
juliusmad
juliusmad  •  21 Mai 2011, 10:27

galati? nu cumva e orasul ala de pe langa Braila?

zoliv
zoliv  •  21 Mai 2011, 09:02

Felicitari sportului galatean dar mare rusine autoritatilor locale. In Galati de mai bine de 10 ani autoritatile locale nu rezolva problema salii sporturilor acolo unde pe vremuri se realizau cu adevarat performante notabile. Nu-i intereseaza acest fapt ci doar sa-si faca reclama politica ori de cite ori sunt alegeri si apoi sa uite promisiunile, ca fraieru i-a votat. Personal i-as da jos pe toti pentru incompetenta ! Nu au facut treaba, - ALTII. Asa ar trebui sa mearga lucrurile in Ro daca mai vrem sa salvam ceva. Ma mult decit atat, in loc sa ridice nocturna si sa investeasca in stad Otelul, mai bine s-ar fi concentrat pe modernizarea stadionului Dunarea - care ar corespunde Fifa si Uefa

fcogalati
fcogalati  •  21 Mai 2011, 08:24

Felicitari fetelor! Pentru organizatorii de la Otelul: Ar trebui ca la festivitatea de duminica seara de pe faleza cand se decerneaza medaliile fotbalistilor, sa fie invitate si fetele de la Otelul Galati, proaspat calificate in Cupa Cupelor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează