SPORTURI  »  HANDBAL  »  ADEMAR LEON-DINAMO, SÂMBĂTĂ, 20:30, DIGI, TELEKOM, GSP.RO

După puncte în Spania » Dinamo joacă pe terenul favoritei din grupa de Liga Campionilor

Articol de - Publicat vineri, 21 septembrie 2018 12:50

Campioana României înfruntă sâmbătă, de la 20:30, în direct la TV Digi, TV Telekom, vicecampioana Spaniei în deplasare, și speră într-un rezultat bun. Ademar e una dintre favoritele grupei.

Într-un campionat dominat autoritar de Barcelona, care nu are practic cu cine să-și măsoare forțele, Ademar Leon este echipa a doua din Spania.

Ibericii formează o echipă de tradiție, bifând în acest sezon a 13-a participare în Liga Campionilor. Sezonul trecut, "leii" s-au calificat în "optimi", dar acolo au dat peste Montpellier, echipa care avea să câștige trofeul.

Ademar Leon și-a pierdut față de sezonul trecut cei mai buni doi jucători, portarul Vladimir Cupara, și golgeterul echipei, Costoya Rodriguez. Chiar și așa, antrenorul Rafael Castillo speră ca echipa sa să repete parcursul de anul trecut, când a bifat 12 puncte și a trecut de faza grupelor.

Cunoștințe vechi

Dinamo are speranțe într-un rezultat bun în Spania, deși startul sezonului nu e tocmai reușit. "Câinii" tocmai au pierdut în fața Timișoarei și au scos doar un egal, la Suceava, în campionat. "Liga Campionilor ne motivează. Sper să jucăm la un alt nivel, așa cum am făcut-o și cu Elverum, în primul meci", spune antrenorul Constantin Ștefan.

Cele două echipe au jucat în aceeași grupă și în sezonul trecut al Ligii Campionilor. Ibericii au câștigat ambele dispute, 28-24 la București și 32-29 în Spania.

Ademar a început cu un egal actuala ediție a Ligii, un punct obținut în Finlanda cu Riihimaen Cock, 19-19. Dinamo, în schimb, a trecut pe teren propriu de norvegienii de la Elverum, 26-24.

6trofee importante au cei de la Ademar Leon în vitrina clubului: Cupa EHF (1999, 2005), campionatul Spaniei (2001), Cupa Spaniei (2002), Cupa Ligii Spaniei (1999, 2009)

Etapa a doua, grupa D: Wacker Thun-Riihimaen Cocks 26-26, Ademar Leon-Dinamo (ora 20:30), Elverum-Wisla Plock (duminică, ora 19:10)
Clasament: 1. Wisla Plock 2p, 2. Dinamo 2p, 3. Cocks 2p, 4. Ademar Leon 1p, 5. Wacker Thun 1p, 6. Elverum 0p

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  22 Septembrie 2018, 22:23

Pacat de prima repriza excelenta. Ca de obicei Dinamo a jucat relaxat cand a avut avantaj si a pierdut pe final.

maxp
maxp  •  22 Septembrie 2018, 01:34

Astia de la Dinamo au avut intotdeauna gura mare inaintea meciurilor din Champions League, acum mi se pare chiar lipsit de respect sa spui ca te duci sa iei 2 puncte intr-un meci pe care probabil il vei pierde la diferenta de 5+ goluri. Atata le-as cere sa taca, daca vor sa arate ceva, s-o arate in teren, dar mi se pare total nerealist sa vorbim de puncte in Spania cand te-ai chinuit sa bati acasa la debut pe Elverum.

ranndom
ranndom  •  21 Septembrie 2018, 17:18

nobody cares. nu mai dati stiri din astea. ati vazut ce accesari slabe au asemena articole cu dinamo aka rusinea romaniei.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează