SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

OFICIAL E gata! A venit anunțul lui CSM București în privința lui Adrian Vasile

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2024 14:58 / Actualizat marti, 21 mai 2024 17:10

CSM București a anunțat marți, prin intermediul unui comunicat de presă, că întrerupe colaborarea cu antrenorul Adrian Vasile, motivul fiind „neîndeplinirea obiectivului european”.

Adrian Vasile nu mai este antrenorul lui CSM București. După cum a scris GSP.ro, neîndeplinirea obiectivului european a adus la încetarea colaborării. Campioana României s-a oprit în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, fiind învinsă de Metz.

Tehnicianul a fost înștiințat de la începutul lunii că, după terminarea campionatului, CSM va întrerupe colaborarea cu el – avea contract până în 2025 – și va primi o despăgubire conform contractului: 3 salarii imediat (aproximativ 30.000 euro) și alte 3, câte unul în fiecare lună, dacă nu-și găsește angajament în următoarele 3 luni.

Adrian Vasile a devenit antrenor principal la CSM București din 2019. Echipa nu și-a îndeplinit niciodată obiectivul european, calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, în acest răstimp, dar antrenorul a câștigat aproximativ 450.000 de euro.

În vârstă de 41 de ani, Vasile a mai fost la CSM București și antrenor secund ,între 2014 și 2019, iar în acea perioadă a câștigat aproximativ 150.000 de euro.

Delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Paris are un nou membru
PARIS 2024 » CANOTAJ
Delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Paris are un nou membru

Laude pentru Adrian Vasile

Clubul a făcut publică marți această decizie, prin intermediul unui comunicat de presă în care sunt enumerate realizările din acest sezon. ”În competițiile interne, CSM București își continuă supremația, câștigând Final 4-ul Cupei României de la Brăila, probabil cel mai puternic din ultimii ani, precum și cel de-al șaptelea titlu în Liga Florilor MOL”, se arată în comunicat.

Din nefericire, echipa de handbal feminin nu a reușit calificarea în careul de ași al celei mai importante competiții intercluburi. În actualul sezon, CSM București a ajuns pentru a 9-a oară consecutiv în sferturile de finală ale EHF Champions League, drumul spre Final 4-ul de la Budapesta fiind oprit de Metz Handball, una dintre marile favorite ale sezonului actual de Liga Campionilor. Neîndeplinirea obiectivului european duce la despărțirea de antrenorul Adrian Vasile la finalul sezonului competițional, așa cum CSM București a anunțat public încă din luna noiembrie a anului trecut

În acesta se face referire și la alte aspecte: „Cu un buget care nu este nici pe departe cel mai mare din întrecerea europeană, probabil nici măcar printre primele șase,

CSM București a fost totuși o prezență permanentă în ultimii ani între primele 8 formații ale Bătrânului continent. Incontestabil o mândrie, mai ales că nicio altă echipă românească, indiferent de disciplină sportivă aleasă, nu a reușit ceva similar, iar palmaresul intern și internațional al echipei de handbal, după doar 16 ani de la înființare, este unul extrem de valoros și foarte greu de replicat, pentru o perioadă atât de scurtă de timp: 7 titluri naționale, 7 Cupe ale României, 5 Supercupe ale României și EHF Champions League”

Adrian Vasile: „Sunt mândru de toate titlurile pe care le-am câștigat”

Se arătă și faptul că Adrian Vasile a fost parte la toate succesele echipei feminine de handbal.

„Sunt mândru de cei zece ani în care am lucrat la CSM București. Aici am putut experimenta toate aspectele profesiei de antrenor și am acumulat o experiență fantastică.

Sunt mândru de toate titlurile pe care le-am câștigat cu clubul în ultimii ani, sunt mândru de staff-ul și jucătoarele alături de care am lucrat, precum și de oamenii din club și de fanii noștri fantastici.

CSM a devenit o parte din viața mea, iar acum vreau să folosesc toate cunoștințele câștigate într-un club atât de puternic pentru un nou proiect în handbal. Aștept cu nerăbdare viitorul și drumul care mi se așterne înainte”, a spus Adrian Vasile.

Citește și:

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”
POVESTE
„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”
Premieră la Roland Garros 2024. Cine va transmite turneul de Mare Șlem de la Paris
TENIS
Premieră la Roland Garros 2024. Cine va transmite turneul de Mare Șlem de la Paris

Citește și:

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Altele
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
Superliga
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”
Superliga
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (9)
ceaiuri.
ceaiuri.  •  23 Mai 2024, 09:14

nimic despre unele rezultate "curioase"din ultima etapa unde influenta politicului a fost mai mult decat evidenta(unde sunt bani publici sunt si interese)oltencele pierd la Brasov ,gazdele reusind sa evite barajul(in repriza a doua au jucat jucatoare de la tineret),Rapid cedeaza si ea un punct echipei din Cisnadie astfel ultima echipa pt baraj a fost "desemnata" ghinionista din Tg Jiu ,acum ramane sa vedem un pct de vedere al federatiei(o comisie Etica o sa analizeze si vor da un comunicat)sau poate Din face ceva inedit,retrogradeaza cele 4 echipe ,cat despre Vasile pana in toamna mai e ceva timp ,daca nu gasesc antrenor ,Vasile revine mai ..puternic

MaxiP
MaxiP  •  22 Mai 2024, 16:30
Postat de Sport_Billy pe 21 Mai 2024, 22:12

Păi dacă te uiți cu adevărat pe statistici vezi că îți dă cu virgulă la Neagu. Intra pe site-ul oficial al EHF și uită-te la "Player Stats". Ce să vezi? La 35 de ani, Cristina Neagu locul doi în topul marcatoarelor din acest sezon al EHF Champions League și primul loc în topul pasatoarelor (asta că o tot fac haterii individualista), deși a fost inclusiv accidentata în acest sezon.

Nu te uiti la statisticile care trebuie. Cele negative trebuiesc scoase in evidenta, nu conteaza in ce situatii. De-acum propun ca la situatiile de prepasiv din care nu se gasesc solutii, sa isi asume Glauser aruncarile decisive. Daca nu pleaca de la club, ca parca pleaca.

MaxiP
MaxiP  •  22 Mai 2024, 12:24
Postat de laurentiu01 pe 21 Mai 2024, 21:06

O vb din bătrâni zice ca peștele se impute de la cap . Ce șefi de secție și club l-a tolerat pe marele antrenor ? Corect ar fi să meargă împreună către alte provocări ( dacă i-o vrea cineva sic ) . Cei de prin consiliul de administrație care i-au adus și ținut pe conducătorii care nu au livrat ever vreo performata decât măreață ligă a florilor , cupa etc etc . Dar așa e la stat . Știm . Și nu în ultimul rând cea care a stricat echipa . Nimic personal . Ptr aia ce vor zice ca nu îmi place cifra 8 sugerez doar sa se uite pe statistici și să compare . E simplu și pe înțelesul tuturor. Echipa are și umpluturi care sunt cu mult sub medie . Hai baftă ptr la anul !!!. 4k e accesibil acum . Și da , Bella a fost și rămâne în amintire ca unica regină a acestui club .

"Asa e la stat"... Adevarul e ca, cluburile private din fotbal au majoritatea niste conduceri de nota 10. Da, conducerea e slaba, fara discutie, lotul e facut deseori dupa ureche, nu e gandita o strategie pe termen lung, se tot vrea Final 4 in anul respectiv de 5 ani si nu mai vine. Lotul se va schimba enorm din nou, un obiectiv real ar fi ca CSM sa devina o echipa de top in Europa peste 2-3 ani, cu contracte solide, cu jucatoare ce vor sa joace pentru club mai mult de 1-2 ani. Referitor la Vasile, e pariul meu de mult, dupa ce pleaca de la Bucuresti isi gaseste fara probleme angajament si va reusi mult mai mult ca la CSM, ba ar fi chiar ironic sa mearga la un club cu care sa prinda Final 4 de CL. Nu stiu daca va fi ofertat chiar de o echipa de asemenea nivel totusi. Iar legat de balivernele cu statisticle Cristinei Neagu, eu personal m-am mai obosit de multe ori sa explic, dar se pare ca partea asta cu statisticile ramane o obsesie. Statistica e statistica, are valoarea ei daca o pui bine in context, daca nu, doar te induce in eroare. Iar jocul e cu totul altceva. Sa te miri ca procentajul de reusite al omului care ramane solutia permanenta de avarie cand o faza nu merge, este cel mai slab din echipa, denota lipsa de pricepere. Da, cand tu esti omul care arunca la poarta din pozitiile cele mai grele, din toate prepasivele, vei avea cel mai slab procentaj. Si totusi, cel putin in semi-finalele cu Metz, Pintea l-a avut pe cel mai slab. Dar din pozitie 1 la 1 cu porta

Vezi toate comentariile (9)
Comentează