SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM UNDER 18 / ROMÂNIA-SUEDIA 20-22

Eliminare INCREDIBILĂ! România a ratat calificarea în "sferturile" Mondialului de handbal pentru junioare

7 goluri a marcat în meciul de ieri Adina Cace, declarată cea mai bună jucătoare a României
7 goluri a marcat în meciul de ieri Adina Cace, declarată cea mai bună jucătoare a României

Articol de - Publicat miercuri, 15 august 2018 20:00

România a fost eliminată de la Campionatul Mondialul de handbal destinat junioarelor, după înfrângerea suferită în fața Suediei, scor 20-22. 

Naționala sub 18 ani a României a ratat incredibil calificarea în sferturile de finală ale Mondialului din Polonia! După patru victorii și un egal, în faza grupelor, după ce au învins inclusiv campioana Europei, la această categorie, Germania, România a cedat miercuri seara, la Kielce, în fața Suediei, 20-22.

Nimic nu prevestea un astfel de deznodământ, după cum începuse disputa. Suedia ocupase doar locul 4 în grupa B, învingând numai modestele naționale ale Egiptului și statului Chile! Pierduseră la scos cu Danemarca, Ungaria și Croația! "Tricolorele" au început cu 6-1, s-au desprins la 10-4 și au intrat la vestiare cu un avantaj considerabil: 15-10.

Apărare exactă, poartă bună, contraatacuri fulgerătoare și jocul era dominat clar de românce. Adina Cace, extrema dreapta, dar și pivotul Iuliana Marin au fost, de departe, cele mai bune jucătoare ale României, în această parte.

Fără suflu

În repriza a doua însă, o altă echipă a României a ieșit de la vestiare. "Tricolorele" nu au mai găsit calea spre gol și Suedia a marcat de patru ori consecutiv.
Au trecut 11 minute din partea a doua pentru ca antrenoarea Carmen Amariei să se hotărască să ceară time-out. Indicațiile pare că au funcționat, România s-a desprins din nou la trei lungimi, 17-14, dar imediat a urmat o altă cădere. Alte patru goluri consecutive și scandinavele treceau la conducere, 17-18!

Româncele erau la pământ, nici cele mai bune jucătoare ale "tricolorelor" la acest turneu final, Diana Ciucă și Adina Cace, nu-și mai găseau cadența. Greșeli peste greșeli în fața unor suedeze care s-au agățat de această șansă în care, probabil, nici ele nu mai credeau. S-a mers pe picior de egalitate până la 19-19, după care suedezele au marcat de două ori consecutiv și meciul era practic încheiat.
Dintr-o favorită certă, România este eliminată din turneu în momentul în care, toată lumea, o vedea cocoțată pe podium! 

2medalii a cucerit România la CM Under 18 în cele 7 ediții de până acum: aur în 2014 și bronz în 2006

Ele participă la Mondialul din România

Actuala generație va avea șansa în 2020 să evolueze acasă, în fața propriilor suporteri, la Campionatul Mondial Under 20. România a primit dreptul de organizare al turneului final, meciurile urmând să se dispute la Brașov și București.

Au schimbat antrenorul pentru locul 7!

Actuala generație a "naționalei" României sub 18 ani reușise anul trecut două rezultate mult mai bune decât acum. România câștigase medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European, de la Gyor, fiind învinsă doar de gazda Ungaria. Apoi, la Campionatul European Under 17, România s-a clasat pe locul 7, trecând atunci în faza grupelor cu 24-21 și de Suedia! Pentru că nu au fost mulțumiți de rezultate, oficialii federației au schimbat conducerea tehnică a reprezentativei de junioare, în locul lui Ion Ivan fiind numită Carmen Amariei!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
comabi
comabi  •  15 August 2018, 23:07

Cand ti se intampla asta mai des decat altora, nu este incredibil. Fara sa le descurajez (poate ele vor schimba ceva), as vrea sa remarc faptul ca este obisnuinta sa tot pierdem atunci cand suntem favoriti. Noi jucam bine 2-3 meciuri, iar performanta se face cand esti constant mult timp. In turneu sau in viata sportiva.

maxp
maxp  •  15 August 2018, 21:48

N-am vazut niciun meci, dar din rezultate mi se pare ca e vorba de o echipa extrem de inconstanta. Adica am batut noi Germania in grupe si n-am pierdut niciun meci, dar e putin ciudat sa bati campioana Europei, dar sa te chinui cu Slovacia si sa faci egal cu Angola, cu care campioana Europei n-a avut niciun fel de probleme. Deci probabil ca potential exista si la aceasta generatie, nu s-a materilizat aici, asta nu e asa de important.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  15 August 2018, 21:13

nu e nimic incredibil, e doar Romania si gena de romani.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează