SPORTURI  »  HANDBAL  »  PROBLEME

Emoții pentru națională! Cristina Zamfir și Alina Ilie s-au accidentat în meciul direct

Alina Ilie face parte din generația care a câștigat titlul mondial de junioare în 2014 FOTO sportpictures.eu
Alina Ilie face parte din generația care a câștigat titlul mondial de junioare în 2014 FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2017 17:37

Cristina Zamfir și Alina Ilie, două dintre jucătoarele aflate pe lista selecționerului Ambros Martin, s-au accidentat azi, în meciul direct dintre Slobozia și Craiova.

Ghinion teribil pentru două dintre componentele echipei naționale ale României. Duminică, la Slobozia, în meciul din Liga Națională între Unirea și SCM Craiova (21-21), interul stânga Cristina Zamfir Florianu și interul dreapta Alina Ilie au suferit accidentări destul de grave. Cele două au mari emoții în ceea ce privește lotul pentru Campionatul Mondial, care se va disputa în Germania, în luna decembrie.

Cristina Zamfir s-a lovit prima, în minutul 19 al disputei. Trasă de tricou de Andreea Ivan, craioveanca s-a dezechilibrat, a antrenat-o după ea și pe Valentina Elisei Ardean, care a căzut rău peste glezna dreapta a coechipierei. "Nu mai știu ce s-a întâmplat, țin minte doar că mă durea foarte tare piciorul. S-a umflat foarte rău", a declarat Cristina. Ea urmează să meargă, luni dimineață, la un control amănunțit. "Asta îmi mai lipsea, după ce la ultimul meci cu Galați am suferit o entorsă cu întindere de ligament la cotul drept, acum probleme cu glezna", a subliniat Cristina, golgeterul Ligii Naționale după 8 etape.

În partea a doua, în minutul 45, a fost rândul Alinei Ilie să se lovească. Interul dreapta s-a ciocnit puternic de Jelena Trifunovici și, cu lacrimi în ochi, a părăsit terenul. "A pocnit ceva sub rotulă și mi s-a dus cumva genunchiul în spate. E și foarte umflat", a detaliat campioana mondială de junioare, care și azi a făcut un meci foarte bun pentru echipa sa.

A reintrat pe teren, a simțit că poate evolua, dar după joc a avut iar dureri. "Mi-e frică de ce o să spună doctorii. Sper să nu fie nimic grav, mai ales că-mi doresc enorm să prind echipa națională", a declarat interul dreapta. Și ea va merge, tot luni, să efectueze o rezonanță magnetică la genunchiul stâng.

"Naționala" României a pierdut-o deja pe Gabriela Perianu, care va absenta șase luni de pe teren după ce și-a rupt ligamentele la genunchiul drept într-un meci de campionat al echipei sale de club, Siofok.


Cristina Zamfir (foto sus) s-a accidentat grav anul trecut la Euro 2016, exact în ultimul meci, contra Germaniei

61 de goluria marcat Cristina Zamfir în primele 8 etape pentru SCM Craiova, fiind pe primul loc în topul golgeterilor primei ligi

43 de goluri a reușit Alina Ilie pentru Unirea Slobozia, fiind cea mai bună marcatoare a echipei

Craiova a salvat un punct

Disputa dintre Unirea Slobozia și SCM Craiova a fost una incredibilă. Surprinzător, gazdele au condus în permanență și s-au desprins chiar la patru lungimi pe parcursul partidei, 17-13. Pe final, de la 20-18, Craiova a egalat, dar Alina Ilie a adus încă o dată gazdele în avantaj, 21-20. Antrenorul Bogdan Burcea a cerut time-out când mai erau 5 secunde! Timp suficient pentru oltence ca să egaleze. Nicoleta Tudor a aruncat senzațional de la 17-18 metri și mingea s-a oprit în plasă! S-a terminat 21-21, două puncte mari pierdute de ialomițence. Portarul Mădălina Ion a făcut minuni între buturi, parând, între altele, 5 aruncări de la 7 metri!

Programul României la CM 2017

02.12.2017 - ora 15:00 România-Paraguay
03.12.2017 - ora 15:00 România-Slovenia
05.12.2017 - ora 19:00 România-Spania
07.12.2017 - ora 19:00 România-Agola
08.12.2017 - ora 19:00 România-Franța

Ultimul test, "Trofeul Carpați"

"Naționala" pregătită de Ambros Martin se va reuni peste trei săptămâni, urmând să participe la "Trofeul Carpați", între 24 și 26 noiembrie. Turneul se va disputa în Sala Polivalentă din Craiova, în afara "tricolorelor" fiind invitate să participe Polonia, Macedonia și Brazilia. În afara macedonencelor, Brazilia și Polonia sunt și ele calificate la Mondialul din Germania, polonezele primind un wild-card.

Program "Trofeului Carpați"

24 noiembrie
17:00 Macedonia-Brazilia
19:00 România-Polonia
25 noiembrie
14:00 Brazilia-Polonia
16:00 România-Macedonia
26 noiembrie
14:00 Macedonia-Polonia
16:00 România-Brazilia

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează