HANDBAL  ·  DEZVĂLUIRI

Episod dureros dezvăluit de Cristina Neagu: "Telefonul lui Țiriac m-a salvat"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Miercuri, 06 Iunie 2018

Cristina Neagu (29 de ani), interul lui CSM București, a dezvăluit cel mai negru episod din carieră, petrecut în 2010, și cum a fost ajutată de Ion Țiriac să treacă peste acel moment dificil. 

"Nu mai jucasem handbal de 20 de luni. A fost foarte greu atunci, din mai multe puncte de vedere, pentru că eu m-am oprit practic în mijlocul sezonului. 2010 a fost un an încărcat,  la finalul căruia am jucat cu echipa naţională la CM din Danemarca, unde am şi obţinut medalia de bronz.

Eu deja aveam dureri la umăr de vreun an de zile. Am tras foarte mult şi la echipa naţională, iar în 2011, Anja Andersen a venit la Oltchim şi ştia foarte bine de problemele de la umăr. Aveam dureri foarte mari şi a venit aşa, ca o eliberare să vad că un antrenor se gândeşte şi la starea mea de sănătate. Au fost foarte multe discuţii tensionate cu cei de la club. Şi, practic, m-am trezit la finalul sezonului că nu jucasem pentru echipă şi nici nu ştiam ce am la umăr, nici ce trebuie să fac pe mai departe.

Şi a venit acel telefon salvator de la domnul Ţiriac, care mi-a spus: «Uite, e un doctor în America, la New York, a operat-o pe Sharapova şi ea deja începe să joace cu mingea de tenis. N-ai vrea să încerci acolo?» . Şi atunci am zis, «Da, vreau să merg acolo, să văd ce am la umăr». Am primit un diagnostic destul de greu de digerat, pentru că era de fapt o afecţiune de care nu mai auzisem, la nivelul umărului. Doctorul mi-a spus din start că e vorba de minimum un an de recuperare, eu stătusem deja de 4 luni", a mărturisit Neagu. 

Cristina Neagu a trecut cu brio peste acea accidentare, fiind ulterior desemnată de două ori cea mai bună jucătoare a lumii, în 2015 și în 2016.

Totuși, jucătoarea lui CSM București afirmă că se mai confruntă chiar și în prezent cu dureri la umăr, pe care spune că a învățat cum să le gestioneze. 

"Durerile nu au dispărut niciodată complet, dar în aceşti ani am învăţat să am mai multă grijă de corpul meu. Şi atunci când simt că durerile sunt mai mari, vorbesc cu antrenorii, mai iau o zi de pauză. Aşa că, din păcate, asta e situaţia, dar nu am ce face, trebuie să am grijă de corpul meu dacă vreau să îmi prelungesc cât mai mult cariera sportivă", a declarat Cristina Neagu, la TV Telekom Sport. La 57 de ani Dan Bittman a plecat de acasă! Nu-și mai ascunde relația cu o blonda superbă de 24 de ani, cine este

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
19:00 Fotbal, Liga 2

Rapid - Turis-Oltul Turnu Măgurele

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Napoli - Barcelona

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Chelsea - Bayern Munchen

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1