SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Erd KC - Gloria Bistrița 24-24 // Ce calificare! SuperAlice își face din nou apariția

Valentina Elisei Ardean
Valentina Elisei Ardean

Articol de - Publicat duminica, 09 februarie 2020 21:21

Erd KC - Gloria Bistrița 24-24 // Valentina Elisei Ardean a marcat golul calificării Bistriței în ultima secundă de joc. În Ungaria, la Erd, ardelencele au scos egalul dorit pentru calificarea în sferturile Cupei EHF.

Bistrița s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei EHF după ce a scos un egal dramatic, 24-24, duminică seara, în deplasarea de la Erd (Ungaria). Două decizii scandaloase ale arbitrelor din Grecia Ioanna Christidi și Ioanna Papamatheou, în ultimul minut, era să le scoată pe ardelence din competiție, numai că în ultimele secunde a ieșit din nou în evidență fenomenala Valentina Ardean Elisei.

Veterana de 37 de ani, fostul căpitan al naționalei României, a marcat în ultima secundă de joc și a adus calificarea! 

Bistrița a condus în permanență

Gloria avea două variante de calificare: egalul și victoria. Și bistrițencele au început foarte bine, curajos, fără a fi timorate de cei 2.500 de fani maghiari care au făcut o atmosferă incendiară. Bistrița a fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului, jucând foarte bine, mai ales în defensivă.

Poate că atunci emoțiile au fost mai mari ca de obicei, cu gândul la calificare. Erd a marcat repede pentru 23-22, iar imediat, Laura Pristăvița a dat un pas greșit, la intercepție. Brazilianca Alexandra Do Nascimento, cea mai bună jucătoare din lume în 2012, a țâșnit spre poartă și a egalat: 23-23. Mai erau 65 de secunde. Antrenorul Horațiu Pașca a cerut time-out, dar imediat româncele au intrat în amenințare de joc pasiv.

 Gol anulat, eliminare aiurea

Bielorusa Daria Ilina s-a înălțat la poartă, a marcat, dar cele două arbitre din Grecia au luat o decizie incredibilă. Au eliminat-o pe Daria pe motiv că a aruncat la poartă după ce ele fluieraseră. În vacarmul de nedescris, maghiarele au luat conducerea prin golul Jovanei Kovacevici, cu 16 secunde rămase de joc. 24-23, incredibil, doar a treia oară când Erd conducea pe tabelă, după 1-0 și 5-4!

A venit apoi cea mai controversată decizie a celor două „fluierașe". Elisei a pătruns pe 6 metri, a fost faultată, dar în loc de aruncarea de la 7 metri, mingea a fost scoasă la 9 metri! Mai erau 4 secunde de joc. Ce mai era de făcut?

Elisei a luat mingea, a intrat printre două unguroaice și a trimis mingea în gol! 24-24, golul calificării venite de la o handbalistă incredibilă, pe care, poate, selecționerul Bogdan Burcea o va face să se răzgândească și să-și amâne retragerea de la echipa națională după Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Trei adversari foarte puternici

Gloria Bistrița își va afla marți, în urma tragerii la sorți de la Viena, adversara din sferturile de finală ale Cupei EHF. Cele 8 echipe care s-au calificat în această fază a competiției vor fi împărțite în două urne.

Câștigătoarele grupelor (Thuringer HC, Siofok KC, Odense și Ikast Herning) vor fi în urna favoritelor, iar echipele de pe locul 2 (Kastamonu Beledyiesi, Podravka Koprivnica, Gloria Bistrița și Lada Togliatti) vor fi în urna outsiderilor. 

Bistrița nu va mai putea da peste HC Odense, echipa daneză cu care a jucat în aceeași grupă. În rest, oricare dintre cele trei echipe rămase i-ar putea fi adversară. Siofok KC, deținătoarea trofeului, pare cel mai greu nume rămas în competiție, dar la fel de puternice se anunță și nemțoaicele de la Thuringer sau danezele de la Ikast. Prima manșă e programată la Bistrița, pe 29 februarie/1 martie, returul în deplasare, o săptămână mai târziu.

Erd KC 24

Kovacevici 6, Do Nascimento 4, G. Toth 4, Lavko 3, N. Kiss 2, L. Szabo 2, Jerabkova 1, N. Schatzl 1, Kisfaludy 1
Antrenor: Edina Szabo

Gloria Bistrița 24

Rațiu 6, Ilina 5, Elisei 5, Dincă 3, Prisăvița 2, Tetean 1, Paraschiv 1, Vasileuskaia 1
Antrenor: Horațiu Pașca

6 înfrângeri pentru Cisnădie

Cealaltă echipă românească din Cupa EHF, Măgura Cisnădie, a înregistrat ieri a 6-a înfrângere consecutivă în grupa B. Echipa pregătită de Alexandru Weber a cedat la Siofok cu deținătoarea trofeului, 22-34.

vezi și:

CSM BUCUREȘTI // Merită Neagu 18.000 de euro lunar? Cristina le-a închis gura contestatarilor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1037235313056897
Mihai Grandori  •  09 Februarie 2020, 23:49

Ma ***. pe ele si pe Horatiu !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1735767466699239
Mike Che  •  09 Februarie 2020, 21:28

Meci incredibil, final extraordinar! Mulțumim TVR!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează