SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / ESBJERG-CSM BUCUREȘTI 29-30

ESBJERG - CSM BUCUREȘTI 29-30. Cronica partidei: „Se mai întreabă cineva după meciul ăsta de ce Neagu ia 17.000 de euro lunar?”

Cristina Neagu și-a arătat clasa mondială și cu Esbjerg
Cristina Neagu și-a arătat clasa mondială și cu Esbjerg

Articol de - Publicat duminica, 20 septembrie 2020 17:33 / Actualizat duminica, 20 septembrie 2020 18:43

ESBJERG - CSM BUCUREȘTI 29-30. Cristina Neagu a demonstrat pentru a câta oară de ce e cea mai bine plătită sportivă din România. Clasa Cristinei Neagu a făcut diferența, iar CSM a învins în Danemarca!

Meci incredibil în Danemarca, în etapa a doua din grupa A a Ligii Campionilor. CSM București s-a impus la un singur gol diferență, reușita victoriei venind din brațul de aur al Cristinei Neagu, jucătoarea care își salvează încă o dată echipa.

ESBJERG - CSM BUCUREȘTI 29-30. Se conturase o victorie lejeră

După un început de meci echilibrat, în care cele două combatante au fost pe rând la conducere, CSM părea că și-a făcut jocul ușor. Cristina Neagu, Crina Pintea și franțuzoaica Siraba Dembele au ieșit în evidență, reușind să desprindă CSM București la 6 goluri diferență: 16-10 (minutul 24). Dar campioana Danemarcei nu a cedat. Impulsionate de paradele senzaționale ale portarului Rikke Poulsen, nordicele au început să recupereze și la pauză mai aveau doar două goluri în spate, 15-17.

Echilibru și suspans

În partea a doua, antrenorul Jesper Jensen le-a acordat mai multă atenție Cristinei Neagu și pivotului Crina Pintea, iar CSM a început să marcheze tot mai greu. Esbjerg a egalat și a trecut la conducere. A fost rândul româncelor să strângă rândurile și să alerge în spatele adversarului. Echilibrul a fost total, la fel și suspansul. Niciuna dintre formații nu a mai reușit să se desprindă la două goluri. Când mai era un minut de joc, la 29-29, Esbjerg a avut șansa să marcheze golul victoriei, dar lui Mette Tranborg i-a tremurat mingea în mână și Dembele atât a așteptat. Intercepție și CSM avea atacul pentru golul victoriei.

Neagu, Neagu, Neagu

Mai erau doar 15 secunde de joc, Adi Vasile a cerut time-out și s-a uitat spre Cristina Neagu. Era clar că starul naționalei României va fi cea care va arunca la poartă. ”Fetelor, rămânem în atac, nu aruncăm la poartă decât atunci când mai sunt 2 secunde”, a transmis și Neagu. Câteva pase, invariabil mingea a ajuns la Cristina, fentă din corp în fața lui Marit Frafjord, a trimis-o pe fosta campioană mondială după apă și a plesnit mingea cu sete sub bara porții lui Rikke Poulsen. Gol, și trei puncte venite tot de la Cristina, jucătoarea care după 12 goluri cu Metz, în prima etapă, a înscris 10 cu Esbjerg, în etapa a doua. Se mai întreabă cineva oare de ce câștigă 17.000 de euro pe lună?

19 aruncărila poartă a avut Cristina Neagu ieri, având un procentaj de reușită de 52 la sută

Esbjerg-CSM București 29-30
Esbjerg: Frey 7, Solberg 6, Tranborg 5, Ingstad 4, Breistol 3, Frafjord 1, Jacobsen 1, Jensen 1, Nielsen 1. Antrenor: Jesper Jensen 
CSM București: Neagu 10, Dembele 5, Pintea 4, Omoregie 4, Lazovici 3, C. Martin 2, Perianu 1, Moisă 1. Antrenor: Adrian Vasile

17 mingia apărat Rikke Poulsen portarul danezelor, care a avut 36% procentaj la mingile apărate. La CSM, Dedu a avut două parade, iar Grubisici 6

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (61)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  23 Septembrie 2020, 16:31

@ceaiuri in afara sa te tutuiesti cu Pera si sa susții Oltenia comunistă nu poti scoate decât venin despre București. Potriveste ceasul...de la noi se da ora exacta

110742643367090
Tiberiu Bogdan  •  22 Septembrie 2020, 19:01
Postat de Geo Stan pe 21 Septembrie 2020, 00:10

Tiberiu Bogdan_ intrebi in ce lume traiesc eu ? eu traiesc in lumea in care statul nu cheltuie banii cu handbal(aici nu exista acest sport),unde statul nu isi face echipe de baschet(aici e NBA,unde se cheltuie sute de milioane dar bani privati),unde statul nu face biserici si catedrale (cine vrea biserici ,isi construieste si isi plateste preotii din contributia enoriasilor ),unde banii incasati de la TOTI ,sunt folositi pt TOTI ! in Bucuresti platesc impozite 1 milion de oameni iar la handbal se uita 1000 ! pai daca incaseaza de la 1 mil de oameni impozite,sa faca pt toti ceva,adica strazi,spitale ,parcuri. Dar n-ai tu de unde sa stii toate astea ,tu traiesti in santul tau cu sticla de spirt medicinal la purtator !tocmai unu ca tine vrea sa dea lectii...

Pt Geo Stan. Măi,la voi nici nu a auzit lumea de handbal,cum sa bage bani in asa ceva,cum sa auda de Neagu,o oarecare ,dar care e una dintre cele mai bune handbaliste a lumii din toate timpurile,oare voi ati auzit de Jordan,sau de Messi&Ronaldo,pt că echivalentul lor in handbal este Neagu,o țară ca ROu sau o Primarie Generala a Bucurestiului nu-si permite sa plateasca 17000 de Euro pt a juca acasa în ROU. Altfel,cu toții am crescut si vizat la mirajul Americi,la corectitudine si dreptate,la un nsistem de sănatate la care sa aibe acces oricine,...dar acea Americă este o iluzie,un balon de săpun,te pomenești că esti republican,...sau democrat,dar de cand a ajuns Trump presedinte sunteți de vrâsul curcilor,nu-mi vb de America si americanism că nu mai impresioneaza pe nimeni de ani buni! PS.Iar pt cultura ta generala,de american pt care contează doar viata privata,află că in toată Europa se sustin o gramadă de sporturi si echipe,din diverse discipline sportive,....se vede că esti român doar cu numele,că habar n-ai de Rou si de Europa!

xac13
xac13  •  22 Septembrie 2020, 08:33

Popor de ''***'' naive pentru care singura valoare este botnița obligatorie !!! ( au ciordit ăstia, și agramați , analfabeți funcționali , semidocți , pe pandemie, de 1 milion de ori mai mult decât salariul unui sportiv de top ). Gyor - oferă salarii cel puțin la nivelul Cristinei !!! ( se poate verifica ușor !!! bani de la sponsor plus bani publici - comunitate) , diferența că această echipă poate alinia 3 și ceva echipe de start , cel mai numeros lot !!!)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează