SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID

EXCLUSIV // VIDEO Estavana Polman, olandeza de la Rapid, interviu sincer despre viața în România: „Aveți mentalitate diferită față de Danemarca” + Ce nu suportă aici: „În afară de asta, îmi place totul”

Estavana Polman
FOTO: GSP +22   FOTO
Estavana Polman FOTO: GSP

Articol de , - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2024 15:35 / Actualizat vineri, 26 ianuarie 2024 21:23

Estavana Polman (31 de ani), centrul celor de la Rapid și logodnica fostului mare internațional olandez Rafael van der Vaart, a oferit un interviu pentru GSP.ro în care a vorbit despre viața ei în România, cum s-a adaptat în București și la mentalitatea românească după mulți ani în care a trăit în Olanda și Danemarca. 

La un an distanță de când venea în România datorită transferului la Rapid, Estavana Polman recunoaște că s-a adaptat perfect la viața din București. Acesteia îi plac oamenii de aici, care sunt mult mai „deschiși” decât cei din Danemarca, pe care îi cataloghează drept „reci”. 

FOTO: Instagram
+18 FOTO

- Estavana, cum e viața ta, aici, în România?
- Cred că e incredibilă. Suntem bine cu toții, familia mea e fericită aici, la fel și eu. Fetița mea e bucuroasă, îi place școala la care merge. Totul este bine.

-Te-ai adaptat bine?
- Eu așa cred. Îmi place foarte mult Bucureștiul, îmi place Rapidul, îmi plac fanii noștri și-mi place să joc pentru acest club. Nu mai am nevoie de nimic altceva având în vedere că familia îmi este alături. 

- Ce anume îți place la București?
- Totul. Este un oraș care are o anumită frumusețe. Este o combinație de stil vechi cu cel nou, aveți de toate în acest oraș. Am jucat mult timp în Danemarca, e diferit ce găsești aici față de acolo, dar este frumos. E frumos să ajungi să vezi diferite țări și să cunoști culturi noi.

VIDEO. Estavana Polman: „E incredibilă viața în România!”

- Te gândești să locuiești aici și după ce te retragi din activitate?
- Nu știu. La un moment dat mi-aș dori să mă întorc lângă familie și lângă prieteni. Cred că am lipsit de acasă destul timp. Dacă nu voi mai juca handbal, mi-aș dori să fiu aproape de familie. Îmi place însă viața de aici și că mă aflu aici. 

- Ai spus că fetița ta merge la școală aici. De asemenea, l-am văzut și pe Rafa (n.r. - Rafael van der Vaart) începând să joace fotbal aici, în România. Este confortabil pentru voi?
- Totul este bine, viața de aici e bună. Suntem foarte fericiți aici, nu aș putea spune altceva.

Estavana Polman: „În Danemarca oamenii sunt mai reci. Românii sunt deschiși”

- Ai locuit în Olanda și Danemarca. Față de cei din România, cât de diferiți sunt oamenii de acolo?
- Sunt diferiți. Au o mentalitate diferită. În Danemarca, totul este făcut cu calm. Aici, în schimb, oamenii spun «Haideți pe ei!». Îmi place această mentalitate. La început trebuie să te obișnuiești cu ea. Dacă faci o comparație între fanii danezi și cei de aici, ei stau cu o hârtie în mână, pe când aici fanii aduc o stare de spirit, ceea ce îmi place. Îmi place să joc de fiecare dată când ies pe teren. 

- Poți spune că oamenii din Danemarca sunt mai reci decât cei de aici.
- Da, dar sunt buni și ei. Sunt oameni frumoși, dar mai reci. Sunt mai închiși în felul lor, pe când românii sunt mai deschiși. Aici se întâlnesc prin oraș unii cu alții.

- E ceva ce nu-ți place aici?
- Deocamdată nu am găsit ceva care nu-mi place. De fapt, ba da! Traficul e îngrozitor! Stau departe și mă trezesc la 6 dimineața. În mod normal, fac jumătate de oră cu mașina, dar câteodată ajung să fac o oră și 40 de minute. E îngrozitor! În afară de trafic, îmi place totul aici. 

- Care sunt hobby-urile tale, exceptând handbalul?
- Nu prea am hobby-uri. Îmi place să stau cu familia și să-mi petrec timpul cu ea atunci când nu sunt pe teren. 

Polman: „E o combinație frumoasă între viața de familie, cea de handbalistă și cea de femeie de afaceri”

- Cum arată o zi din viața Estavanei Polman?
- Mă trezesc devreme, îi pregătesc copilului mâncarea și-l duc la școală. După aceea mă duc la antrenament, îmi iau copilul de la școală. Apoi luăm cu toții cina și îmi petrec puțin timp alături de iubitul meu.

- Știu că aveți și o afacere în Olanda.
- Da, ne ocupăm și cu alte lucruri, avem niște campanii publicitare. Dar e frumos, viața mea e frumoasă. Joc handbal, dar mă pot concentra și pe alte lucruri. Cred că e bine pentru mine că nu fac numai un singur lucru. Câteodată e bine să încerci și lucruri noi. E o combinație frumoasă între viața de familie, cea de handbalistă și cea de femeie de afaceri. 

- Te gândești să începi o afacere și aici, în România?
- Poate. Mă voi gândi, dar vom vedea ce se întâmplă. Acum vreau să revin după accidentare și să dau totul pentru echipă. Vom vedea ce se întâmplă după aceea. 

- Ai o linie de articole sportive, corect?
- Da, nu prea m-am mai ocupat de ea în ultima vreme pentru că mă concentrez la ce fac aici.

Citește și alte știri din handbal: 

De nicăieri! Una dintre cele mai bune handbaliste din lume se retrage la 32 de ani: „Am obosit. Vreau să fiu aproape de iubitul meu și de familie”
Retragere
De nicăieri! Una dintre cele mai bune handbaliste din lume se retrage la 32 de ani: „Am obosit. Vreau să fiu aproape de iubitul meu și de familie”
Rapid transferă de la Gyor! Campioana mondială din 2019 a semnat deja cu gruparea giuleșteană
RAPID
Rapid transferă de la Gyor! Campioana mondială din 2019 a semnat deja cu gruparea giuleșteană

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
gojgaru
gojgaru  •  31 Ianuarie 2024, 17:59
Postat de adrian.7 pe 24 Ianuarie 2024, 22:35

@AB18...SUNT PERFECT DE ACORD...a devenit basic la GSP în interviuri, corifeii moșiți de Geambașu și Naum să arunce către sportivul sau antrenorul străin care muncește aici „ce părere ai de România”...cum ar fi fost să spună nu îmi place nimic stau aici pentru bani...pe bune?

Cred ca toate "interviurile" astea se desfasoara dupa o grila ,aceleasi intrebari stupide ,over and over again pentru toti .

MaxiP
MaxiP  •  25 Ianuarie 2024, 19:52

Apreciez totusi ca s-au luat in calcul anumite comentarii si s-a modificat titlul articolului. Respect pentru asta!

MaxiP
MaxiP  •  25 Ianuarie 2024, 11:58

Nivelul de intelegere al sportului de catre jurnalistii romani cam asta e: "logodnica lui Van der Vaart". Desi in realitate mai degraba Rafael e logodnicul Estevanei. E o sportiva de calibru si ea, ceva mai performanta in sportul ei decat i-a fost logodnicul. E cam ca o comparatie Sorina Tarca - Gicu Grozac, acum sigur ca pentru clicuri ii bagi aluia numele, dar fata e mult mai performanta ca el.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează