SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL

INTERVIU Oana Manea a analizat lotul României la Europeanul de Handbal Feminin » Remarcate, condiția pentru un parcurs bun + problema din grupe: „Te apasă pe psihic”

Oana Manea a adunat 200 de selecții pentru naționala României. Sursă foto: GSP
Oana Manea a adunat 200 de selecții pentru naționala României. Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 03 decembrie 2020 10:00

Oana Manea (35 de ani), fostul pivot cu 200 de selecții în naționala de handbal feminin a României, a fost invitată recent la GSP Live, unde a prefațat șansele primei reprezentative la Europeanul de handbal feminin.

Oana Manea: „Eliza Buceschi și Cristina Laslo aduc un plus echipei naționale”

Fostă piesă importantă la națională, Oana Manea evidențiază cele două jucătoare care pot aduce un plus semnificativ selecționatei lui Bogdan Burcea și îndeamnă „tricolorele” să nu se teamă de Norvegia, marea favorită a Grupei D. 

„Generația e destul de bună. Mă bucur că s-au întors fetele care au avut probleme la Corona Brașov, mă refer la Eliza Buceschi, la Cristina Laslo (n.a - suspendate din cauza scandalului de dopaj). Aduc un plus echipei naționale. 

E o grupă destul de grea, depinde foarte mult de fete, iar ele întotdeauna își doresc să facă o figură frumoasă, fie că e Mondial, fie că e European. Norvegia e multiplă campioană olimpică, europeană, parcă te apasă pe psihic, dar noi am avut meciuri în care le-am bătut pe norvegience”, a declarat Oana Manea. 

7 handbalisteau făcut parte din lotul României la turneul final precedent, Mondialul din Japonia: Dedu, Dumanska, Iuganu, Neagu, Polocoșer, Seraficeanu, Ostase

5 debutantela un turneu final va avea România în lot: Ana Maria Măzăreanu, Alexandra Dindiligan, Ana Maria Țicu, Andreea Popa și Alexandra Subțirică

Oana Manea: „Vor face o figură frumoasă dacă mențin unitatea de grup”

Unitatea de grup va cântări enorm la turneul final din Danemarca, spune Oana Manea, care remarcă abilitatea de lider veritabil a Cristinei Neagu. 

„Acum doi ani, naționala a avut un parcurs foarte bun până la accidentarea Cristinei (n.a - Europeanul din 2018, unde România a luat locul 4).  Dacă ele mențin unitatea de grup - iar Cristina Neagu știe să facă asta - cu siguranță vor face o figură frumoasă”, a mai spus fostul pivot, la GSP Live. 

Cristina Neagu e genul de om care știe să strângă echipa în jurul ei și cred că asta contează foarte mult. Îmi transmitea o emoție foarte puternică doar privind focusarea ei înainte de meciuri. Nu doar mie, asta simțeau și celelalte jucătoare. Cu toate că nu pare, este un om foarte glumeț, aduce bună dispoziția în echipă - Oana Manea, despre Cristina Neagu

200 de selecțiia adunat Oana Manea pentru naționala României, înscriind 444 de goluri

2 medaliia câștigat Oana Manea alături de naționala României: bronz la Mondialul din 2015 și tot bronz la Europeanul din 2010

Programul României la Campionatul European de handbal feminin:

  • 3 decembrie, ora 19:00: România-Germania (Digisport, Telekom, LookSport)
  • 5 decembrie, ora 17:00: Polonia-România
  • 7 decembrie, ora 21:30: România-Norvegia

Programul zilei de azi la Euro 2020

  • 19:00: România-Germania (Digisport, Telekom, LookSport
  • 19:15: Rusia-Spania
  • 21:30: Norvegia-Polonia
  • 21:30: Suedia-Cehia

Lotul României pentru Campionatul European de handbal

Denisa DeduPortarCSM București
Iulia DumanskaPortarPodravka Koprivnica
Ana Maria MăzăreanuPortarGloria Bistrița
Alexandra DindiliganExtremă stângaHC Zalău
Ana Maria IuganuExtremă stângaGloria Bistrița
Nicoleta DincăExtremă stângaGloria Bistrița
Cristina NeaguInter stângaCSM București
Andreea PolocoșerInter stângaMinaur Baia Mare
Eliza BuceschiCentruRapid București
Ana Maria ȚicuCentruSCM Craiova
Cristina LasloCentruMinaur Baia Mare
Andreea PopaCentruMinaur Baia Mare
Laura PopaInter dreaptaRapid București
Ana Maria SavuInter dreaptaSCM Craiova
Sonia SeraficeanuExtremă dreaptaMinaur Baia Mare
Lorena OstasePivotCSM Slatina
Alexandra SubțiricăPivotGloria Buzău

Citește și alte știri despre naționala de handbal feminin:

EXCLUSIV Confesiune despre Cristina Neagu, în ziua în care România debutează la EURO 2020: „Visul ei e să câștige o medalie de aur” + de ce e importantă în vestiar

CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ. Cine e Germania, adversarul României de azi? Nu ne-a mai bătut de 7 ani la un turneu final!

CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ. S-a stabilit lotul pentru Euro 2020 » Care sunt cele patru jucătoare care rămân acasă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează