SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Europa a dat drumul la handbal, dar în România se stă!

Viktoria Lukacs, extrema transferată de Gyor în această vară, a îmbrăcat prima dată tricoul campioanei Europei FOTO Gyor ETO
Viktoria Lukacs, extrema transferată de Gyor în această vară, a îmbrăcat prima dată tricoul campioanei Europei FOTO Gyor ETO

Articol de - Publicat marti, 04 august 2020 11:35 / Actualizat marti, 04 august 2020 13:03

Nemții, francezii, ungurii, danezii, rușii au început să joace partide de verificare, cu spectatori în tribună. În România, echipele nu au voie la contact fizic nici la antrenamente!

Situație dramatică pentru echipele de handbal din România, deși sezonul european bate la ușă. Formațiile din România au început pregătirile de mai bine de o lună, dar nu pot face partide de pregătire! În schimb, în Europa, în Germania, Danemarca, Ungaria, echipele joacă bine mersi, iar spectatorii pot asista la meciuri! Grupările din România riscă să fie doar niște sparring-partneri în cupele europene dacă nu vor începe prea curând să joace.

Avertisment pentru Vâlcea și CSM București

Reprezentantele României în Liga Campionilor, SCM Rm. Vâlcea și CSM București, nu au făcut până în acest moment nicio partidă de verificare. În schimb, adversarele lor în grupele Ligii, au și câte trei partide disputate.

Borussia Dortmund, prima echipă din Germania, a jucat trei meciuri în Danemarca și le-a câștigat pe toate: 26-24 cu Ikast Herning, 28-27 cu Viborg și 22-21 cu Odense HC. FTC Budapesta a jucat și ea de două ori în Ungaria: 37-30 cu MTK Budapesta și 31-29 cu DVSC Debrecen. De altfel, vicecampioana Ungariei are programate, în luna august, nu mai puțin de opt întâlniri de verificare, dintre care două cu Gyor.

Campioana Europei a disputat primul meci în perioada coronavirus, după 145 de zile de pauzş, și a făcut scor cu Debrecen: 42-24! În Ungaria, meciurile au loc cu fanii în tribună, aceștia nefiind obligați să poarte nici măcar măști!

Europa a dat drumul la handbal, dar în România se stă!
Imagine din partida Ikast-Borussia Dortmund, în care se pot observa spectatorii în tribună, fără măști FOTO Ikast Herning

Ultimul meci cu Ambros Martin

Rostov Don a început și ea meciurile amicale. Întâlnirea câștigată la scor, 38-22 cu Kuban Krasnodar, a fost ultima cu spaniolul Ambros Martin pe banca tehnică. Ibericul și-a anunțat ulterior plecarea. La Rostov nu au ajuns încă noile "straniere", care deocamdată nu au viză de intrare în Rusia: Zaadi, Krpez și Lagerquist. În Germania, Bietigheim a trecut cu 32-28 de Frisch auf Goppingen.

FTC Budapesta, Rostov, Bietigheim fac parte din aceeași grupă a Ligii Campionilor cu CSM București, în timp ce Dortmund și Odense sunt în aceeași grupă cu SCM Rm. Vâlcea. În România nu se știe când va începe sezonul, pe hârtie: 19 august (masculin) și 27 august (feminin). În condițiile în care echipele nici nu se pot antrena, greu de spus o dată reală de debut în Liga Națională!

Cu mască pe bancă

Potaissa Turda a fost deschizătoare de drumuri în România! În 24-25 iulie, turdenii au organizat trei partide de pregătire, în condiții cu totul și cu totul speciale. Ardelenii le-au invitat pe CSM Vaslui și Minaur Baia Mare, echipele având de respectat cu strictețe un protocol impus de DSP Cluj. Jucătorii au stat cu măști pe față, dar nu pe banca de rezerve, ci în tribune! Doar antrenorul principal și handbaliștii din teren nu au fost obligați să poarte mască.

Europa a dat drumul la handbal, dar în România se stă!
Imagine de la turneul organizat de Potaissa Turda FOTO Facebook Potaissa

Turneu anulat la Craiova

Week-end-ul trecut, la Craiova, trebuia să se găzduiască primul turneu și la feminin, cu SCM Craiova, HC Zalău, CSM Slatina și SCM Rm. Vâlcea. Acesta a fost anulat în ultima clipă deși echipele făcuseră testele PCR de COVID-19, care ieșiseră toate negative.

4 testePCR a efectuat campioana SCM Rm. Vâlcea în ultima lună, de când a început pregătirea. Toate au ieșit negative

12 septembrieeste data primelor meciuri în Liga Campionilor, la feminin

29/30 augustvor intra în competiție primele echipe românești, la masculin: Potaissa Turda și Dobrogea Sud Constanța în Europa Handball League

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
viorelpreda
viorelpreda  •  04 August 2020, 16:21

Handbalul se va inchide curand.Sporturile de sala pe perioada pandemiei vor fi suspendate.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează