SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-LARVIK, AZI, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE DIGI2

Examen nordic » HCM Baia Mare întîlneşte cel mai greu adversar din grupe: "Trebuie să cîştigăm”

Adriana Nechita a jucat contra Larvikului pe cînd evolua la Oltchim şi a avut de multe ori cîştig de cauză // Foto: eMaramureş.ro
Adriana Nechita a jucat contra Larvikului pe cînd evolua la Oltchim şi a avut de multe ori cîştig de cauză // Foto: eMaramureş.ro

Articol de - Publicat vineri, 31 octombrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 30 octombrie 2014 22:43

Campioana României întîlneşte azi cel mai dificil adversar din grupă, cîştigătoarea Ligii Campionilor din 2011 şi finalista din 2013. Larvik are punctaj maxim şi a venit în România să cîştige.

Înainte de debutul actualei ediţii a Ligii, Larvik HK era cotată de specialişti cu şansa a patra la cîştigarea Ligii, pe cînd campioana României, HCM Baia Mare, era imediat după, pe locul 5. Lucrurile s-au schimbat însă între timp. Larvik şi-a păstrat locul după cele două victorii, în timp ce Baia Mare a coborît după înfrîngerea categorică de la Metz, 24-34.

Apărare solidă, jucătoare cu experienţă
Larvik e un nume mare în handbalul european. Campioana Europei în 2011, finalistă în 2013, campioana Norvegiei a fost mai mereu în prim-plan în ultimii ani.

Echipa pregătită de Ole Gustav Gjekstad încă din 2011 se bazează pe cîteva jucătoare de mare experienţă, campioane olimpice, mondiale şi europene. Gro Hammerseng Edin, Linn Kristin Riegelhuth, Isabel Blanco, Tonje Larsen sau Nora Mork au, toate, cel puţin cîte un titlu important cîştigat cu Norvegia, dar şi Liga Campionilor!

"Trebuie să jucăm mult mai bine ca pînă acum, să nu mai risipim multe mingi. La ce lot are Larvik, ne va fi foarte greu dacă iau cîteva goluri avans. Ştiu să joace la scor, să ţină de minge, să evolueze şi cînd sînt conduse", a declarat antrenorul Costică Buceschi.

O înfrîngere în faţa norvegiencelor ar pune în mare pericol calificarea HCM-ului în grupele principale ale Ligii, iar jucătoarele par conştiente de acest lucru.

"Trebuie să cîştigăm, dar pentru asta trebuie să jucăm mai bine. Avem o echipă bună, jucăm acasă şi vom avea ajutorul publicului. Tot oraşul vrea să ne vadă cîştigătoare", a declarat şi Gabriela Szucs pentru emaramureş.ro

Cel mai cunoscut cuplu din Norvegia
La Larvik joacă în momentul de faţă cel mai cunoscut cuplu de lesbiene din Norvegia: Gro Hammerseng şi Anja Edin. Hammerseng, 34 de ani, una dintre cele mai valoroase handbaliste norvegiene, a avut o relaţie de aproape şase ani, între 2005 şi 2010, cu Katja Nyberg, colega sa de la Larvik.

S-au despărţit însă în 2010, iar Gro s-a combinat cu o altă colegă, centrul Anja Edin, 31 de ani. Cele două s-au căsătorit în 2013 şi au împreună şi un copil, făcut prin fertilizare de Gro.

CLASAMENT
1. Larvik HK 2 2 0 0 53-43 4
2. Metz Handball 2 1 0 1 54-49 2
3. HCM Baia Mare 2 1 0 1 54-59 2
4. MKS Lublin 2 0 0 2 48-58 0
* primele trei clasate se califică mai departe

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  31 Octombrie 2014, 09:52

Aroganta se plateste intotdeauna!!! Inainte de primul meci bravau ca vor sa castige grupa, etc etc... si s-au dus in Franta si au pierdut la 10 goluri!!! Abia au castigat acasa cu Lublin. Sunt curios ce fac diseara, m-am cam rupt de handbal in ultimii 2-3 ani la nivel de cluburi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează