SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER

EXCLUSIV Adriana Țăcălie s-a transferat la Măgura Cisnădie

Adriana Țăcălie Crăciun
Adriana Țăcălie Crăciun

Articol de - Publicat vineri, 26 aprilie 2019 13:10

Adriana Țăcălie Crăciun (30 de ani) va juca din sezonul viitor la echipa de handbal feminin Măgura Cisnădie. Interul stânga revine din Franța după două sezoane. 

Măgura Cisnădie și-a asigurat pentru viitorul sezon serviciile interului stânga Adriana Crăciun, fostă Țăcălie, o handbalistă care s-a făcut cunoscută în România pe vremea când evolua la Oltchim Rm. Vâlcea.

La 30 de ani, Adriana Crăciun a făcut parte din generația Cristinei Neagu, fiind una dintre jucătoarele de bază a unei echipe medaliate la Mondialele de junioare și tineret, dar și la Europene.

Pe vremea când juca în țară, Adriana a făcut parte și din lotul național, participând cu "naționala" de senioare la turneele finale Euro 2012, Euro 2014, dar și Mondialul din 2013.

După perioada Oltchim (2006-2011), Crăciun a jucat cinci sezoane la Corona Brașov. În vara lui 2017 s-a transferat în Franța, jucând în prima ligă la Fleury Loiret.

"E o jucătoare pe care ne-am dorit-o, o handbalistă care face foarte bine ambele faze de atac. Sperăm ca la noi să revină la forma de altădată, din cea mai bună perioadă a carierei sale", a declarat Alexandru Weber, antrenorul Măgurii Cisnădie

A câștigat Liga Campionilor

Adriana Crăciun Țăcălie a evoluat pentru un sezon și la campioana Muntenegrului, Buducnost, cucerind în 2012 Liga Campionilor cu echipa din Podgorica. În 2010, pe când juca la Vâlcea, a mai jucat o finală de Liga Campionilor cu Oltchim. Și tot în perioada Oltchim, Adriana a câștigat Cupa Cupelor și Supercupa Europei, în 2007, cu echipa olteană. 

5 titluri de campioană a României are Adriana Crăciun Țăcălie în palmares și unul cu Muntenegru. Are și două Cupe ale României cu Oltchim și una cu Buducnost

38 de selecțiiîn "naționala" României are Adriana Crăciun, marcând și 58 de goluri

Vezi și: Meciuri aranjate și în handbalul românesc: „Mi-am dat seama că e ceva în neregulă”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează