SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - DANEMARCA 32-25

EXCLUSIV / CORESPONDENȚĂ GSP DE LA AARHUS Oana Manea: "M-am uitat doar de două ori la scor"

Articol de - Publicat sambata, 19 martie 2016 00:00

Oana Manea a fost omul primei reprize, cu 6 goluri marcate. "Naţionala îmi dă aripi", spune pivotul României.

Oana e una dintre responsabilele cu buna dispoziţie în echipa României. Ea e "fata cu muzica", glumesc fetele, pentru că pivotul e cea care-şi conectează boxele la telefon la antrenamente şi dictează ritmul pe care coechipierele ei se pregătesc.

Aseară, în Ceres Arena, Oana a fost responsabila cu golul în prima parte. A marcat de 6 ori din 7 aruncări, fiind, practic, imposibil de oprit. "Jocul ăsta îl reuşesc mai ales la naţională. Cred că răspunsul poate veni de la Cristina Neagu, e rodul jocului ei colectiv, al jocului echipei naţionale care se bazează foarte mult pe pivot", spune Oana. "Cristina joacă pentru echipă. Dacă nu aruncă ea la poartă, ştie să creeze pentru celelalte fete. Noi suntem o echipă. România nu e Cristina Neagu, e o echipă şi asta am arătat în seara asta".

Un vis devenit realitate

"Acum ne gândim la celelalte meciuri. Danemarca s-a obişnuit să piardă cu noi. Vrem trei victorii, vrem să arătăm aceeaşi atitudine în continuare". Oana a ratat Olimpiada din 2008, nu a prins echipa, însă acum e aproape de Rio. "Dealurile au fost prea mari pentru mine, am avut numai piedici, îmi doresc să ajung la Olimpiadă şi acum sper să nu mai ratez".

"Eu mi-am dorit din tot sufletul să joace Eliza. Nu ştiu, îmi dă mie o încredere, dă încredere echipei. Ne ajută foarte mult"
Oana Manea

"M-am gândit foarte mult la motivaţia pe care am avut-o, la dorinţa pe care am văzut-o în ochii fiecărei fete de a câştiga acest meci"
Oana Manea

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mplttev
mplttev  •  19 Martie 2016, 11:31

Am văzut câteva tinere (sub 20 de ani) la Muntenegru care trag excepțional de la 9 metri și de pe extreme. Sunt vreo patru. De-astea mi-e teamă, n-au frică trag și înscriu ca la antrenament. Am văzut un inter stânga trage la poartă cum trăgea Neagu acum un an. Trei aruncări, trei goluri. Are lot bun Muntenegru, un pivot cât o batoză și o Bulatovici în zile mari. Dacă bate Danemarca jucăm cu ele de plăcere, menajându-ne jucătoarele accidentate și odihnindu-le pe titulare. Dacă bat danezele (e ultima lor șansă, să nu uităm) atunci va trebui să punem osul cu Muntenegru și , vă rog să mă credeți, va fi foarte greu.

807940796018170
Mihaela Panta  •  19 Martie 2016, 09:23

Romania este 99% calificata. Sper sa bata si Muntenegru pe Danemarca si sa le lase acasa. Daca nu, fetele , si mai ales Cristina Neagu, vor avea o dilema morala la meciul cu Muntenegru.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează