SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

EXCLUSIV CSM București a dat lovitura! 4 SUPERJUCĂTOARE de națională au semnat cu campioana României

Articol de - Publicat joi, 07 februarie 2019 12:23

CSM București schimbă macazul. Campioana României va avea, din vară, un lot format din mai multe românce decât străine, și nu cum se întâmplă acum, când are 10 jucătoare străine în lot și doar 8 conaționale. Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Eliza Buceschi și Laura Chiper au semnat cu echipa campioană. 

Așa cum am mai anunțat, CSM București vrea să-și clădească o echipă pe structura echipei naționale a României, dorind să transfere cât mai multe dintre "tricolore".

Deși clubul susținut de Primăria Bucureștiului nu a făcut niciun anunț oficial, Gazeta a aflat că patru jucătoare au semnat deja cu CSM București. Portarul Denisa Dedu și interul stânga Gabriela Perianu, care evoluează la Siofok, în Ungaria, au fost oficializate în săptămâna în care CSM București a jucat la Gyor.

Atunci președintele secției, Andrei Luca s-a întâlnit cu cele două handbaliste, care au semnat noile angajamente. Deși Dedu și Perianu au avut ofertă să continue și la Siofok, au ales proiectul CSM, urmând ca din vară să se întoarcă în România.

De altfel, într-o discuție purtată cu fanii pe contul său de Instagram, Denisa Dedu a recunoscut că nu va mai juca din vară în Ungaria. "Nu pot să spun nimic acum, dar o să aflați în curând unde voi juca", le-a spus Denisa fanilor.

Au semnat două brașovence

CSM București a mai obținut semnătura a două handbaliste de la Corona Brașov. Este vorba de Eliza Buceschi, centrul "naționalei" României, cea mai bună marcatoare a "tricolorelor" la Euro 2018, dar și de Laura Chiper, extrema dreaptă, care părăsește Corona după 8 ani petrecuți sub Tâmpa. Buceschi și Chiper sunt momentan accidentate, dar nu au ceva grav și vor veni din vară, la CSM, pregătite sută la sută.

CSM București nu va abandona însă total pista handbalistelor străine. Oficialii clubului vor să mai transfere de afară cel puțin o extremă stânga și un inter dreapta, pentru a completa lotul. 

Crina Pintea îi ține în stand-by

CSM București își mai dorește cu ardoare încă o componentă a "naționalei", pivotul Crina Pintea. Aceasta, se pare, nu a dat încă un răspuns propunerii venite din partea CSM, ea mai având oferte de la Rostov Don și SCM Rm. Vâlcea. CSM e însă în pole-position în ceea ce privește transferul, mai ales că dispune de un buget net peste Vâlcea și Rostov. 

Scurtă prezentare a celor 4 jucătoare

Laura Chiper (29 de ani)

  • Componentă a naționalei României, medalie de bronz la Mondialul din 2015
  • A jucat la Știința Bacău și la Corona Brașov
  • Vicecampioana României în 2014, locul 3 cu Brașov în 2015 și 2016

Eliza Buceschi (25 de ani)

  • Componentă a naționalei României, medalie de bronz la Mondialul din 2015
  • A jucat la HCM Baia Mare, Thuringer, Mydtjylland, Dunărea Brăila și Corona Brașov. În 2013 a fost jucătoarea Oltchimului, semnase un contract cu gruparea vâlceană, dar a devenit liberă de contract după ce echipa s-a desființat. Nu a jucat niciun meci oficial pentru Vâlcea
  • În sezonul 2014-2015 a fost desemnată cea mai bună tânără jucătoare din Liga Campionilor. Un sezon mai târziu, a fost aleasă din nou între primele cinci

Gabriela Perianu (24 de ani)

  • Componentă a naționalei României, medalie de bronz la Mondialul din 2015
  • A jucat la Dunărea Brăila, HCM Baia Mare și Siofok.
  • Considerată una dintre cele mai talentate jucătoare, a fost desemnată cel mai bun inter stânga la Europenele și Mondialele de junioare, la categoria sa de vârstă. O excelentă apărătoare

Denisa Dedu (24 de ani)

  • Componentă a naționalei României
  • A jucat la Corona Brașov și Siofok
  • Cea mai tânără debutantă în echipa națională la un turneu final, la CM din 2011, când avea 17 ani și două luni
  • Un portar de mare viitor, a făcut partide memorabile la Europene și Mondiale în poarta României

Renunță la multe jucătoare

CSM București va păstra doar câteva dintre actualele componente ale echipei. Cristina Neagu va fi ofertată pentru a semna un nou contract. Apoi, campioana României se va baza și în sezonul viitor pe Andrea Lekici, Dragana Cvijici, Amanda Kurtovic, Elizabeth Omoregie, Jelena Grubisici și Claudia Constantinescu.

Se va renunța, cu siguranță, la Nathalie Hagman, Sabina Jacobsen, Barbara Lazovici. Oana Manea a anunțat că renunță la handbal. Majda Mehmedovici și Jovanka Radicevici au semnat deja cu Buducnost. Niciun semn pentru celelalte jucătoare române din echipa actuală.

Paula Ungureanu, Iulia Curea și Aneta Udriștoiu nu au fost ofertate de club și sunt șanse mari să joace la alte echipe. Bianca Bazaliu are și ea un caz special, interul stânga anunțându-și intenția să plece la o echipă unde va putea juca mai mult.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (44)
ceaiuri
ceaiuri  •  08 Februarie 2019, 11:44
Postat de peluza pe 08 Februarie 2019, 00:47

Nu se schimba bugetul! Schimbare de strategie iar strainele care vor veni nu vor mai fi loaze. Nici nu ai idee cat de bucuros sunt ca roman ca CSM-ul va avea un nucleu important de romance! Cel putin Neagu si Pintea vor titulare, posibil si Dedu. Gyor e o echipa fara maghiare. Imi puteti spune o singura maghiara de la Gyor care joaca precum Pintea?

se pare ca ai primit si raspunsul...bugetul sigur o sa fie mai mic(jucatoarele noastre au contracte mai mici,bugetul pe 2019 are valoare mai mica decat anul trecut si firea stie acest lucru)daca pot aduce numai romance e mult mai bine,oltchim e un exemplu (cred ca primele jucat straine au fost 2ucrainiene)zvezda in timpurile bune avea numai rusoaice ...

1745flo
1745flo  •  08 Februarie 2019, 11:31

Banii conrtibuabililor aruncati pe fereastra!

adi67
adi67  •  08 Februarie 2019, 04:27

Recunosc ca o data la 2 luni mai fac o "romaneasca" Ma duc la Tallin sa-mi cumpar tigari ... Se numeste turism comercial si-l practica si suedezii si islandezii si finlandezii , oricat de civilizati ar parea De obicei , totul se pierde in aburi de vodca ieftina ... Aici civilizatii sunt mai cocalari decat noi .

Vezi toate comentariile (44)
Comentează