SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile făcute de o fostă mare internațională a României despre ceea ce se întâmplă la Dinamo!

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2017 12:13

Dinamo București a înființat pentru prima dată o echipă de handbal feminin la începutul sezonului. Constantin Căliman, fostul director general de la CSM București, a fost inițiatorul acestui proiect, oficialul anunțând că e un proiect pe câțiva ani.

  • La primul său an de existență în handbalul feminin românesc, Dinamo a ratat promovarea. Nici nu avea cum să ajungă în prima ligă judecând după lucrurile care s-au întâmplat acolo!

În primul an echipa ar fi trebuit, conform proiectului, să promoveze, în al doilea să joace în prima ligă, iar în al treilea să ajungă deja în grupele Ligii Campionilor.

Numai că proiectul a murit din primul an după ce Dinamo a ratat promovarea atât direct, depășită de Rapid București, cât și la baraj, învinsă de Unirea Slobozia.

Cum s-a ajuns aici? De ce nu au reușit bucureștencele în condițiile în care au transferat câteva jucătoare de mare valoare, unele internaționale de junioare, tineret și chiar de senioare?

Contracte înregistrate fals de Federația Română de Handbal?

O fostă mare internațională a României, care a jucat la Dinamo în ultimul sezon, dezvăluie câteva aspecte incredibile din viața clubului și a echipei. Conducătorul echipei, Constantin Căliman, a semnat prin clubul său, Chelsea București, un protocol de colaborare cu CS Dinamo București.

Fiecare dintre părți trebuia să vină cu o sumă de bani, să-și onoreze obligațiile față de fete și terți. Fiecare dintre handbaliste a semnat trei contracte, toate depuse la Federația Română de Handbal! Două erau cu Dinamo, unul de furnizări de servicii și al doilea de pregătire sportivă. Sumele erau egale pentru toate handbalistele, în primul fiind stipulată suma de 1.244 de lei brut, aproximativ 800 de lei net, iar în al doilea suma de 605 lei net.

Al treilea contract era încheiat cu Chelsea București, aici fiecare dintre fete negociindu-și salariul. Se vorbește de sume variind între 1.000 și 4.000 de euro! Problema este că aceste contracte au fost înregistrate la Federația Română de Handbal, jucătoarele primind exemplare semnate și parafate, cu avizul FRH, deși Chelsea București nu există ca și entitate sportivă înregistrată la Federația Română de Handbal! S-a ajuns la neplata contractelor, iar fetele nu sunt sigure acum dacă își vor mai putea primi banii.

Cine a parafat din Federația Română de Handbal aceste contracte cu Chelsea București? Toți oficialii dau din colț în colț și ridică din umeri. Normal, cel răspunzător ar fi Alexandru Jelescu, referentul din cadrul FRH care se ocupă de înregistrarea transferurilor. Dar la fel de bine putea pune ștampila pe contracte orice superior al său!

Fosta internațională a vrut să rezilieze contractul, dar nu a primit nici un răspuns

Jucătoarea care face dezvăluirile de la Dinamo, vorbește și de cazul său. "Am avut tot timpul întârzieri la salarii. Din decembrie însă nu am mai primit nici un ban de la Chelsea București, practic contractul pe care-l negociasem. Atunci i-am cerut domnului Căliman să ne vedem și să reziliem contractul. Am înțeles că nu prea avea bani și am considerat că e mai bine așa. Am fost dusă însă cu vorba", afirmă jucătoarea.

"În luna aprilie a venit dumnealui la mine cu propunerea să reziliem, dar atunci i-am spus că nu mai pot să plec, anunțasem deja că la finalul sezonului mă voi retrage definitiv din handbal", a mai subliniat handbalista.

Ca să nu-și depună memoriu la FRH, jucătoarea a primit în cont suma de 5.000 de lei. "Nu mai existau acum 90 de zile de neplată pentru ca eu să-mi pot cere la Federație drepturile", a explicat jucătoarea în cauză. În aceeași situație cu ea au mai fost două jucătoare, exact handbalistele care aveau contractele cele mai mari. Una și-a primit între timp banii și au mai rămas doar două!

Soțul antrenoarei, finanțator la echipă!

Handbalista continuă: "antrenoarea echipei, Nicoleta Alexandrescu, cea care ocupă și funcția de antrenor federal în Federație, face toate jocurile la Dinamo. S-a lăudat în fața fetelor că ei nu are nimeni ce să-i facă! Ne-am întrebat și noi de ce?" Au venit și explicațiile. "Soțul antrenoarei a fost auzit de mai multe ori în tribună țipând și înjurând jucătoarele de la Dinamo, nemulțumit de evoluția acestora.

Întrebat cu ce drept le înjură, el a spus că "eu dau bani la echipă, dau afară pe cine vreau eu!. Claude Frollo, fostul manager al echipei, chiar a fost concediat de soțul antrenoarei pentru că nu facea ceea ce i se cerea de catre cei din conducere.

Marian Ștefan, vicepreședintele CS Dinamo, l-a auzit și el pe soțul antrenoarei înjurându-le pe fete la barajul cu Unirea Slobozia. L-a sunat atunci pe Florin Vasiliu, organizatorul de competiții al echipei, să-l întrebe cine e cel care strigă și le înjură pe fete!

Vacanță în Portugalia înainte de baraj!

Dinamo a ratat ultima șansă de promovare la barajul de la Sf. Gheorghe împotriva celor de la Unirea Slobozia. Puțini știu însă că, înainte cu doar două săptămâni de disputarea turneului de promovare-retrogradare, antrenoarea Nicoleta Alexandrescu a lăsat echipa pe mâna secundului Ion Ivan și a plecat într-o vacanță de șase zile în Portugalia!

"Înaintea meciului retur cu Rapid, pe care noi ar fi trebuit să-l câștigăm la 9 goluri diferență ca să promovăm direct, două săptămâni ne-am pregătit numai pentru apărare avansată, 5 plus 1 sau 4 plus 2.

I-am explicat antrenoarei că nu e o soluție, pentru că jucatoarele Rapidului sunt scunde și trebuie să ne apărăm pe semicerc. Cu o zi înainte de meci a venit și ne-a spus că trecem la apărare 6-0, renunțăm la apărarea avansată", povestește fosta internațională.

"A făcut totul ca să împartă echipa în grupulețe, în bisericuțe. Pe unele le chema la ea acasă, la grătar, celelalte normal că aflau. Așa era și la echipă, unele favorizate, jucau indiferent de ce se întâmpla".

"Înainte de plecările în deplasare, era imposibil să nu întârzie. Cireașa pe tort a fost înaintea unei deplasări la Constanța când echipa a trebuit să o aștepte aproximativ 50 de minute. Când in sfârșit a ajuns, a cerut șoferului să plecăm, fără vreo explicație sau măcar o scuză.

Manele pe grupul de organizare

Jucătoarele și staff-ul echipei aveau un grup pe WhatsApp în care discutau problemele legate de joc, de organizare, de deplasări, ședințe de antrenament. La un moment dat mai multe fete au adresat domnului Constantin Căliman problema intarzierilor mari in virarea drepturilor salariale.

Când lucrurile păreau că scapă de sub control, a intervenit antrenoarea Nicoleta Alexandrescu. Aceasta a rugat pe toată lumea să nu mai discute problema banilor pe acest grup, pentru că nu ajută cu nimic.

Imediat însă, a postat un videoclip cu maneliști care făceau dedicații antrenoarei. "Pentru doamna Gusi, fără număr!". «Așa vom sărbători și pe 2/3 aprilie, le-a scris antrenoarea fetelor», făcând referire la data returului cu Rapid, meciul care ar fi putut aduce promovarea în prima ligă!

S-a încheiat barajul, au venit jandarmii!

Punctul culminant al echipei Dinamo, la feminin, s-a consumat după barajul de promovare de la Sf. Gheorghe. Cea mai galonată jucătoare a celor de la Dinamo i-a spus la ședința de după meciul pierdut cu Slobozia antrenoarei Nicoleta Alexandrescu: "Ești o falsă, ai stricat atmosfera la echipă și tu ești vinovată pentru că ai pierdut calificarea!". Răspunsul tehnicianului a fost scurt. "Îmi asum pierderea barajului, dar asta a fost viziunea mea", a povestit fosta internațională.

Scandalul nu s-a încheiat aici. S-a ajuns la acuze grave, cum că Liviu Bala, fostul președinte de la HCM Baia Mare, adus la echipă de Constantin Căliman pentru a ajuta la promovare, trăiește cu una dintre jucătoarele dinamoviste. Discutia dintre Liviu Bala și jucătoarea care ar fi spus aceste lucruri a degenerat intr-un scandal imens în holul hotelului din Sf. Gheorghe.

Jucătoarea în cauză și oficialul și-au aruncat cuvinte grele. De frică să nu i se întâmple ceva, handbalista și-a sunat tatăl și a lăsat telefonul pe difuzor. La un moment dat telefonul s-a închis iar părintele alertat de faptul ca fiica lui nu mai raspunde la telefon a sunat la 112. Așa au ajuns jandarmii în cantonamentul lui Dinamo, căutând-o pe jucătoarea în cauză să vadă dacă totul este OK!

- De ce faci aceste dezvăluiri? Și de ce acum?
- Pentru că vreau să se știe adevărul. Să nu mai fie arătate cu degetul, de fiecare dată, doar jucătoarele. Pentru că astfel de oameni nu au ce căuta în handbal. Numai vorbind și dezvăluind mizeriile din sport putem să avem rezultate pe viitor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
magura
magura  •  31 Mai 2017, 09:08
Postat de Ionel Vancea pe 31 Mai 2017, 01:04

Cel mai frumos lucru la handbalul feminin e ca acolo nu existau steaua si dinamo. Putem reveni la starea aceasta, va rog ?

Sa te auda Dumnezeu! :))))

1240187572730378
Ionel Vancea  •  31 Mai 2017, 01:04

Cel mai frumos lucru la handbalul feminin e ca acolo nu existau steaua si dinamo. Putem reveni la starea aceasta, va rog ?

suzana2a
suzana2a  •  30 Mai 2017, 21:15
Postat de John Milne pe 30 Mai 2017, 15:19

Asa fac astia si la echipa de fotbal .

De unde stii tu ***??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează