SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

EXCLUSIV Primul interviu cu Crina Pintea, după debutul de vis la Gyor » Noul look, numărul inedit de pe tricou, ce mașină a primit

Articol de - Publicat joi, 03 ianuarie 2019 18:09

Pivotul Crina Pintea, 28 de ani, a făcut senzație la prima sa apariție în tricoul campioanei Europei, Gyor. Cel mai bun pivot de la Euro 2018 povestește lucruri interesante din vestiarul celei mai bune formații de pe continent.  

Gyor a învins miercuri seara cu 39-33 pe FTC Budapesta, în derby-ul campionatului Ungariei, iar MVP-ul partidei a fost, indiscutabil, Crina Pintea. Românca, transferată de Gyor de la Issy Paris în timpul Campionatului European din Franța, a marcat de 8 ori din tot atâtea aruncări, în cele 31 de minute în care a fost pe teren. Peste 5.000 de spectatori au ovaționat-o, la final, în picioare pe "tricoloră".

- Crina, felicitări pentru debut! Cum a fost primul meci în tricoul cu numărul 77?
- Mulțumesc! A fost ceva de vis. Mă bucur mult că am debutat cu dreptul, că toată lumea m-a felicitat la final, fanii, coechipierele, antrenorii. Toată lumea mi-a spus că am jucat de parcă aș fi fost la Gyor de câțiva ani. Nu am avut nici emoții foarte mari, mă așteptam la mai rău. Sunt fericită și parcă plutesc. Trăiesc cea mai bună perioadă din viața mea!

- 8 goluri, golgeterul meciului, sută la sută procentaj, nu e la îndemâna oricui!
- Le mulțumesc coechipierelor că au avut încredere în mine. Am primit multe pase. Chiar îmi spunea Anne Mette Hansen că mi-a dat pase că a văzut că merge treaba. Repet, sunt foarte fericită și mă bucur de acest moment. Am muncit mult să ajung aici.

- Cum e, Crina, la Gyor? E diferență față de celelalte echipe?
- Normal că e. E cea mai bună echipă din lume, sunt multe fete valoroase. Totul e pus la punct în cel mai mic detaliu, fiecare știe ce are de făcut. Un club cu adevărat mare. Vedeam lucrul acesta din afară, acum, când le trăiești pe pielea ta, le vezi cu adevărat.

- De ce tricoul cu numărul 77?
- Eu până acum jucasem cu 21 și cu 7. Erau ocupate, primul de Veronica Kristiansen, al doilea de Kari Brattset. Așa că m-am gândit la 77. Dar nu reprezintă nimic, nu joacă tricoul. Nu am superstiții de acest gen.

Blondă cu codițe afro

- Primul meci, echipă nouă, ai apărut și cu un look nou! Ești iar blondă?
- Da, am apărut cu o freză nouă. Mi-am decolorat părul, trebuia să arăt bine, nu? Colega mea de echipă, Tamara Pal, mi-a împletit codițele. Se practică la toate echipele, unele fete și le împletesc singure, altele ajutate. Oricum, e o atmosferă extraordinară, fete cu care am vorbit prima dată, dar pe care le cunosc parcă de când lumea.

- Ai primit și o mașină la Gyor, doar aveți sponsor un fabricant de mașini, nu?
- Da, am un Audi A3, dar asta au toate fetele. Nu contează pentru mine, eu vreau doar să-mi fac treaba cât mai bine pe teren și să arăt că nu am ajuns întâmplător aici, în Ungaria.

- Revelionul unde l-ai făcut?
- Unde să-l fac? Am avut antrenament și pe 31 decembrie, și pe 1 ianuarie. Era meci important cu Ferencvaros, nu puteam să avem prea mult timp liber.

- Pregătită de meciul cu CSM București din Liga Campionilor?
- Mai e mult până pe 26 ianuarie. Până atunci mai avem două meciuri în campionat. Aștept cu nerăbdare să joc și în Liga Campionilor. Așa a fost să fie, întâlnesc CSM, dar pentru mine va fi un meci ca oricare altul. Încerc să fac lucruri bune pentru echipa mea și visez să câștig Liga Campionilor.

31 de goluri a marcat în Liga Campionilor Crina Pintea. Ea a jucat două sezoane cu Thuringer, campioana Germaniei

4 echipe din patru țări diferite are în CV Crina Pintea: HC Zalău, Thuringer, Issy Paris și Gyor

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
ceaiuri
ceaiuri  •  04 Ianuarie 2019, 10:57

se pare ca a fost cea mai buna alegere facuta de ambele parti(gyor este cel mai bine organizat club,nici nu se simte ca ibericul a plecat)club si jucatoare(noi i-l avem pe..luca)si e favorita pt cel de-al 5 lea trofeu

vintiales
vintiales  •  04 Ianuarie 2019, 05:06

Ia sunati-l pe Tadici si intrebati-l daca acum stie sa prinda mingea! Exista pe youtube un interviu din 2015 cu Tadici suparat, in care spune despre Crina ca e praf ca jucatoare, ca nu stie sa prinda mingea si ca indrazneste sa vrea mai mult de la viata! in schimb a ajuns pivotul anului 2018 si la cea mai buna echipa din lume!!!

catalynn
catalynn  •  04 Ianuarie 2019, 04:50
Postat de razvyyc pe 03 Ianuarie 2019, 23:09

Da bah, Cristina Neagu le face pe toate mari. O fi jucat Neagu in hexagon de a facut-o mare pe Pintea in campionatul Frantei (cea mai buna marcatoare de la Paris 92). O fi jucat si in cupele europene Cristina, de a ajuns Pintea a doua marcatoare a echipei! Dupa voi, Cristina a orientat-o spre handbal, Cristina a pus o vorba buna pentru convocarile ei, Cristina a vorbit cu Herbert pentru a o duce in Germania, peste tot doar Cristina Neagu. Fara ea, handbalul nu mai exista.

Ce am spus io, si Crina confirma chiar ea, e ca pivotul pt a străluci depinde enorm de colegele de pe lina de 9m, si da CR8 este (sau a fost pana sa se “rupă” pt Nationala) excepțională, nu Messi, ci daca tot facem comparații cu fotbalul, Maradona in vremurile lui bune, trage pur si simplu toata echipa dupa ea! Oricum nu-i nimic pierdut, daca CSM vor fi interesați o pot lua din vara.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează