SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA

EXCLUSIV SCM Rm. Vâlcea, două lovituri importante » Ce se întâmplă cu vicecampioanele mondiale Alicia Fernandez și Marta Lopez

Articol de - Publicat joi, 06 februarie 2020 12:09

Alicia Fernandez și Marta Lopez, vicecampioanele mondiale vor juca în continuare la campioana României, SCM. Rm. Vâlcea. Va fi al patrulea sezon consecutiv la gruparea olteană.

SCM Rm. Vâlcea începe să-și creioneze echipa și pentru sezonul viitor. Campioana României a prelungit în această săptămână, pentru încă un an, contractele cu Alicia Fraga Fernandez și Marta Lopez, vicecampioane mondiale în luna decembrie cu naționala Spaniei, în Japonia.

Ofertă de la Gyor?

Alicia Fraga Fernandez (27 de ani) este considerată perla echipei din Rm. Vâlcea. Ea a ajuns în România în 2017, de la Super Amara Bera Bera. Era accidentată, dar Vâlcea a văzut în ea o jucătoare de mare viitor și a acceptat să o preia, exact după ce Fraga se operase de ligamente! Încrederea nu le-a fost înșelată. Centrul spaniol a devenit una dintre jucătoarele indispensabile. O jucătoare extrem de spectaculoasă și de inventivă, Fraga este foarte iubită și în rândul fanilor. Este supranumită „Băiețelul”, pentru tunsura ei foarte scurtă, sau „Frăguța”, de la unul dintre numele iberice.

EXCLUSIV SCM Rm. Vâlcea, două lovituri importante » Ce se întâmplă cu vicecampioanele mondiale Alicia Fernandez și Marta Lopez

A fost desemnată de FRH cea mai valoroasă jucătoare străină din Liga Florilor în 2019. În Liga Campionilor a marcat 15 goluri în actuala ediție. Se spune despre Fraga că ar fi avut ofertă de la campioana Europei, Gyor, dar și-a dorit să rămână la Rm. Vâlcea, unde se simte foarte bine.

Super Marta Lopez

Marta Lopez (30 de ani) a venit la Rm. Vâlcea în același timp cu Alicia Fraga Fernadez. Este o jucătoare cu foarte mare experiență care a câștigat cu Spania și medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2012, dar și un argint la Euro 2014.

Pe perioada cât a activat în Franța, la Fleury, Marta a fost desemnată doi ani consecutiv, în 2013 și 2014, cea mai bună extremă dreapta din campionatul Franței.

EXCLUSIV SCM Rm. Vâlcea, două lovituri importante » Ce se întâmplă cu vicecampioanele mondiale Alicia Fernandez și Marta Lopez

Este o jucătoare cu o mare personalitate, utilă echipei atât în faza de atac, cât și în faza de apărare. Marta a marcat în acest sezon 23 de goluri în Liga Campionilor pentru Vâlcea. A treia vicecampioană mondială cu echipa Spaniei, interul dreapta Mireya Gonzalez, mai avea încă un an de contract cu campioana României, astfel că va rămâne și ea la Vâlcea încă un sezon. 

Gyor ajunge cu charterul la Sibiu

Vâlcea fierbe în așteptarea partidei cu Gyor, campioana Europei, de sâmbătă, de la ora 15:00. Cererea de bilete pentru această partidă a depășit numărul de 10.000. Fanii sunt nerăbdători să vadă din nou un duel între Vâlcea și Gyor, obișnuiți cu acest lucru din perioada Oltchim. 

Campioana Ungariei ajunge vineri, în jurul prânzului, în România, urmând să vină cu o cursă charter, pe aeroportul din Sibiu. Gyor este una dintre cele mai bogate echipe din handbalul feminin, de cinci ori câștigătoare a Ligii Campionilor. Până să se impună pentru prima dată în 2013, Gyor a pierdut 7 finale în cupele europene: Cupa EHF, Cupa Cupelor și Liga Campionilor. 

Citește și:

CSM București s-a încurcat în campionat, deși Baia Mare marcase un singur gol în primele 14 minute! Cum arată lupta la titlu cu Vâlcea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează