SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

EXCLUSIV Werner Stockl, atac dur la președintele FRH, Alexandru Dedu: "Am pierdut patru ani, alți patru ar putea fi fatali pentru acest sport! La băieți suntem o catastrofă, iar la fete distruge ce au făcut alții"

Articol de - Publicat sambata, 03 februarie 2018 13:20

Supărat și intrigat de ceea ce se întâmplă în handbalul românesc, fostul campion mondial Werner Stockl (65 de ani), ne-a căutat din Germania.

"Mă revoltă faptul că domnul Dedu candidează încă o dată la conducerea federației. După ce nu a făcut nimic patru ani, mai are curajul să o facă? Oamenii trebuie să se gândească bine. Am pierdut patru ani, alți patru ar putea fi fatali pentru acest sport", crede fostul mare pivot al echipei naționale.

- Domnule Stockl, bună ziua. Ce faceți?
- Am ajuns acasă, de la serviciu și răsfoiesc presa. Citesc tot ce se întâmplă de handbal, în România.

- Și, la ce concluzie ați ajuns?
- M-am enervat teribil când văd ce declară domnul Dedu! Nu a făcut nimic patru ani de zile, a cheltuit o groază de bani. Și care e finalitatea? La băieți suntem o catastrofă, iar la fete ne lăudăm că ne calificăm la Jocurile Olimpice. Păi asta e o normalitate, domnule, la ce tradiție avem, la ce jucătoare! Am luat o medalie de bronz cu fetele, dar nu e suficient la pretențiile pe care le are handbalul românesc.

- A spus că la băieți, domnule Stockl, asta ne e valoarea! Nu putem mai mult.
- Asta pentru că federația în acești patru ani, nu a făcut nimic să crească jucători, să vină cu o strategie de sus în jos, nu invers. M-am uitat la Europene, la băieți. Uite cehii unde sunt și erau cu noi acolo! Fosta Iugoslavie a venit cu cinci echipe. De ce scot ăia jucători și fac performanță și noi nu? Cine răspunde pentru treaba asta? Nu federația? De ce să mai candideze, de ce să mai fie votat?

"Jucătorii străini plătiți din bani publici!"

- Sunteți foarte revoltat, văd.
- Cum să nu fiu? Pe mine nu mă interesează cine iese, eu privesc totul cu un ochi neutru, dar mă doare să văd ce am fost și ce am ajuns! A dat drumul la jucătorii străini să vie cu sutele în România. Jucători plătiți din pani publici! Aaa, dacă sunt privați, e treaba lor, dar nu bani publici, domnule! Ăia ar trebui investiți în copiii români, să creștem în valoare. Plus, a adus antrenori străini, valoroși! Dar ăia au timp de naționalele României? Când văd ei jucătorii români? Pentru antrenorii români nu facem nimic să-i promovăm. Dă-i dracu, sunt proști!

- Și cu cine sunteți la alegeri din cei trei? Pe cine vedeți cel mai în măsură să fie președinte?
- Domnule, eu nu sunt cu nimeni! Dar Dedu nu mai poate fi, că nu a făcut nimic. Sigur că Lecușanu, prin faptul că e în federația internațională, ar putea avea o mai mare influență. Dar nici Licu nu cred că e rău.

- De ce vorbiți dumneavoastră din Germania?
- Pentru că nu știu de ce, dar văd că oamenii de handbal din România nu au curaj să spună lucrurilor pe nume! Nu au curaj să spună că handbalul românesc e condus de arbitri și de observatori! Săracu nea Lucică Grigorescu s-ar întoarce în mormânt să vadă în ce situație a ajuns handbalul românesc! Repet, nu e important numele pe care-l votezi, ci ce face pentru handbal. Mărim în continuare salariile la federație că nu ne trage nimeni la răspundere? Dăm bani la arbitri să-și facă treburile?

"Noi suntem Trabantul Alții sunt Mercedesul!"

- V-a pus Narcisa Lecușanu sau Robert Licu să sunați?
- Fiți domnule serios! Eu nu am vorbit cu ei! Uite, mi-am adus aminte de ceva. Am văzut Italia-România, în calificări acum, pentru Mondiale. Ce poate să facă Xavier Pascual că nu are doi jucători care să poată pasa calumea? Apoi, la o zi a început Campionatul European. M-am uitat acolo. Erau două sporturi diferite, domnule! Două viteze. Parcă era Trabant cu Mercedes. Pe cine deranjează asta? Pe Pascual nu, că el își ia banii. Și spune că nu poate face mai mult de atât! Și atunci de ce să nu investim banii ăia în copii. Să avem rezultate la juniori, tineret și apoi vin rezultate și la seniori!

- La fete avem rezultate.
- Am văzut. Când am câștigat Campionatul Mondial de junioare în 2014, el și-a arogat toate meritele, deși era la federație de o lună! Apropo de fete, Bazaliu asta, de la CSM București. A fost considerată cea mai bună jucătoare de la Campionatul Mondial de junioare. Acum nu apucă să joace că nu o bagă nici un antrenor străin. Care e interesul? Nu au interes să crească o jucătoare româncă!

- Vă mulțumesc domnule Stockl.
- Aaa. Și mai e o chestie care mi se pare de răs! Fata asta, Lecușanu, a fost plecată la Europene, să reprezinte România. Dedu a pus alegerile foarte aproape, din scurt, să nu aibă timp să umble prin țară să le vorbească oamenilor. Iar mi se pare o măgărie.

3 medalii importante are Werner Stockl cu "naționala" României: aurul mondial în 1974, argintul olimpic în 1976 și bronzul olimpic în 1972

Citește și:EXCLUSIV Alexandru Dedu e sigur! Mesaj categoric înainte de alegerile FRH: "Sunt cel mai bun și mai adecvat momentului!"

Citește și: EXCLUSIV Alegeri decisive la FR Handbal! Interviu cu Narcisa Lecușanu, care se bagă în luptă și vrea reformă: 3 măsuri importante + de ce se tem cluburile să o propună!

Citește și: INTERVIU Robert Licu va candida la președinția FRH: ”Eu nu sunt adeptul strategiilor și compromisurilor!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
alegsandru
alegsandru  •  03 Februarie 2018, 17:01

Are dreptate pentru ca e neamt iar nemtii nu gresesc. Si il mai cheama si werner deci, clar nu are cum gresi.

zagna
zagna  •  03 Februarie 2018, 16:20

dedu nici nu ar trebui sa mai candideze, un presedinte invalid e de neimaginat ! Daca vrea sa munceasca, sunt alte meserii adecvate: maseor, impresar..., dar nu Presedinte !

razvyyc
razvyyc  •  03 Februarie 2018, 16:10

Domnule Werner, cateva minciuni care v-au fost "servite" de altii iar dvs. ati muscat. 1. Dedu fusese de o luna la federatie cand junioarele luau aurul mondial. FALS. Dedu a fost ales in februarie, turneul final a fost la sf. lunii iulie-inceputul lunii august. Sase luni, nu o luna. timp suficient, zic eu. 2. Dedu a pus alegerile aproape, sa nu poata participa lumea. FALS. Dedu a avut mandat de 4 ani, a fost ales pe 10 februarie. Era la mintea cocosului cand se vor tine alegerile, doar cine n-a avut minte nu s-a pregatit. 3. Antrenorii straini nu vor sa creasca jucatoare autohtone. FALS. Exemplul cel mai bun: Bazaliu, chiar fata mentionata de dvs. Pai asta a fost folosita de Per Johansson (antrenor strain) mai mult decat Aurelian Rosca (antrenor roman). Cristina Laslo, jucatoare aleasa in echipa turneului si in 2016, nu prinde minute in teren la Buducnost. Ce facem, nenea Werner, punem si acolo antrenori autohtoni?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close