SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL » LIGA NAŢIONALĂ / OLTCHIM-RULMENTUL 31-22

Fără milă!

Articol de - Publicat marti, 27 mai 2008 00:00

Oltchim a învins-o aseară extrem de clar pe rivala Rulmentul şi şi-a păstrat titlul naţional.

“Învingem la zece go­luri!”, pronostica Lu­mi­­niţa Dinu. Au fost 9, iar portarul de la Olt­chim a făcut un meci senza­ţi­onal. Meciul or­go­li­­ilor, al ambiţiilor şi al mizei. Olt­chim şi Rul­men­tul au lup­tat asea­ră pen­tru ti­tlul na­ţional, ce ur­ma să fie decis la ca­pă­tul a 60 de minute pli­ne de tensiune. Au luptat pen­tru trofeul care poate alina dezamă­gi­rea de a nu fi mers mai departe în Liga Campi­o­ni­lor, pentru vîl­cence, şi de a fi pier­dut finala Cupei Cu­pelor, pentru braşovence.

Trei intervenţii de senzaţie ale Lu­mi­niţei Dinu au deschis disputa şi au tăiat elanul jucătoarelor Rul­men­tului, care au acuzat oboseala după meciul cu Larvik, de sîmbătă. Într-o atmosferă pregătită pen­tru sărbătoare, în mijlocul căreia şi-au făcut loc şi o sută de suporteri bra­şo­veni, Oltchim a pre­luat frîiele şi s-a des­prins. Pivotul Ionela Stan­ca, transferată la echipa Marianei Tîr­că pentru sezo­nul viitor, şi-a fă­cut da­toria cu pro­fe­sio­na­lism, Hu­ţu­pan a rămas con­cen­trată, iar revenirea lui Alice Elisei pare să de­vi­nă deplină pe meci ce tre­ce. Vîlcea a avut me­reu mini­mum 5 goluri în faţă. Pe final, Oltchim şi-a de­să­vîr­şit re­ vanşa pentru înfrîn­ge­­rea la un gol din ianuarie. A în­vins cu o dife­ren­ţă de 9 lungimi şi a cucerit titlul naţional. Al 14-lea din istorie.

“Am aşteptat acest meci aproape cinci luni. De cînd am pierdut la Braşov ne-am dorit revanşa”
Luminiţa Huţupan portar Oltchim

Sînt fericită că am arătat că sîntem cele mai bune şi că i-am fă­cut încă o dată fericiţi pe suporterii noştri”
Steluţa Luca jucătoare Oltchim

Tadici crede că s-a făcut dreptate

Gheorghe Tadici (foto), antrenorul Oltchimului, a cîştigat aseară al cincilea titlu de campion din carieră, al doilea cu formaţia de la Vîlcea, după cele trei reuşite la Zalău. “Sînt foarte bucuros. S-a făcut drep­tate, după părerea mea Oltchim a cîştigat acest campionat fără în­frîn­gere, pentru că victoria lor, din tur, la Braşov, a fost una mincinoasă”, a declarat Tadici. “Promit Braşovului că şi la anul tot Vîlcea va lua campionatul, indiferent ce transferuri vor face ei”, a încheiat tehnicianul “naţionalei”.

“La anul va fi altceva!”

Mariana Tîrcă, antrenoarea Rulmentului, era foarte nervoasă la finalul meciului. “Am crezut că acest meci se va juca în condiţii egale, dar nu a fost aşa. Arbitrajul a fost incalificabil, în aceste condiţii nu am avut nici o şansă”, a spus Mariana. Apoi ea a ameninţat. “La anul, vă promit eu că va fi alt­ceva! Vîlcea nu va mai scăpa aşa uşor şi vom aduce titlul la Braşov”. Braşovencele au refuzat să participe la final la festivitatea de premiere.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
 •  29 Mai 2008, 18:22

sint din Constanta, deci un pic detasat de incrincenarea sustinatorilor fiecarei echipe. Vilcea a cistigat pe merit. Rulmentul, vazuta pe viu la Constanta (cu Tomisul jucand modest) nu a aratat nimic si nu cred ca va face fata in meciurile grele din Liga Campionilor de la anu. Este o echipa ciinoasa, la fel ca antrenoarea si presedintele ei. (oare cum s-or intelege astia doi acasa?). Inafara lui Neagu si a Spirovei (partial si Gofirla) nu m-a impresionat cu nimic nici una din jucatoare.

 •  29 Mai 2008, 16:46

mda ... nu o mai plezniti pe aia cu 2 echipe de top! Oltchim si atat, cand o castiga si urbanul trofee mai discutam; oricum era infinit mai usor pentru ei sa castige CC decat vreun trofeu romanesc; iar in ultimele 6 dispute am maturat cu urbanul pe jos numai la diferente care nu necesita comentarii, mai putin meciul de judo de la brasov din ianuarie sezonul asta.

 •  28 Mai 2008, 13:44

La soare te poti uita, dar la ele ba.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close