SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-BRAZILIA, AZI, 21:30, GSP.RO ŞI DOLCE 1

Față în față cu o campioană mondială! Viteză, individualități, dar și puncte slabe! La ce să ne așteptăm de la înfruntarea cu Brazilia

Articol de - Publicat duminica, 13 decembrie 2015 10:51

Adversara României de diseară, din optimile CM de handbal, Brazilia, marchează foarte puțin, dar și primește greu goluri. E o echipă care joacă în viteză și se bazează pe cîteva individualități de marcă

La actuala ediție a Campionatului Mondial, Brazilia e echipa care a marcat cele mai puține goluri între 16 echipe calificate în optimile de finală. Sud-americancele au însă și a doua defensivă din top 16, fiind devansată doar de Franța.

Ca și la echipa României, Brazilia are pe bancă un antrenor străin. E vorba de danezul Morten Soubak, cel care pregătește echipa sud-americană de mai bine de cinci ani.

De asemenea, echipa se bazează pe cîteva individualități de marcă. În primul rînd interul stînga Eduarda Amorim Taleska, jucătoarea de la Gyor, care a fost desemnată MVP-ul Mondialului din 2013.

Apoi portarul Barbara Arenhardt, care a evoluat sezonul trecut la HCM Baia Mare, cel mai bun portar la CM 2013. Brazilia stă excelent la capitolul poartă, rezerva Mayssa Pessoa, de la CSM București, reușind și ea meciuri excelente în Danemarca, avînd un procentaj mai bun decît Arenhardt.

Centrul Ana Paula Rodrigues, tot de la CSM, e și ea nelipsită din primul 7, la fel cum se întîmplă și cu Deonise Fachinello sau Fernanda Da Silva.

Între punctele slabe ale echipei ar fi jocul cu pivotul, dar și linia de 9 metri, Brazilia fiind echipa cu cele mai puține reușite ale interilor! Și faptul că nu au o bancă lungă, neavînd rezerve de valoarea titularelor, poate fi un mare minus.

BRAZILIA VS ROMÂNIA

  • Goluri marcate în turneu: 118-150
  • Goluri primite în turneu: 95-116
  • Procentaj de reușită: 64%-66%
  • Procentajul portarilor: 38%-37%
  • Goluri din 6 metri: 50-41
  • Goluri din 9 metri: 11-34
  • Goluri de pe extreme: 19-20
  • Goluri pe contraatac: 20-29
  • Greșeli tehnice: 67-77
  • Eliminări de 2 minute: 21-14

Echipele de bază

  • Brazilia

Portar: Barbara Arenhardt
Extremă dreapta: Alexandra Do Nascimento
Inter dreapta: Deonise Fachinello
Pivot: Fabiana Diniz
Centru: Ana Paula Rodrigues
Inter stînga: Eduarda Amorim
Extremă stînga: Fernanda Da Silva

  • Rezultate Brazilia

24-24 Coreea de Sud
26-11 RD Congo
24-21 Germania
23-19 Argentina
21-20 Franța

  • România

Portar: Paula Ungureanu
Extremă dreapta: Adriana Nechita
Inter dreapta: Aurelia Brădeanu
Pivot: Oana Manea
Centru: Eliza Buceschi
Inter stînga: Cristina Neagu
Extremă stînga: Valentina Elisei

  • Rezultate România

47-14 Porto Rico
36-20 Kazahstan
18-26 Spania
22-26 Norvegia
27-30 Rusia

5 jucătoaredin lotul Braziliei evoluează în campionatul României: Pessoa, Da Silva, Rodrigues, Fachinello, Do Nascimento, primele patru la CSM București, ultima la HCM Baia Mare

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
488248524671050
Vladimir Cinezan  •  13 Decembrie 2015, 14:57

Încă mai cred în „naționala” României și în calificarea ei după „optimea” cu braziliencele. Deranjează faptul că mass - media de la noi a acordat prea puțină atenție fenomenului și acest lucru, alături de forma precară a unor jucătoare selecționate doar după nume, a contribuit cu ceva la prezența mediocră a echipei în turnelul CM din Danemarca. Ici-colo câte un articolaș anemic, fără intervenții „de la fața locului”, fără știri despre atmosfera intimă din echipă, totul printre articole și prezențe pe „sticlă” ale unor jucători și antrenori de fotbal, vai de steaua lor. Seara de duminică poate fi cea a ambițiilor renăscute și o victorie a fetelor conduse de Buceski ( Ryde ? ) poate șterge, întrucâtva, prezența simbolică de până acum. Chiar dacă mai departe e foarte departe pentru alde Neagu, o victorie astăzi poate descreți fruntea handbalului românesc. Cu toate acestea, fruntea sportului românesc va rămâne, în general, brăzdată de ridurile unui entuziasm ieșit la pensie. Succes, România !

ando89
ando89  •  13 Decembrie 2015, 14:46

Nicio emotie, le-am zdrobit pe brazilience anul asta la un turneu mult mai serios, 27-19 la Cluj. Plus ca multe din ele au imigrat economic si sportiv in campionatul nostru ca sa manance o paine alba feliata:))

sibelius
sibelius  •  13 Decembrie 2015, 14:03
Postat de sakamoto pe 13 Decembrie 2015, 13:31

Handbalul feminin romanesc, este in declin. Nu antrenorul suedez poarta vina, pentru regresul din acest sport, care in decursul anilor, ne-a adus multe satisfactii. Oricare antrenor ar fi condus jucatoarele noastre, ar fi obtinut aceleasi rezultate. Nu schimbind mereu antrenorii, handbalul feminin romanesc va progresa. Trebuie acordata o mai mare atentie la junioare, la baza de selectie.

Noi le tinem pe romance pe banca si jucam cu brazilience titulare la echipele de club.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează