SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINANCIAR

Federația de Handbal este pe minus! Pierderi masive înregistrate de forul condus de Alexandru Dedu

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2019 17:57

Federația de Handbal. După patru ani consecutivi în care a făcut profit, forul condus de Alexandru Dedu a raportat deficit financiar la finalul anului 2018.

Considerată a fi una dintre cele mai bogate federații din România, Federația Română de Handbal a intrat în „gaură”.

Conform bilanțului depus la finalul anului 2018, forul condus de Alexandru Dedu a raportat pierderi de 1.134.118 lei, la care se adaugă și datorii neplătite, la diverși furnizori, de 1.255.163 lei.

Alexandru Dedu a devenit președintele FRH în februarie 2014, urmându-i lui Cristian Gațu, cel care condusese federația timp de 18 ani. Alexandru Dedu a găsit în conturile FRH suma de 298.821 lei. În primul său mandat, una dintre realizările noului președinte, pe care a scos-o întotdeauna în evidență, a fost aceea legată de partea financiară. Faptul că a dus federația pe profit, deși cea mai mare parte a banilor proveneau din taxele cluburilor!

Înainte de alegerile din 2018, când a câștigat al doilea mandat, Dedu se lăuda cu faptul că a ajuns la venituri proprii de peste 8 milioane de lei.
Cert este că în 2014, 2015, 2016 și 2017, FRH a raportat un bilanț pozitiv. Nu același lucru se întâmplă însă în 2018, handbalul trecând pe minus.

Modificări de statut

Federația Română de Handbal a anunțat pe site-ul său că la Adunarea Generală din 19 iunie se vor face și câteva propuneri privind Statutul FRH, care vor trebui votate. Cele mai importante modificări sunt legate de faptul că, un candidat la președinția forului, nu va mai putea candida dacă nu va avea cinci ani vechime într-un post de conducere.

De asemenea, dacă până acum președintele FRH trebuia să propună schimbarea sau numirea antrenorilor de la loturile naționale Comitetului Director, conform noii propuneri, șeful FRH va avea putere deplină în această privință! 

 Citește și:

Nora Mørk, viitoarea jucătoare a CSM București, face mărturii emoționante: ce a determinat-o să nu renunțe la handbal după accidentările horror suferite

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  09 Mai 2019, 20:44

dedu incearca sa pregateasca terenul pt urmatoarele alegeri sa incerce sa evite surprizele..neplacute(a castigat cu un singur vot in plus)singura veste buna ..ibericul pleaca inainte de mondiale ,suedezul are sansa lui acum

Vezi toate comentariile (1)
Comentează