SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Federația insistă să se joace etapa a 10-a! Poli Timișoara și CSM Făgăraș nu se prezintă la Sf. Gheorghe

Timișorenii nu pot juca în etapa a 10-a FOTO Dan Potor
Timișorenii nu pot juca în etapa a 10-a FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat joi, 22 octombrie 2020 14:03 / Actualizat joi, 22 octombrie 2020 14:34

Noi probleme mari cu cazurile de COVID-19 la formațiile din prima ligă. Pentru un singur caz de infectare, DSP Timiș și DSP Brașov nu și-au dat acordul pentru ca echipele să participe la meciuri

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna a emis o hotărâre conform căreia sălile de sport vor fi închise pentru două săptămâni, începând cu 20 octombrie. Competițiile sportive sunt, de asemenea, suspendate. Asta pentru că pentru că la Sfântu Gheorghe a fost depăşit pragul de infectare de 3 la mia de locuitori, cumulat pentru ultimele 14 zile. Cu toate acestea, FR Handbal ține cu tot dinadinsul să dispute meciurile etapei a 10-a, la masculin, exact la Sf. Gheorghe! FRH susține că are acordul DSP Covasna.

Nu au acordul DSP pentru un singur infectat!

Au apărut și primele echipe care au trimis adrese la FRH pentru a înștiința că nu se vor prezenta la Sf. Gheorghe din cauza problemelor de lot. Prima a fost Poli Timișoara. Bănățenii au un singur caz în echipă, portughezul Sergio Barros, dar nu au primit acceptul DSP Timiș de a face deplasare. Printr-o adresă semnată de DSP Timiș, doctorul Călin Muntean, echipei timișorene i s-a recomandat suspendarea activității competiționale pentru minimum 7 zile, după care să urmeze o retestare a jucătorilor. În aceste condiții, Timișoara va pierde cu 10-0 disputa cu Minaur Baia Mare.

Tot un singur caz pozitiv are și CSM Făgăraș, Emilian Turcu. DSP Brașov nu și-a dat însă acordul pentru participarea echipei la turneu. "Ni s-a transmis să nu riscăm sănătatea jucătorilor noștri și a altor echipe. Puteam și noi să declarăm că nu a avut contact, că am făcut pe grupe antrenamentele, dar așa nu vom scăpa niciodată. Am fost corecți, așa e normal să se întâmple", a declarat antrenorul Făgărașului, Raul Fotonea.

CSM Făgăraș urma să joace cu Dobrogea Sud Constanța. "Delfinii" chiar plecaseră spre Sf. Gheorghe, joi dimineața, dar s-au întors din drum. "Facem puțin haz de necaz! Băieții noștri au aflat chiar în drum spre Sfântu Gheorghe că meciul de mâine cu Făgăraș nu se mai joacă. Bine că n-am apucat să ajungem prea departe și am întors autocarul la Medgidia, când am primit vestea", a fost postarea celor de la Dobrogea Sud Constanța pe Facebook-ul clubului.

Buzăul au 9 infectați

Merg să joace La CS HC Buzău sunt, în schimb, 9 persoane din cadrul clubului aflate în izolare, inclusiv antrenorul Pero Milosevici. Cinci dintre jucători au fost descoperiți pozitivi însă de o săptămână, iar restul la testarea de miercuri, 21 octombrie. Merg să joace însă partida cu CSM Focșani.

FRH a respins cererea celor de la Dinamo

Derbyul etapei a 10-a este considerat meciul dintre CSM București și Dinamo. Înaintea etapei, Dinamo a cerut FR Handbal, cu acordul CSM București, ca disputa să se joace la București, cele două echipe să nu mai facă deplasarea la Sf. Gheorghe. Federația nu a fost de acord însă cu propunerea celor două cluburi.

Programul etapei a 10-a 

  • 11:00 Magnum Botoșani-Potaissa Turda 
  • 11:00 CSM Reșița-CSU Suceava 
  • 13:45 CSM Bacău-CSM Vaslui 
  • 13:45 CSM Focșani-CS HC Buzău 
  • 16:30 CSM București-Dinamo (TVR2) 
  • 18:25 Dunărea Călărași-Steaua (TVR1)

Partidele Poli Timișoara-Minaur Baia Mare și Dobrogea Sud Constanța-CSM Făgăraș nu se vor disputa.

Căpitanul Dan Savenco, concluzii după eșecul cu Sporting: „Nu am arătat inimă, dorință. Cel mai prost meci al lui Dinamo în ultimii ani!”

Etapa a 10-a a Ligii Zimbrilor nu se mai poate juca vineri, la Sf. Gheorghe, au decis autoritățile locale!

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (2)
viorelpreda
viorelpreda  •  22 Octombrie 2020, 19:34
Postat de Gelu Cristean pe 22 Octombrie 2020, 16:46

*** marca Dedu, doua echipe din Bucuresti cad de acord sa joace in Bucuresti un meci care sunt obligate sa-l joace la Sf Gheorghe, falcosul slinos refuza, sa arate cine estee seful, tipic nimicurilor care sa vad in varful la ceva.

Toate meciurile s-au jucat la Sfantu Gheorghe.Daca facem derogare pentru Dinamo o sa vrea si altii sa joace in alta parte.De exemplu Minaur si Poli o sa vrea sa joace la Oradea iar Constanta si Fagaras la Buzau.Nu se poate sa faca fiecare cum il taie capul.

143731175974645
Gelu Cristean  •  22 Octombrie 2020, 16:46

*** marca Dedu, doua echipe din Bucuresti cad de acord sa joace in Bucuresti un meci care sunt obligate sa-l joace la Sf Gheorghe, falcosul slinos refuza, sa arate cine estee seful, tipic nimicurilor care sa vad in varful la ceva.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează