SPORTURI  »  HANDBAL  »  FTC BUDAPESTA-CSM BUCUREȘTI 28-34

Ferencvaros - CSM București 28-34 // Dragana Cvijic, război cu fanii maghiari: "Nu o fac premeditat" » 4 reacții după calificarea din grupele Ligii

Articol de - Publicat duminica, 11 noiembrie 2018 18:29

CSM București s-a impus în deplasare contra celor de la Ferencvaros Budapesta, scor 34-28, și s-a calificat matematic în fazele superioare ale grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin. Antrenorul Dragan Djukici și-a felicitat elevele la finalul unui meci aproape perfect.

"Șocul din startul meciului ne-a trezit parcă. Am regăsit concentrarea, nu am mai fost precipitate și am obținut o victorie clară, meritată. Le felicit pe fete pentru că au arătat o altă atitudine. Au înțeles că doar cu o apărare bună pot câștiga. Încă mai avem multe de pus la punct în apărare, dar vom rezolva și aceste lucruri. Dacă vom continua la fel, jocul se va îmbunătăți", a declarat Djukici pentru TV Telekom Sport.

I-a iritat cu bucuria sa

Dragana Cvijici a fost "inamicul" numărul 1 în sala din Erd, unde a avut loc meciul de aseară. Sârboiaca a intrat în "vizorul" fanilor pentru reacțiile ei de bucurie după înscrierea golurilor, dar și pentru reușitele din apărare.

"Pe mine mă motivează astfel de reacții. Îmi place să joc atunci când atmosfera este ostilă. Mă încarcă, îmi dă mai multă energie. Nu o fac premeditat, ăsta e modul meu de a mă bucura", a explicat pivotul. Cvijici e mândră de felul cum a jucat echipa sa. "Ne-am apărat bine și în atac am marcat goluri ușoare. Atacul a funcționat perfect. Așa trebuie să jucăm mereu", a încheiat Dragana. 

"Ne-am mobilizat altfel și, deși nu am început bine, am realizat ce avem de făcut. Am jucat ca o echipă, toate fetele au făcut un meci foarte bun. Sper să scăpăm de fluctuații și să arătăm din ce în ce mai bine"Jovanka Radicevici, extremă dreapta CSM

"Apărarea dă aripi atacului!"

Iulia Curea, căpitanul CSM-ului, a intrat pe final la Budapesta. A avut timp să marcheze două goluri. "Nu am intrat în panică după ce am început slab. Jocul de handbal are 60 de minute. Am reușit să facem apărarea să funcționeze. Și când stai bine în defensivă, parcă altfel mergi și în atac, prinz aripi. În această săptămână am discutat mult, am făcut ședințe, am nalizat ce am greșit. Acum a fost altfel, toate lumea a jucat bine și victoria a venit firesc", a declarat Iulia. 

4
victorii din tot atâtea partide are CSM București în fața celor de la FTC Budapesta după întâlnirea de aseară

FTC Budapesta 28
Pena 6, N. Hafra 6, Kovacsics 5, Lukacs 4, Klivinyi 2, Marton 2, Schatzl 1, Meszaros 1, Faluvegi 1. Antrenor: Gabor Elek
CSM București 34
Neagu 10, Mehmedovici 5, Cvijici 5, Lekici 4, Radicevici 3, Kurtovic 3, Curea 2, Lazovici 1, Omoregie 1. Antrenor: Dragan Djukici

Clasament grupa D

1. CSM București 5 3 0 2 153-147 6p
2. FTC Budapesta 5 3 0 2 147-151 6p
3. Kristianstad 5 2 1 2 145-135 5p
4. BBM Bietigheim 5 1 1 3 138-150 3p
* CSM, FTC și Vipers sunt calificate în Main Round

Joc de vacanță

CSM București mai are de jucat cu Bietigheim, pe 18 noiembrie, pe teren propriu. Disputa nu mai are însă nici un fel de importanță, nemțoaicele fiind eliminate după ce au pierdut aseară, acasă, 26-34 cu Vipers Kristiansand. Va fi însă o șansă de revanșă pentru "tigroaice", care au pierdut suprinzător, în tur, la Bietigheim, 28-30. CSM va porni, astfel, faza a doua a Ligii Campionilor cu 6 puncte dintr-un maxim de 8. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
ceaiuri
ceaiuri  •  13 Noiembrie 2018, 20:24

o duminica neagra pt vecini(sa invingi si sa obtii calificarea pe terenul..adversarei e prea de tot)mai ales ca csm le invinge mai mereu cand le prinde...un joc mai aproape de ce se cere,o aparare mobila agresiva,cu intermediarii sus la interi iar in atac mai putin individualist cu un joc..ce seamana cu o echipa,o victorie fara drept de apel...asteptam pe gyor mai departe(de ani buni echipa cu cel mai mare buget...)

whiteredarad
whiteredarad  •  12 Noiembrie 2018, 10:55

Atat ungurii, cit si romanii ar trebui sa fie ...mai retinuti. E adevarat ca Gyor are "istorie' in spate. dar nu trebuie uitata treaba ca mereu a fost...o multinationala, nu o echipa pur maghiara, chiar si cind Gyorbics ( iertati-ma daca scrierea e gresita) era mare vedeta. In plus multe FF le-a jucat acasa, unde fluierasii au mai si ajutat-o. La fel si la romani fie ca au fot Valcea, Brasov, Baia Mare, Craiova, sau acum CSM Bucuresti, forta o aduceau strainii. Poate doar Valcea era scheletul Nationalei, si predominau romancele. Asta spre deosebire de echipele norvegiene sau daneze, unde peste 75 % dun efectiv este local. Ferencvaros este a doua echipa maghiara, azi ( ca si ieri) Gyor e mai buna, dar la fel...plina de straine, au fost si...romance, acolo). CSM este inca in cautari ( Paula, in poarta nu mai este ce a fost, nici Manea, in atac, apararea este inca subtire, echipa , in atac sta in Neagu si ex-yugoslave.Dar impresia este ca , antreborul sarb le-a mai organizat, a mai redus din greseli. Ma mir ca Curea joaca asa putin, desi nu imi pare sub contracandidata ei, dar CSM ajuta prea putin Nationala, desi cheltuie ( din bani publici)...enorm. Cam asta e situatia.

1581870215401957
Andronic Popovici  •  12 Noiembrie 2018, 10:17

D-le Petre Mic ,de cate ori au jucat unguroicile acasa in perioada la care va referiti ????

Vezi toate comentariile (8)
Comentează