SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR

FINAL FOUR LIGA CAMPIONILOR // VIDEO Györ - Rostov în finală! Cum s-a descurcat Crina Pintea cu Vipers

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Articol de - Publicat duminica, 12 mai 2019 11:18

Campioana Europei, Gyor, joacă pentru a patra oară consecutiv cu trofeul pe masă. Întâlnește Rostov, echipa care dispută pentru prima dată finala.

Györ a demonstrat încă o dată că e cea mai bună echipă din lume la ora actuală. În prima semifinală a Ligii Campionilor, la Budapesta, campioana Ungariei a spulberat-o ieri cu 31-22 pe Vipers Kristiansand.

Cea mai bogată echipă din lume în handbalul european a rezolvat meciul în prima repriză, la capătul căreia conducea deja cu 10 goluri diferență: 18-8! Portarul francez Amandine Leynaud a fost cea mai bună jucătoare, goalkeeperul terminând repriza cu un procentaj al mingilor apărate de peste 60%! 

Pivotul Crina Pintea a început jocul din postura de rezervă și a intrat pe teren în minutul 18. Românca a marcat o sigură dată și a suferit două eliminări de două minute. Norvegianca Kari Brattset, concurenta sa pe post, a prins o zi foarte bună și a terminat meciul cu 8 reușite, fiind golgeterul partidei. În partea a doua, antrenorul Györului, Danyi Gabor, cu gândul la finala de duminică, a rulat tot lotul. Györ a fost în continuare la conducerea partidei și a câștigat clar, la final, 31-22. 

A doua semifinală, Metz-Rostov Don, a fost mult mai echilibrată. Rusoaicele au dominat prima repriză, au avut 7 goluri avantaj, la pauză, 15-8, dar franțuzoaicele au jucat mult mai exact în partea a doua. Campioana Franței a început cursa de urmărire, s-a apropiat la o lungime distanță, dar nu a putut mai mult. Anna Viahireva a fost cea mai bună jucătoare a echipei pregătite de acum de fostul selecționer al României. Rostov s-a impus cu 29-27 și va juca prima finală din istorie, azi, de la ora 19:00 (direct TV Digi Sport, TV Telekom Sport).

Semifinale

Gyor-Vipers Kristiansand 31-22
Rostov-Metz 29-27

 

Vezi și: 

Tomas Ryde a fost prezentat la echipa națională » Va avea același colaborator ca la CSM București

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează