SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2020

Finală Croația - Spania la Euro 2020! Croații s-au calificat după un meci fabulos cu patru reprize de prelungiri!

Articol de - Publicat sambata, 25 ianuarie 2020 13:56

Semifinala Croația-Norvegia a avut nevoie de prelungiri și a fost, de departe, cel mai frumos meci de la actuala ediție. După 80 de minute, croații au câștigat cu 29-28. În finală se vor bate cu Spania!
 

Suspans și dramatism maxim la prima semifinală a Euro 2020, vineri seara, la Stockholm. S-au întâlnit Norvegia și Croația. Croația juca pentru a 9-a oară în semifinalele unui Campionat European, Norvegia a doua oară!

Aproape 16.000 de spectatori au fost martorii unei semifinale istorice, demnă de o adevărată finală. Nicio echipă nu a reușit să se impună după 60 de minute. S-a intrat în prelungiri. Primele două reprize de câte 5 minute nu au fost de ajuns. Încleștarea a fost una incredibilă, cele două formații jucând un handbal stelar. A fost egalitate și după 70 de minute și s-a trecut la următoarea rundă de prelungiri.

În ultimele secunde, Zeljko Musa, un jucător specialist în faza de apărare, s-a răsucit și a marcat de pe pivot golul victoriei Croației, cu 4 secunde înainte de final.

Duelul stelar Duvnjak-Sagosen

După o așteptare de 10 ani, Croația joacă din nou o finală de Campionat European. A pierdut finalele din 2008 și 2010, dar acum speră să ajungă, în sfârșit, la aur!

Croația-Norvegia a fost și duel al vedetelor Domagoj Duvnjak, pe de-o parte, și Sander Sagosen, pe de altă parte! Sagosen a marcat de 10 ori, Duvnjak de 7 ori, dar croatul a avut un rol extrem de important, apărându-se exemplar, în fața devensivei croate, tot meciul! A și fost ales MVP-ul partidei.

Sagosen e deja golgeterul Euro 2020, având 61 de goluri.

În cea de-a doua semifinală, Spania nu a avut prea mari emoții în fața Sloveniei. Cu un Raul Entrerrios magistral, ibericii au condus pe toată durata partidei. Campioana mondială en-titre a tremurat doar în ultimele secunde când la 32-33, a intrat în prepasiv, pentru ultimele secunde. Alex Dușebaev a marcat însă și a pus capăt partidei, la 34-32.

Finala Euro 2020 se joacă duminică, la Stockholm, de la ora 17:30. Cele două echipe s-au întâlnit în Main Round, terminând la egalitate 22-22. Câștigătoarea va obține și calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

5 medaliia cucerit Croația la Campionatele Europene: 2 de argint și 3 de bronz

Foto: Uros Hocevar / kolektiff

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează