SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA

Florentin Pera, antrenorul lui SCM Rm. Vâlcea, a refuzat-o pe CSM după ce i-a luat titlul: „Suntem gata de un nou sezon mare!”

Articol de - Publicat vineri, 23 august 2019 15:31

Florentin Pera, antrenorul celor de la SCM Rm. Vâlcea, a avut ofertă de la CSM după ce le-a luat titlul bucureștencelor. A rămas să continue munca începută la Vâlcea și se așteaptă la un nou sezon încins, cu surprize.

  • SCM Rm. Vâlcea și CSM București se vor întâlni în Supercupa României, la Brașov, duminică, de la ora 17:30, liveSCORE pe GSP.RO și în direct pe TVR 1.

Pentru prima oară campion al României, antrenorul Florentin Pera și-a făcut temele și pentru sezonul viitor. Încearcă să facă din nou la Vâlcea o echipă cu care să se bată și în Europa, nu numai în România. 

Debutul e unul de foc, Supercupa României contra marii rivale din București. Suporterii echipei își doresc ca trofeul să rămână la Rm. Vâlcea, dar tehnicianul știe că nu va fi deloc ușor. 

- Florine, acum presiunea e și mai mare, nu, după ce anul trecut ați câștigat campionatul?
- Fără doar și poate! Numai că e o presiune care ne motivează să confirmăm sezonul trecut aproape perfect, o presiune care ne dă încredere în vederea abordării noului sezon, a luptei cu CSM. Cred că presiunea rămâne mai mare la București, pentru că au un lot cu experiență, au făcut transferuri sonore și au obiective mai îndrăznețe. 

- Are Vâlcea o echipă mai bună decât anul trecut după transferurile făcute în această vară?
- E prematur să vorbim de nivelul echipei, nu suntem la potențial maxim. Am avut o perioadă cu multe accidentări, au lipsit ba Liscevici, la Fernandez, Samara da Silva a jucat un meci din 12, Dragut deloc. Nu am avut continuitate în pregătire, sunt șapte jucătoaren noi și se simte lipsa de omogenitate. E prea devreme să spunem dacă avem o echipă mai bună. Prin octombrie, undeva, putem să ne edificăm. Creed că suntem peste sezonul trecut în faza de atac, am marcat 34 de goluri cu Brest, am marcat 33 cu Ferencvaros, 27 cu Buducnost, la ele acasă. Dacă la astfel de meciuri am putut să fim la un nivel ridicat din punct de vedere al atacului, cu siguranță suntem peste sezonul trecut. SCM a câștigat însă campionatul, în mare parte, datorită apărării și asta trebuie să punem acum la punct.

„Cea mai bună echipă din ultimii ani!”

- Cum vezi CSM București? Și ei au făcut niște transferuri deosebit de spectaculoase!
- CSM cred că are cea mai bună echipă din ultimii ani, din punct de vedere valoric pe posturi stau foarte bine. Au apărătoare, o linie de 9 metri incredibilă, au multe soluții. Au făcut transferuri de marcă, au un buget de 3 ori mai mare decât al nostru, e normal să fie favorite la câștigarea tutror trofeelor. Nici ei nu sunt la potențial maxim datorită problemelor de lot, dar când antrenorul va avea toate jucătoarele la dispoziție, CSM va fi o echipă redutabilă. 

- Cât de important e să începeți cu o victorie contra CSM? Sezonul trecut acel succes în Supercupă parcă a schimbat tot mersul, v-a dat aer cum se spune!
- Este important să câștigi un trofeu de la început, ne-ar da foarte multă încredere în vederea campionatului. Lucrurile sunt un pic diferite față de sezonul trecut, anul trecut am putut alinia cea mai bună echipă în Supercupă. Din păcate nu pot asta și acum. Cu siguranță fetele vor intra pe teren și vor lupta pentru un rezultat pe măsura așteptărilor propriilor suporteri.

- Cât de relevante sunt meciurile amicale? SCM a jucat 12 meciuri, CSM 10. Vâlcea are un procentaj un pic mai bun.
- Este important pentru moralul echipei să câștigi și în pregătiri. Eu nu am pus pe primul plan rezultatele, pentru că am avut multe jucătoare accidentate, a trebuit să rulez tot lotul, să dau minute de joc tutror jucătoarelor, să caut formule ideale de echipă. Era normal ca rezultatul să nu aibă întâietate. Meciul cu FTC l-am tratat ca pe unul oficial, ne-am dorit ca fiind ultimul joc important înainte de Supercupa României, să jucăm la nivel maxim la care ne aflăm. Acest lucru m-a bucurat, fetele au tratat cu maximă seriozitate acel meci, victoria ne-a ajutat mult din punct de vedere moral. Echipa are potențial, chiar dacă nu avem constanță, SCM va deveni din nou o echipă competitivă care va avea un cuvânt greu de spus și în viitorul sezon.

CSM București-SCM Rm. Vâlcea în sezonul trecut

  • 31-33 după prelungiri Supercupa României;
  • 19-22 Liga Națională;
  • 30-29 Liga Națională;
  • 30-29 după prelungiri Cupa României.

Lotul de jucătoare SCM Rm. Vâlcea

  • portari - Iulia Dumanska, Marta BATINOVIC, Diana Ciucă;
  • extreme stânga - Cristina Florica, Roberta Stamin, Ann Grete NORGAARD;
  • interi stânga - Irina Glibko, Samara da Silva, Andreea Adespii;
  • centri - Alicia Fraga Fernandez, Mădălina ZAMFIRESCU, Kristina LISCEVIC;
  • interi dreapta - Ana Maria DRAGUT, Mireya GONZALES;
  • extreme dreapta - Marta Lopez, Alexandra Badea;
  • pivoți - Raluca Băcăoanu, Asma ELGHAOUI, Florentina Craiu;
  • Antrenori: Florentin Pera, Maria Rădoi, Ildiko Barbu

* jucătoarele scrise cu majuscule sunt noi la echipă

12 meciuria jucat SCM Rm. Vâlcea în intersezon. A câștigat 6, două le-a terminat la egalitate și a pierdut 4

10 partidede pregătire a disputat CSM București în această vară. A pierdut 5, una s-a încheiat la egalitate și a câștigat 4

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  23 August 2019, 16:09

Stai ca să înțeleg:..Pera a avut ofertă de la CSM și a refuzat-o! O spune domnul Ursescu dar nu îl întreabă pe domnul Pera...Ce gazetărie este asta...domnule șef de secție

Vezi toate comentariile (1)
Comentează