SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

EXCLUSIV Florentin Pera, interviu înainte de dubla spectaculoasă din optimile Ligii: „CSM București are 3 atuuri”

Florentin Pera, un antrenor care a obținut rezultate la Vâlcea FOTO Marius Ionescu
Florentin Pera, un antrenor care a obținut rezultate la Vâlcea FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 04 martie 2021 15:59 / Actualizat joi, 04 martie 2021 16:22

Tehnicianul de la SCM Rm. Vâlcea, Florentin Pera, crede că echipei lui i-a convenit întotdeauna postura de outsider. „Noi jucăm fără presiune, dar avem ambiția și determinarea de a elimina CSM București”.

  • SCM Rm. Vâlcea-CSM București, în turul optimilor Ligii Campionilor, este sâmbătă, ora 17:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi, Telekom, Look; Returul e programat peste o săptămână, de la aceeași oră. 

Dubla istorică dintre SCM Rm. Vâlcea și CSM București aprinde spiritele odată cu apropierea primului meci. Meciurile stârnesc un interes enorm în rândul fanilor de handbal. Duelul este urmărit de întreaga Europă, toată lumea dorind să vadă care e cea mai bună echipă din România. Antrenorul SCM Rm. Vâlcea, Florentin Pera vorbește despre dubla cu CSM, dar confirmă și faptul că a avut ofertă de la rivala echipei sale și a refuzat-o!

- O dublă istorică, prima confruntare în Liga Campionilor între două echipe din România. Cum crezi că va fi? 
- Da, faptul că două echipe românești joacă în premieră între ele în "optimile" Ligii Campionilor pentru noi prezintă și avantaje, și dezavantaje. Avantajele ar fi evitarea unei deplasări în această perioadă de pandemie și faptul că ne cunoaștem foarte bine. Este și un mare dezavantaj, o singură echipă va ajunge în "sferturi". Să nu uităm că în sezonul trecut, atât noi, cât și CSM ne-am calificat în sferturile de finală. 

- Presiunea pare să fie pe CSM București prin prisma faptului că e echipa cotată ca favorită, CSM are obiectiv să ajungă în Final Four. E un avantaj pentru voi? 
- Noi abordăm meciul cu încredere și cu gândul de a produce surpriza. CSM e favorită, dar vom face tot ce ține de noi pentru a ne califica. Sezonul trecut, după o pauză de șase ani în cupele europene, Vâlcea a ajuns în "sferturi", iar acest lucru ne responsabilizează și ne motivează. Și acum suntem la un meci de a ajunge acolo. CSM are în componență jucătoare cu o mai mare experiență, dar Vâlcea s-a bătut de la egal la egal în ultimii trei ani cu ele. De multe ori am reușit să câștigăm, am obținut patru trofee în această perioadă. E prematur să spunem cine se va califica, le-am simțit pe fete foarte motivate și hotărâte la fiecare antrenament în perspectiva celor două meciuri.

Florentin Pera: „Va conta fiecare gol. Calificarea se va decide la București!”

- Ce contează într-o astfel de dublă? Se joacă tur-retur, fiecare gol e important! 
- E diferit față de campionat, ne jucăm șansa la maximum din posibilități, vom putea face asta doar printr-o apărare agresivă și printr-un atac exact. Dacă în primul meci obținem un rezultat pozitiv, presiunea va fi și mai mare pe CSM. Primul meci e foarte important, din păcate îmi pare rău că nu avem susținerea fanilor. Ne adaptăm, vom lupta și pentru suporteri, chiar dacă ei nu sunt în tribune. 

- Se poate decide calificarea după prima manșă? 
- Nu poți fi sigur niciodată de o calificare. Au fost meciuri care s-au întors și de la 10 goluri. E important să fie un joc cât mai echilibrat, și ele vor juca precaut, cred eu, ca în retur să se decidă calificarea. E o oportunitate și ca să ne luăm revanșa pentru ultimul meci, din campionat, în care am ratat enorm, consider că am pierdut pe mâna noastră. Urmărim să ne apropiem de jocul nostru din finala Cupei României, unde am evoluat excelent, mai ales în prima repriză.

Florentin Pera: „E adevărat, am refuzat CSM București pentru că mă simt respectat la Vâlcea!”

- CSM a jucat în ultimul meci fără multe jucătoare și fără antrenor. Acum sunt gata de joc. Încă un mare plus pentru echipa bucureșteană? 
- În Cupa României am câștigat și ele au avut tot lotul. Sigur că acum vor avea mai multe opțiuni, pot fi mai puternice, dar tot 7 la 7 se va juca. Atuul lor este poarta, după părerea mea, Grubisici a apărat formidabil în ultimul timp. La fel, cuplul Neagu-Pintea a funcționat foarte bine. Jucătoarele de bază au fost pe teren la Sf. Gheorghe și acest lucru s-a văzut. 


- Ar putea fi o rețetă a succesului anihilarea axului Neagu-Pintea? La ultimul meci nu ați reușit și ați pierdut? 
- În marea majoritate a meciurilor împotriva lor ne-am achitat de sarcini. În ultimul joc nu ne-a reușit. Nu neapărat asta e cheia succesului. Noi am pierdut la Sf. Gheorghe pentru că am ratat 15 situații clare cu Grubisici în față. Dacă noi aveam eficiență mai bună, puteam câștiga. Sunt de acord, au fost nesincronizări în apărare, dar meciul l-am pierdut în atac, pe mâna noastră.  


- Ți-ai prelungit contractul cu Vâlcea. E adevărat că ți s-a propus să preiei CSM București în trecut și ai refuzat? 
- Este adevărat, dar nu vreau să vorbesc de acest lucru înainte de aceste meciuri. Mă simt foarte bine la Vâlcea, am ales cu sufletul și după primul sezon, și acum. Am considerat că la Vâlcea s-a creat o relație specială între staff-jucătoare-finanțatori-suporteri. M-am simțit respectat, apreciat, susținut în momentele dificile. Aceste lucruri au reprezentat pentru mine enorm când am ales să continui la Vâlcea. Important e să ne realizăm obiectivele. Și în acest sezon, chiar dacă avem șase puncte în spate, nu vom ceda. Noi nu am fost niciodată favoriți, dar această postură de outsideri ne-a convenit de minune.

EXCLUSIV Florentin Pera, interviu înainte de dubla spectaculoasă din optimile Ligii: „CSM București are 3 atuuri”
Florentin Pera a știut mereu să-și apropie jucătoarele pentru o bună atmosferă FOTO Marius Ionescu

- Cât de greu este să motivezi jucătoarele care se află la final de contract și știu că vor pleca la finalul sezonului? 
- La toate echipele se întâmplă acest lucru. Am avut discuții cu jucătoarele în această privință. E foarte important să te respecți pe tine ca sportiv. La Vâlcea au existat cele mai bune condițiii de performanță. Cred că jucătoarele respectă clubul, suporterii, vor fi profesioniste până la capăt. Au mai fost astfel de lucruri și în sezoanele trecute, e ceva firesc, dar toate jucătoarele și-au arătat profesionalismul. Până în momentul de față, noi am avut rezultate importante, victorii cu Buducnost, Odense, Podravka, fetele au arătat că își respectă valoarea.

Citește alte știri de handbal:

Adrian Vasile, înaintea „dublei” cu Vâlcea din „optimile” Ligii: „Ne place presiunea”

Avantaj moral pentru CSM București! Cine va arbitra duelul cu SCM Rm. Vâlcea, din Liga Campionilor

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
huhurez
huhurez  •  04 Martie 2021, 21:12

l-o fi chemat madam pandele

Vezi toate comentariile (1)
Comentează