SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA

Florin Pera prefațează duelul dintre SCM Rm. Vâlcea și Gyor, campioana Europei: „Interesul pentru actuala echipă se apropie de Oltchim!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 februarie 2020 17:22

Gyor, campioana Europei, vine pentru prima dată la Rm. Vâlcea după dispariția Oltchimului. Gyor nu a câștigat niciodată în Sala Sporturilor ”Traian”.

SCM Rm. Vâlcea este debutantă în Liga Campionilor, urmașa Oltchimului având până acum evoluții foarte bune în cea mai importantă competiție europeană. Calificată în proporție de 90% în "sferturile" Ligii, Vâlcea încearcă sâmbătă să producă marea surpriză și să o învingă pe campioana Europei, Gyor. Antrenorul Florentin Pera prefațează disputa cu multinaționala maghiară și spune că echipa sa va intra pe teren fără presiune, dar cu multă ambiție și determinare!

  • SCM Rm. Vâlcea - Gyor se joacă sâmbătă, de la ora 15:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV DigiSport 1, TV Telekom 1, Look Plus

- Florin Pera, poate SCM Rm. Vâlcea să producă surpriza Ligii Campionilor în acest sezon?
- Vâlcea traversează o perioadă foarte bună din punctul de vedere al formei sportive. Vom intra pe teren pentru a face tot ce depinde de noi pentru a înregistra un rezultat surpriză. Trebuie să conștientizăm însă că întâlnim campioana Europei, cea mai puternică echipă, o formație care nu a mai pierdut de doi ani în Liga Campionilor! Vom avea de partea noastră sala, publicul nostru incredibil, care va pune pe ele o presiune incredibilă.

- Cum le-ai motivat pe jucătoare pentru o astfel de partidă?
- Când joci cu campioana Europei, motivația vine de la sine. Le-am vorbit nsă fetelor de faptul că o victorie cu Gyor ne-ar ajuta enorm pe viitor, în perspectiva calificării, dar și a dublei din sferturi. Va fi o infuzie de moral pentru o echipă care își dorește enorm să reprezinte ceea ce a însemnat Oltchimul în Europa.

Martor la meciurile Oltchimului

- Apropo de Oltchim, le-ai spus fetelor că Oltchim nu a pierdut niciodată la Rm. Vâlcea cu Gyor?
- Sigur că da. Acest lucru poate să reprezinte un plus de încredere pentru jucătoare. Gyor, trebuie să fim realiști însă, pornește cu prima șansă. Noi ne dorim doar să jucăm cel mai bun handbal, să ne ridicăm la valoarea lor. Am jucat de la egal la egal cu Buducnost, cu Brest, de ce nu am face-o și cu Gyor?

- Tu urmăreai în trecut meciurile Oltchimului?
- De când m-am apuca de antrenorat am visat să ajung să antrenez Oltchimul. Am ajuns la Vâlcea și visul mi s-a împlinit. Am fost la meciurile Oltchimului, în sală. Am fost la Gyor, la acea semifinală din 2010, când Vâlcea a terminat 24-24 și s-a calificat apoi în finală.

"Jucăm doar la victorie!"

- Interesul în jurul meciului e fantastic. Câte telefoane ai primit de la prieteni, cunoștințe, pentru a oferi bilete la meci?
- Au fost multe telefoane și cereri. M-au căutat oameni din toată țara. Din păcate nu am putut să-i ajut pe toți. Le mulțumim că sunt alături de noi. Sala va fi, cu siguranță, arhiplină, publicul va fi al optulea jucător, cum se spune. Și să știi că de multe ori, fanii au fost decisivi pentru victoriile noastre. Vă mai spun ceva. Oamenii de aici, spun că interesul pentru actuala echipă se ridică acum la interesul pe care-l reprezenta Oltchimul acum câțiva ani. E un lucru îmbucurător care ne onorează, dar ne și obligă.

- Ai fi în stare să parieză pentru o victorie a echipei tale?
- Nu e vorba de pariat aici. Eu vă asigur însă că voi aborda jocul doar la victorie. Că nu mă tem de nimeni. Am demonstrat în meciurile de până acum că indiferente de valoarea adversarei, noi ne facem jocul nostru. Important e să începem tare, să jucăm fără frică, să intrăm cu multă încredere. Doar altfel putem avea motive de satisfacție la final. 

269 de goluria marcat Gyor în Liga Campionilor, având o medie de 33,6 goluri/meci

24,75 goluripe meci e media primită de vâlcence în Liga Campionilor. 198 de goluri în 8 partide, exact la fel ca și Gyor

Rezultatele Oltchimului cu Gyor în Ligă
 

  • 15.03.2008: Oltchim-Gyor 32-27
  • 21.02.2009: Oltchim-Gyor 28-26
  • 08.11.2009: Oltchim-Gyor 26-22
  • 18.04.2010: Oltchim-Gyor 24-20
  • 01.04.2012: Oltchim-Gyor 35-31

Clasament Grupa 2

1. Gyor6510188-14811p
2. Brest6510186-15911p
3. Buducnost6303158-1576p
4. SCM Rm. Vâlcea6204140-1404p
5. Savehof6105139-1752p
6. Krim Ljubljana6105139-1732p

Primele patru echipe se califică în "sferturi"

Etapa a 3-a, sâmbătă: Vâlcea-Gyor (15:00), Buducnost-Krim (20:00); duminică: Brest-Savehof (20:00)

3 victoriiși 5 înfrângeri este bilanțul Vâlcii în actualul sezon de Ligă, Gyor are 7 victorii și un egal

33 de meciuriconsecutive fără înfrângere are Gyor în Liga Campionilor. A adunat 30 de victorii și doar trei rezultate de egalitate

22-28este ultima înfrângere suferită de Gyor în Ligă, chiar împotriva CSM București. Se întâmpla în Sala Polivalentă, la București, pe 26 ianuarie 2018

Ultimul meci, cu Gyor

Oltchim s-a desființat în 2013, dar ultimul meci în Europa, înainte de desființare, a fost tot cu marea rivală. În semifinalele Ligii Campionilor, în 2013, Gyor a câștigat prima manșă, la București, 24-22. Pentru că situația financiară era una foarte grea atunci, conducerea Oltchimului a hotărât să joace meciul în Sala Polivalentă din Capitală. A contat faptul că sala era mai mare. Numai că acea decizie a costat, în mare parte, calificarea. La retur, în meciul jucat la Veszprem, Oltchim a câștigat doar cu 25-24, deși a avut 24-18 cu 6 minute înainte de final. A fost ultimul meci în Europa pentru fosta echipă vâlceană.

Două supraviețuitoare, Amorim și Gorbicz

La ultimele meciuri dintre Vâlcea și Gyor, în 2013, două jucătoare din lotul actual al campioanei Ungariei au rezistat până acum. Este vorba despre brazilianca Eduarda Amorim (33 de ani) și de vedeta echipei, Anita Gorbicz (36 de ani). Gorbicz nu va juca însă acum, ea fiind accidentată din luna noiembrie. Din lotul Oltchimului, de atunci, nu a mai rămas nimeni. Katarina Bulatovici (34 de ani), care juca pe atunci la Vâlcea, îmbracă acum tricoul Gyorului. 

Playtech: Ce se va întâmpla cu Reghe și iubita lui, în viitorul apropiat. O femeie celebră a dezvăluit tot


Comentarii (1)
890833474371575
Dan Mircea  •  07 Februarie 2020, 23:06

este foarte clar ca echipa maghiară este mare favorita și, chiar dacă sunt valcean și am trăit pe viu meciurile marelui oltchim, cred ca ar fi o mare reușita dacă scm ar reuși o victorie, un egal sau chiar un rezultat strâns. cu toate cele mai sus exprimate voi susține din tot sufletul această nouă echipă valceana și sunt convins ca vor face tot ce vor putea pentru o victorie în care foarte puțini români cred. SUCCES! BAFTA!!! HAI SCM RV!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează