SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - KAZAHSTAN, AZI, 17:00, DOLCE1, GSP.RO

Focusate pe Spania » România întîlnește Kazahstan: o echipă modestă, care nu poate crea probleme

Gabriela Perianu a fost desemnată MVP-ul partidei cu Puerto Rico // Foto: Marius Ionescu
Gabriela Perianu a fost desemnată MVP-ul partidei cu Puerto Rico // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 07 decembrie 2015 00:00

”Tricolorele” au început deja să pregătească disputa cu ibericele, prima echipă grea cu care se vor înfrunta la Mondiale.

România are un început lejer de Campionat Mondial. După corecția aplicată reprezentativei din Puerto Rico, 47-14 pentru "tricolore", a urmat, ieri, o zi de pauză, iar azi vor juca împotriva Kazahstanului, o altă echipă modestă.

"Cu Puerto Rico s-a văzut diferența de valoare. Noi am încercat să nu intrăm în jocul lor, să rămînem concentrate, dar nu întotdeauna ne-a reușit. Majoritatea era jucătoare scunde, n-au avut nici o șansă, deși au încercat să dea totul, au jucat cu multă ambiție", a declarat Luciana Marin la DolceSport.

Kazahstan e o echipă mai bună decît Puerto Rico, trebuie să jucăm la fel de concentrați, să nu le dăm nici o șansă. Jucătoarele sînt însă profesioniste și știu ce au de făcut", a declarat secundul Costică Buceschi. Kazahstan a pierdut și ea la scor partida de debut, 10-31 cu Spania.

"Le-a fost greu să depășească apărarea ibericelor, una dintre cele mai eficiente. Noi am început însă să pregătim jocul cu Spania, sigur, fără a neglija Kazahstanul. Vizionăm partidele Spaniei din turneul de la Gijon, acolo unde au terminat la egalitate cu Danemarca și au învins Tunisia și Angola", a dezvăluit Buceschi.

România nu a mai jucat niciodată împotriva Kazahstanului, echipă aflată la a patra participare la Mondiale. Pînă acum, asiaticele au ocupat locurile 18 (2007), 22 (2009) și 19 (2011)!

"Tragerea la sorți ne-a avantajat, dar e posibil să ne și dezavantajeze, în același timp. Aș fi preferat să avem un meci mai greu după primul, cel cu Puerto Rico. Era important să jucăm și cu un adversar puternic"
Luciana Marin

Programul zilei de azi

  • Grupa C: 17:00 România-Kazahstan (Dolce 1), 19:15 Rusia-Spania (Dolce 3), 21:30 Norvegia-Puerto Rico
  • Grupa D: 17:00 Brazilia-Congo DR, 19:15 Coreea de Sud-Franța (Dolce 4), 21:30 Germania-Argentina

"Româncele-brazilience" decisive

Braziliencele care joacă în România au fost decisive în partida în care campioana lumii a scos un egal norocos în fața campioanei Asiei, Coreea de Sud, 24-24! Ana Paula Rodrigues (CSM București) a fost principala marcatoare, cu 7 goluri, iar Deonise Fachinelo (CSM), 2 goluri, și Alexandra do Nascimento (HCM), tot 2 goluri, au adus egalul, readucînd echipa lor de la 22-24.

Extrema dreapta de la Baia Mare a egalat chiar în ultima secundă, dintr-un unghi incredibil, aproape de colțul terenului. MVP-ul partidei a fost însă o altă jucătoare care a evoluat la Baia Mare, sezonul trecut, portarul Barbara Arenhardt, care a avut un procentaj al mingilor apărate de 37%.

Prima zi, primul meci

Diana Florescu și Anamaria Stoia, cele două arbitre din România prezente la Mondialul danez, au arbitrat în ziua de debut partida dintre Suedia și Angola. A fost un meci dominat clar de locul 3 european, care a învins campioana Africii cu 37-23. Româncele au avut un meci ușor, fără probleme, în care au arătat totuși, un cartonaș roșu, angolezei Dombaxe.

Serbia nu a mai putut

După ce a scos un egal miraculos în prima etapă, 28-28 cu Muntenegru, Serbia, fără principalele ei jucătoare, care au boicotat naționala, a cedat ieri în fața Ungariei, 26-32. Maghiarele au cîștigat însă după mare luptă, Tomori (10 goluri) fiind MVP-ul partidei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
124147444589181
Derrick Chu  •  07 Decembrie 2015, 16:04

"Focusate?" Ce e aia, bai ***,"focusate"? Ce e rau cu "concentrate" sau cu "atente la.."? Cine ti-a dat ba tie permis sa folosesti creion si hartie? Pentru chestii d-astea lega ar trebui sa prevada cinci bice la posterior, duminica la 12 in Piata Romana..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close