SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

FOTO Călare spre Ligă! CSM București pregătește la Rîmnicu Vîlcea startul de campionat

Deonise Fachinello, Oana Manea și Elena Nicula își arată veleitățile la hipism // Foto: Sabin Malișevschi +6   FOTO
Deonise Fachinello, Oana Manea și Elena Nicula își arată veleitățile la hipism // Foto: Sabin Malișevschi

Articol de - Publicat vineri, 07 august 2015 00:00

Campioanele s-au relaxat între antrenamentele epuizante.

După zilele de antrenament dur în cantonamentul de la Rm. Vîlcea, antrenoarea Mette Klit și-a scos fetele din starea de tensiune și le-a pregătit o surpriză: un teambuilding la munte.

Pe dealurile dinspre Brezoi, la 40 de kilometri de Vîlcea, campioanele României au avut parte de un peisaj superb, de relaxare, dar și de o serie de activități menite să întărească spiritul de echipă necesar atingerii obiectivelor acestui an.

Trei echipe, 10 probe

Cele 18 jucătoare care vor participa în acest sezon în Liga Campionilor, au fost împărțite în trei echipe: Albastru, Gri și Negru, după culoarea tricourilor purtate. S-a trecut apoi la treabă. Psihologul Andreas Hniatiuc a fost cel care le-a explicat fetelor ce au de făcut și le-a urmărit îndeaproape, notînd rezultatele. "Joaca" a fost luată în serios și bătăliile au fost pe viață și pe moarte.

Echipele s-au întrecut la trasul cu sfoara, apoi fetele trebuiau să încarce niște găleți cu apă, folosind doar un burete și golirea lor cu polonicul! A fost și o probă de baba-oarba printre jaloane, în care echipele trebuiau să nimerească niște puncte fixe. Dar și aruncarea cercurilor pe conuri de plastic, pentru a vedea îndemînarea și precizia fiecărei handbaliste.

Proba cea mai haioasă a fost proba de călărit, în care o reprezentantă a fiecărei echipe trebuia să culeagă din mers un steguleț care avea să devină stindardul grupului. Curajoasele care au urcat pe cal au fost Oana Manea, Elena Nicula și brazilianca Deonise Fachinello.

"Fetele s-au distrat pe cinste. Au luat însă totul în serios și fiecare și-a dorit să cîștige", a declarat Adi Vasile, antrenorul secund al CSM-ului.

Cel mai tare turneu din Europa

CSM București va trece la jocurile de pregătire imediat după cantonamentul de la Rm. Vîlcea. De altfel, aseară și mîine, de la ora 18:00, CSM va bifa primele două partide, chiar la Rm. Vîlcea, cu CSM Ploiești. Pe 19 august, în Sala Polivalentă din București, se va desfășura și primul meci oficial, Supercupa României, între rivalele CSM București și HCM Baia Mare.

Între 20 și 23 august, tot Sala Polivalentă va găzdui cel mai puternic turneu din Europa, la feminin, în această vară, la care vor lua parte, campioana Europei, Buducnost Podgorica, campioana Rusiei, Rostov Don, campioana Macedoniei, a treia echipă în Europa, sezonul trecut, Vardar Skopje, plus formațiile românești Corona Brașov, HCM Baia Mare și CSM București.

Debutantă în Liga Campionilor

CSM București va debuta în acest sezon în Liga Campionilor. Campioana României va juca într-o grupă cu Buducnost Podgorica, campioana Europei, cu Montex Lublin (Polonia) și Savehof (Suedia). Primul meci e programat pe 16-18 octombrie, acasă, cu Lublin. CSM are obiectiv calificarea în Final Four.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează