SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM - FTC BUDAPESTA 22-23

FOTO Duş rece de februarie » Oltchim a început strîmb în grupele principale ale Ligii, pierzînd cu Ferencvaros, 22-23

Articol de , - Publicat luni, 04 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 februarie 2013 22:58

Numeroasele greşeli, indecizia în atac şi lipsa de unitate au minat jocul campioanei României, care a revenit pe final, dar prea tîrziu


Cît de aşteptat a fost acest debut al noului Oltchim în grupele principale ale Ligii Campionilor! Cu sala plină, coregrafia pusă la punct pînă la ultima scandare şi culorile înveselind fundalul, atmosfera era deja grozavă. Urma ca meciul să se ridice la acelaşi nivel, or tocmai asta nu s-a întîmplat. Aseară, campioana României a jucat fragmentat, timid, aproape duşmănos pe alocuri, oricum, dar nu ca o pretendentă la cupa cea mare.

Citeşte şi: Iulia Curea şi Adriana Nechita s-au simţit neputincioase la înfrîngerea Oltchimului: "Nu am avut mingi pe extreme!"

Fără resemnare
De condus a condus doar pînă în minutul 11, într-un meci în care atacurile au fost destul de zgîrcite. Venite la Vîlcea cu un soi de resemnare senină pe chipuri, oaspetele au sesizat că pot forţa şi au făcut-o fără remuşcări. Bazîndu-se, în mare parte, pe trei jucătoare - interul puternic Tomori, cel inventiv Peña şi portarul Abramovici, Ferencvaros a obţinut ceea ce Oltchimului i-a scăpat printre mîini: o eficienţă superioară.

Pe finalul primei reprize, părea că revenirea e la un pas să se producă. La 9-10, lucrurile nu stăteau chiar rău, pînă la urmă. Asta dacă începutul părţii a doua nu ar fi fost atît de steril, de temător. Doar două goluri în primele 8 minute, greşeli peste greşeli, toate acestea nu puteau duce decît la desprinderea adversarelor. A revenit acea grabă în luarea deciziilor, combinată cu reţinerea de a arunca la poartă. Pînă şi braţul de fier al lui Bulatovici a devenit moale, imprecis.

Revenire insuficientă
Pînă unde se poate ajunge? 3. 4. 5 goluri. Alarma sună tîrziu, cînd Meiroşu, Jovanovici şi Barbosa presează mult mai bine poarta lui FTC. Şi apărarea tresare cu orgoliul ciupit. Se topeşte avansul oaspetelor, însă nu suficient. Într-un final tahicardic, rămîne un gol, un golişor, 22-23, care le transformă pe unguroaice în eroine şi le trimite pe vîlcence în decepţie. Dar e doar primul meci, mai sînt alte cinci de jucat. Timp destul pentru resuscitare.


OLTCHIM 22 (9)
Barbosa 7, Bulatovici 5, Jovanovici 4, Meiroşu 3, Managarova 2, Stanca 1
FTC CARGO 23 (10)
Peña 10, Tomori 6, Cifra 4, Szucsanski 1, Verten 1, Kovacsicz 1

CLASAMENT GRUPA A 2-A
1. Krim 1 1 0 0 29-24
2. FTC Cargo 1 1 0 0 23-22
3. Oltchim 1 0 0 1 22-23
4. Zvezda 1 0 0 1 24-29
Următoarea etapă: Oltchim-Krim (10 februarie), FTC Cargo-Zvezda (10 februarie)


"Nu pot să-mi explic. Am făcut prea multe greşeli, noi am jucat în alt echipament, în altă culoare. Nu există explicaţie"
Jakob Vestergaard, în vestiar, către jucătoarele Oltchimului

Le-au spart autocarul
În ediţia 2006-2007 a Cupei Cupelor, FTC Budapesta şi Oltchim Rm. Vîlcea s-au întîlnit în semifinale. "Galacticele" pregătite pe atunci de Gheorghe Tadici au învins, în manşa tur, de la Rm. Vîlcea, cu 36-23 şi calificarea în finală era deja adjudecată. Unguroaicele au dorit însă, cu tot dinadinsul, în partida retur, măcar o victorie de palmares. Nu au reuşit, Oltchim impunîndu-se şi la Budapesta cu 28-27. Înainte de meci însă, fanaticii suporteri maghiari au oprit cele trei autocare cu suporteri vîlceni, în drumul spre sală, unuia dintre acestea spărgîndu-i geamurile.

Krim Ljubljana, victorie în Rusia
În celălalt meci al grupei a doua principală din Liga Campionilor, ieri, campioana Sloveniei, Krim Ljubljana, a învins cu 29-24 în Rusia, pe Zvezda Zvenigorod. Krim a condus pe toată durata partidei şi s-a impus mai ales datorită jocului excelent al "stranierelor": croatele Grubisici şi Penezici, spaniola Carmen Martin, dar şi nemţoaicele Muller şi Worz. În echipa pregătită de Tonje Tiselj a revenit după o lungă absenţă şi pivotul brazilian Daniela Piedade. Aceasta a suferit în luna septembrie, anul trecut, un atac cerebral. Doctorii nu-i mai dădeau şanse să revină pe teren, dar sud-americanca şi-a revenit miraculos. Krim este viitoarea adversară a Oltchimului, în etapa a doua, "galacticele" urmînd să joace la Ljubljana, pe 10 februarie.

Neagu pleacă miercuri să se opereze
Cristina Neagu a suferit lunea trecută o accidentare gravă, rupîndu-şi ligamentul încrucişat de la genunchiul stîng. Interul stînga va pleca miercuri în Belgia pentru a se opera. Ea va merge la clinica doctorului Martens, acolo unde au suferit intervenţii chirurgicale, în anii trecuţi, alte două jucătoare ale Oltchimului: Paula Ungureanu şi Valentina Elisei Ardean. Neagu nu a fost aseară prezentă la meci, dar un grup de suporteri a arborat un banner pe care era scris "Talentul, voinţa şi dăruirea depăşesc ghinionul. Te iubim Cristina!", referire la faptul că Neagu abia revenise pe teren după operaţia la umărul drept.

Coregrafie tricoloră
Cei 3.000 de spectatori prezenţi aseară, la Rm. Vîlcea, la meciul cu FTC Budapesta, şi-au susţinut în permanenţă favoritele. Fanii vîlceni au găsit pe scaune steaguri tricolore, oferite de Petrom, unul dintre sponsorii echipei. Astfel că 3.000 de steguleţe roşu, galben şi albastru au fluturat în permanenţă. Cei 200 de fani veniţi de la Budapesta s-au făcut însă auziţi, mai ales în momentele în care echipa lor a condus pe tabela de marcaj. Ultraşii din Ungaria au fost păziţi în permanenţă de jandarmi, dar şi de cîţiva bodyguarzi care au venit special din ţara vecină, ţinînd cont de antecedentele create la meciurile trecute. Anul trecut, la finala Cupei Cupelor, ultraşii maghiari au intrat pe teren şi i-au bătut pe stewarzii danezi, care nu le-au putut face faţă!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
ceaiuri
ceaiuri  •  04 Februarie 2013, 16:42

asta e daca vrem in semifinale mergem si invingem la ele...urmeza o sapt unde fetele incearca sa-si revina(si fizic am stat rau)deoarece se vede lipsa meciurilor in picioare,urmeaza o deplasare grea la krim (daca ftk ne-a invins cu 2jucatoare)unde nemtoaicele ,suedeza,croata si nu in ultimul rand varlec(sa nu mai zic de portarul lor)formeaza poate cea mai redutabila echipa la ora actuala,daca reusim sa invingem se pot schimba lucrurile(nu stiu daca rusoaicele au tupeu sa invinga pe ftc dar cum nationala lor pe unde le-a prins le-a invins cred ca rusoaicele pot produce surpriza)

usla
usla  •  04 Februarie 2013, 16:07

Cred ca e cel mai slab meci din ultimii 10 ani al OLTCHIMULUI. Dar asa se intampla cand faci tot felul de experimente cu antrenori straini. Cu ai nostri am jucat finala C L si n-aveam asa jucatoare in lot , erau mult sub nivelul acestora. Nu s-a vazut o idee de joc, o schema. , ce fac la antrenamente? Cand ai doua campioane europene in echipa si nu dai gol de la 9 m. , e o problema. { de antrenor} .

cartgrigorescu
cartgrigorescu  •  04 Februarie 2013, 14:30

Ferencvaros a batut pe Steaua la fotbal. Veszprem a batut HCM la handbal. Echipa de handball feminina a fost batuta de Ungaria la CE, si cea masculina in decembrie la un amical. Ferencvaros a batut Oltchim, selectionata de polo a invins Romania saptamana trecuta. Despre hochei nu are rost sa discutam, ca nationala Romaniei e formata tot de unguri. Ce sport mai ramane? :))))

Vezi toate comentariile (21)
Comentează